Szilasi Viktória kapott magyar nőként először szerződést egy pókerklubtól, amihez százezer dollár is jár. A négyhónapos terhes kismama utazási költségeit a cég állja, sőt, a nyereményét is megtarthatja. És lányt vár.

Szilasi Viktória annak idején unaloműzésből kezdett el pókerezni, de ma már profiként él meg a játékból. „Nyaralni mentünk, és hogy ne unatkozzunk, a férjem a repülőn elmondta a póker szabályait. Abban az időben nagyon sokat mesélt egy Bob nevű barátjáról, aki már akkor dollármilliókat keresett a pókerezéssel. Nagyon kíváncsivá tett, meg akartam tudni, hogy lehet ebből megélni.” Szilasi akkor kezdett el online pókerezni, amikor még a BBC-nél dolgozott Angliában. „Mivel bezárták a magyar adást, és a végén csak archiválni kellett, több hónapom volt a munka mellett arra, hogy rengeteget játsszak.”

Mint mondta, pár hónap alatt annyira megtanult pókerezni, hogy havi 400-600 ezer forintot keresett vele. Így már nem is volt érdemes más munka után néznie. „Egy jó pókeres meg tud élni az online játékokból. Ilyen játékosok milliószámra vannak a világban.” Szilasi Viktória egy nemzetközi pókeres játékszervező, az Everest Poker hivatalosan szponzorált játékosa lett. Egy 100.000 dollár értékű szerződést nyert, így minden olyan versenyre jelentkezhet, amelyen részt szeretne venni. A szállást, az utazást, illetve minden egyéb költségét a klub állja, a nyeremények őt illetik, sőt, ha jól szerepel, a szerződését meg is hosszabbíthatják.

A tévéből nem lehet megtanulni pókerezni

Az első magyar szponzorált nő azonban októberben teherbe esett, amit addig nem is osztott meg senkivel, amíg nem vált bizonyossá, hogy őt választják utazó nagykövetté. „Több hónapos kiesésre számítok a szülés miatt, de megpróbálok addig olyan eredményeket felmutatni, hogy a karrierem ennek ne lássa kárát.” A kismama arra is kitért, csak annyi teendője van, hogy jóval több versenyen kell részt vennie a szülés előtt, hiszen ő dönti el, hogyan, milyen leosztásban használja fel a szponzorációját. „Nagyon szerettünk volna már gyereket. Úgy voltam vele, a családi életemet nem akarom a karrieremtől függővé tenni. Minket boldoggá tesz a baba érkezése.”

Szilasi, ha jól teljesít, feljebb léphet a ranglistán, azaz még nagyobb összeget költhet majd nevezési díjakra, illetve egy hosszabb távú szerződéssel is meglephetik. „Ez egy ugródeszka, profi pókeresként az a fontos, hogy sikerüljön meglépni.” A kislányt váró pókeres arra is kitért, hogy bár férjének köszönhetően Kanadában él, sokszor hazalátogat, és mindig figyelemmel kíséri a helyi versenyeket. „Kordáékat, Papp Gergőt, és Majkát is figyelem. Egy ilyen műsorból sajnos nem lehet megtanulni a játékot, ahhoz online kell gyakorolni.”