Gyáva fickó, aki menekül a felelősségvállalás elől, de imádja a nőket. Szerinte ezt női lelkének köszönheti, és különben se szeret a lóerőkről beszélgetni. Ha meg már nem tud nőzni, marad neki a zene.

Garami Gábort, a Class fm műsorvezetőjét egy kötetlen beszélgetésre kaptuk el a Story gálán, mert vele lehet kötetlenül beszélgetni, sőt valószínűleg máshogy nem is lehet. Fotelünk előtt a fiatal megasztáros Hien vonult, akit a nők nagy imádója ugyan megvizsgált, de kérdő tekintetünkre elárulta, nem vonzzák a tinik.

Még a távol-keleti tinik se izgatnak, soha nem is pörögtem rájuk. Huszonnyolc plusz, de az azért fontos, hogy nálam ne legyen idősebb. Rögtön a nőkről beszélgessünk?

Nem muszáj. Mostanában sok bulin látunk, hazajöttél New Yorkból és rögtön meghívnak kisebb és nagyobb partikra egyaránt. Fontos arc vagy a celebvilágban?

Nem. A celeb szót is rühellem.

Minden celeb utálja, ez nem is kérdés.

De tényleg rühellem, nem is nagyon jártam el azelőtt sehova. Csak most Dombovári Vanda buzdít folyton, hogy menjek vele ilyen eseményekre, mert hogy itt lehet találkozni kollégákkal, szakmabeliekkel. Ráadásul jólesett, hogy kimentem egy évre New Yorkba, majd visszajöttem és ment minden ugyanúgy tovább. Tíz éve nem akarnak valamiért kirúgni néhányunkat, például Jáksót, Abaházit, engem. Évek óta itt vagyunk, persze azt nem tudom, ez meddig fog működni. Valaki kérdezte, hogy kell bekerülni egy ilyen rádióhoz, mondtam, küldjön egy kazettát és ha jobb, holnap már lehet, hogy ő fog a helyemen ülni.

Ezt mondja a Jáksó is, ez valami kereskedelmi rádiós egyenduma vagy tényleg így működik?

Persze, ennyi. Szerintem amúgy átalakulóban van a kereskedelmi rádiózás. Azért jó, hogy én még éltem az aranykorban és láttam a nagyokat, Vitray-t, Szilágyi Jánost, Déry Jánost. A Kossuth és a Bartók műsorvezetőin nőttem fel és azt gondolom, ez volt a magyar rádiózás aranykora. Most nem tudom, mi jön, majd meglátjuk.

Hendikeppel indul a rádiós celeb, hiszen nem ismerik az arcát.

Ez óriási előny. Már tíz éve rádióztam, senki nem ismert fel, de egyszer lement a Kész Átverés, amiben 15 perc alatt átvertek a nők, rögtön mindenki tudta, ki vagyok. Nyugisabb élet, el lehet bújni, nem kell mindennap megborotválkozni…

Csak a rádiózásból meg is lehet élni?

Zenélek mellette dobosként, nem azt mondom, hogy inkább abból élek, de hozzátesz. Sosem értik, hogy bírom az éjszakai létet alkohol és drogok nélkül, de nekem két nagy szenvedélyem van: a zene mindenek felett, aztán a csajok. Néha ez a sorrend megfordul, csak nem mindig tudom, hogy mikor. A zene talán valamivel korábbról van. Ki vagyok ezzel békülve, mert zenélni még kilencven évesen is lehet majd, amikor már nem lesz kedve az embernek szexelni.

Dobolni azért fizikai munka is…

Persze.

És, gyúrsz?

Dehogy. Futni azt szoktam.

Még ennyi év után sem unalmas a nőzés?

Mindig újakat ismerhetsz meg. Mondjuk új dolog már nem nagyon történik. Rájöttem, hogy több fajta ember van. Tényleg van olyan, aki le tud élni szerelemben huszonéveket úgy, hogy nem piszkálja fel más a fantáziáját. Közben meg azt is látom, hogy mindenki mindenkivel ismerkedni akar, mindenki incselkedik a másikkal, az is az élet része. Vannak kalandorok és vannak akik lehorgonyoznak.

Nem lesz majd öregen ez baj, hogy egyedül maradsz?

Nem, mert akkor lesznek elvált nők, akikkel nagyon jókat tudok beszélgetni.

Akár elnevelgetnéd más gyerekét?

Régen dolgoztam árvaházban, engem nem zavar a más kölyke.

Ez is csak egyfajta felelősséghárítás.

Igen, nem szégyellem kimondani, én egy nagyon gyáva fickó vagyok, aki menekül a felelősségvállalás elől. Nem vállalom fel a családot, a gyereket, nem vállalom fel a felelősséget, hogy felneveljek egy gyereket. Az én szememben ez a legnagyobb dolog, egy óriási feladat.

Soha nő nem akart a 41 éved alatt magához láncolni?

Elég hamar felfedezték a nők bennem azt, hogy én egy utazó kalandor vagyok, bár ez elég nagyképűen hangzik, de nem tudom jobban kifejezni. Soha nem árulok zsákbamacskát.

Idővel azért nehezebb lesz.

A sárm szerintem kortól teljesen független, nem kopik, hanem azon múlik, hogy van-e belül valami. Nem vagyok semmilyen izmus vagy vallás követője, de azt gondolom, hogy mindenkinek van sármja. Ha te kapcsolatban akarsz élni, akkor találd meg azt, aki számodra a legsármosabb. Csak akarjon ő is kapcsolatban élni.

Nem rossz beléd szeretni? Nem félsz, hogy egyedül maradsz a végére?

Mondom az elején, hogy ne szeressenek belém. Ha őszinte vagy, nem bántod meg. Nem akarok én senkit megtéríteni abban, hogy nem jó családban élni, most már a nők sem szoktak megtéríteni engem. Mindenkinek meg kell találnia a maga útját. Amúgy meg miért maradnék, most is veled beszélgetek, ki tudja holnap kit ismerek meg.

Nem szoktak melegnek nézni?

Hát nagyon nem vagyok az. Viszont elég erős női lélekkel vagyok megáldva. Nem véletlen, hogy közel tudok kerülni a lelkükhöz. Egyáltalán nem szeretem a férfi témákat. Nem szeretek beszélgetni a borról, a sörről, a fociról vagy egyáltalán nem érdekel, hogy hány lóerős egy autó, a politika se izgat. A lélek az érdekel. Összeraktam magamnak a saját vallásomat, olvasok könyveket, ezekből az élményeiből áll össze az ember. A nő is azért érdekel, mert engem is nő szült, többségében vele töltöttem az időmet, és persze azzal együtt érdekel jobban a női lélek, hogy a legjobb barátaim azért férfiak. Velük is ezekről beszélgetünk.

Oké, nem vagy meleg. De tényleg nem is jársz a Dombovári Vandával?

Nem. Pedig nagyon szeretnék.