Szűk két év múlva, 2012-ben nemcsak a maja naptár, hanem a 26000 éves Föld-Nap-Plejádok keringési ciklus is véget ér, egy új esélyt kap az emberiség – tudtuk meg Pataky Attilától. Az Edda frontembere univerzális kegyként beszélt a világvégéről, és úgy gondolja, ahogy fogy az idő, egyre inkább megbékél egykori haragosaival.

Pataky Attilával, az Edda frontemberével mindössze öt percet beszélgettünk a Story-gálán, de ez az idő épp elég volt arra, hogy megtudjuk, a négy pálinkát fogyasztó énekes nagyon elégedett karrierjével, igaz, ő Vásáry Andréval ellentétben nem 170 000 forintért megy el fellépni. A kozmikus szeretetenergiák leszívásának részletezése most is elmaradt, ellenben kiderült, hogy Pataky úgy véli,  a 2012-es világvége jóslatok – ha tetszik, ha nem – be fognak teljesedni.

„Azt hiszem, ahogy megy az idő, mindenkivel jóban vagyok. Nem sok van már hátra – nem nekem, hanem úgy, ahogy vagyunk, az emberiségnek. Nem sok van már hátra ebben a térben, időben, már nincs idő haragudni” – mondta a Velvetnek Pataky Attila, akit egy díszes hölgykoszorúból szedtünk ki néhány perc beszélgetésre. Az 58 éves énekes úgy gondolja, az emberiségnek szűk két éve van a „komoly dimenzióváltásig, egy nagy kvantumugrás jön.”

A beszélgetés során tudományos magyarázatokat is próbáltunk kicsikarni Patakyból, de válaszként csak annyit kaptunk, jobban jár az emberiség az ún. kvantumugrással. „Letelt a tér és az idő. Nézd, 25 000 gyerek hal éhen naponta, és mi azt mondjuk, hogy homo sapiens. Negyvenhat háború zajlik jelenleg is. Ennyit tudtunk kihozni magunkból. Kapunk egy univerzális lehetőséget arra, hogy továbblibbenjünk. Hát tegyük meg, izgalmas, érdekes lesz” – buzdított Pataky, aki univerzális kegyként értékelte a 2012-es világvégét.

Mivel mégiscsak díjátadón jártunk, arra is kíváncsiak voltunk, mennyire vágyik Pataky Attila a Story-díjra. „Eszembe nem jutott. Megkaptam azt, amit magyar nyelven éneklő ember megkaphat: a közönség szeretetét, ami által harminc éve kitüntetett rocksztár vagyok. Mi kell még? – tette föl a költői kérdést Pataky, majd választ nem várva folytatta. - Nyárra ötvenvalahány előadásom van lekötve, ez nagyon nagy kincs. Más zenekarok 10–15 állomásos turnékról álmodnak. Mi kell még?” – kérdezte a nulladik típusú találkozásokat is megélt énekes, pedig kiült az arcunkra, hogy úgysem válaszolunk.

„Vannak barátaim, szeret az Isten, most is dalokat írok. A harmincadik lemezünk elképesztő siker, egyben vagyok, végtelenül nagy hálával élek Isten iránt, és naponta azért meditálok, hogy az emberiség tényleg méltóképpen tudjon továbblépni.” Mint fuldokló a habok közül, úgy lélegeztünk fel a monológ után, majd megtudtuk, Pataky még mindig válását okozó nőjével, Orsival jár, akit a hírekkel ellentétben nem mutatott be fiainak, inkább csak úgy összefutottak. „Nincs ilyen, hogy kijelölök egy bemutatós napot, létezem, élem az életem. Ez a bemutatás nem ilyen teátrális.”