A Nemzet Színészének 21 éves lányát, Szabó Zsófiát is megkereste az egyik magazin, vetkőzzön le nekik, a Jóban Rosszban szereplője azonban nem vállalta a felkérést. Az elutasítás okai között az édesapja iránti tisztelet és az alkata is szerepelt, erkölcsileg ugyanis nincs problémája a vetkőzéssel. A lovasból lett sorozatszereplő hamarosan új szerepkörben jelenik meg valahol, de a részletekről még nem beszélhet, mert köti a szerződése.

Szokatlan szempillákkal és díszített mankóval érkezett a Story-gálára Szabó Zsófia – ha másért nem, már ezért is meglepő volt jelenléte az éves rendezvényen. Szabó Gyula lánya ugyanis néhány nappal korábban síbalesetet szenvedett Franciaországban, ahová kollégái társaságában utazott. Mivel a TV2 sorozatának szereplője kezdő síelő, egy oktatót vett maga mellé, ám az egyik közös feladat során összeakadt a lécük. A lovasból lett sorozatszínésznő kötése nem oldott ki, így átesett oktatóján, közben pedig kicsavarodott a lába, és keresztszalag-sérülést szenvedett. Szabó Zsófia a Velvetnek elmondta, a baleset nem akadályozza a munkában, a forgatókönyvírók ugyanis beépítik sántikálását a sorozatba.

Lekileg nehezebb

„Nem kellemes, nagyon nem” – felelte, amikor arról kérdeztük, hogy bírja a forgatásokat. – „De főleg a sport, a vezetés hiányzik, bár az sem túl szerencsés, hogy miközben pihennem kellene, forgatok és szöveget tanulok. Testileg nem visel meg annyira, lelkileg jobban kikészülök tőle” – mondta a Velvetnek Szabó, aki a napokban kivizsgáláson vett részt, ahol megállapították, elszakadt térdében a keresztszalag, így az is elképzelhető, hogy meg kell majd műteni. A Jóban Rosszban-szereplő lába miatt nem tud vezetni, ezért taxival jár a forgatásokra, ám mint mondta, ez szerencsére nem önköltséges. Sérülése miatt átmenetileg édesanyja földszinti szobájába költözött emeleti lakrészéből, ahová a padláslépcső miatt képtelen feljutni.

A mankóját is feldíszítette

Szabó Gyula lánya 2009 májusában debütált a Jóban Rosszban című sorozatban, miután egy négy évvel azelőtti casting után felhívták, nem próbálná-e ki magát Bodolai Orsiként. Miután azonban a szerep mégsem illett rá annyira, írtak neki egyet. Sorozatbeli munkája mellett Szabó Zsófi Földessy Margit társulatában játszik, hamarosan pedig egy új szerepben mutatkozik be. Bár próbáltunk részletesebb információkat gyűjteni, csak sejtető válaszokat kaptunk, mint amilyen a „a Jóban Rosszbanon kívül máshol is látható vagy hallható leszek”. Annyit sikerült kihúznunk a 21 éves sorozatszereplőből, hogy nem biztos, hogy a televízióban kap új feladatot, valamint, hogy sérülése miatt csúszik a kezdés.

Olimpikonnál tanult lovagolni

Miután a vetkőzés az érvényesülés egyik fő alternatívájává vált, erre is rákérdeztünk, de Szabó Zsófia leszögezte, nem áll szándékában levetni ruháit. „Abszolút elutasítom, de nem azért, mert ez ellentmond az elveimnek. Még fiatal vagyok, nem ilyen neveltetést kaptam. Másfelől tisztelem az édesapámat, és egyébként sem vagyok modell, nem hiszem, hogy szükségem lenne erre” – mondta Szabó, majd hozzátette, őt is megkeresték már, vetkőzzön le, de a fentiek miatt nemet intett.

Szabó Zsófia a Story-gálán

A 21 éves sorozatszereplő a Jóban Rosszban előtt versenyszerűen lovagolt, amikor megkeresték a castinggal, épp Ausztriában volt. „Azért mentem külföldre, mert volt egy lovasbarátom, akivel nagyon csúnyán szakítottunk, és nem szerettem volna összetalálkozni vele a versenyeken. Németország tűnt a legjobb megoldásnak, mert még jobban elsajátíthattam a nyelvet, nem beszélve a lovaglásról. Egy olimpikonhoz mentem ki, ahol az oktatásért cserébe ápoltam a lovakat. Aztán átmentem Ausztriába, ahol már rendes, havi fizetésért lovagoltam egy tulajdonosnak” – mondta, majd hozzátette, sorozatbeli szereplése óta hobbiszintre redukálta korábban professzionálisan űzött tevékenységét.

Egy idősebb pasitól értékesebb lesz a kapcsolat

Szabó Zsófia korábban a Hal a torán című TV2-ős főzőműsorban is feltűnt, és látván Király Viktorral folytatott flörtjét, a sajtó előszeretettel boronálta össze a Megasztár-győztessel. Szabó leszögezte, semmi sincs köztük, mert Király nem az ő típusa, a sorozatszínésznő ugyanis inkább az idősebb férfiakat részesíti előnyben. „Nőnek érzed magad mellette, fel tudsz nézni rá, mert tanít neked valamit, belevezet valamibe. Ezek olyan szép dolgok. Egy idősebb pártól értékesebb lesz a kapcsolat, a nő is érettebb lesz, és értékesebbnek érezheti magát a párja mellett” – indokolta idősebb férfiak iránti vonzalmát Szabó Zsófia.