Bár a jótékonysági futam januárban véget ért, a Miss Hungary Touareg Team két tagja, Budai Zsuzsa és Serdült Orsolya még nem pihente ki a fáradalmakat. A versenyt a 49. hely ellenére sikernek könyvelik el, hiszen az autó tökéletes állapotban van, és a terepviszonyok ellenére még kereket sem kellett cserélni. A két szépségkirálynőnek emellett sikerült veszekedés nélkül teljesíteni a távot, és Budai Zsuzsa a felgyülemlett feszültséget is inkább egy Barbie-babán vezette le.

Bár a Budapest-Bamako jótékonysági futam január utolsó napjaiban véget ért, a Miss Hungary Touareg Team két tagjának, Budai Zsuzsának és Serdült Orsolyának még nem volt ideje kipihenni a fáradalmakat, ugyanis részben az afrikai kaland utózöngéi, részben más okokból rengeteg elfoglaltságuk van, és persze nem olyan könnyű visszarázódni a rendes kerékvágásba.  A futam során ugyan nem vesztek össze, a két szépségversenyző külön-külön jött haza. „Én pár nappal később érkeztem vissza, mert kilométer hiányom volt, így kocsival jöttem” – mesélte Budai Zsuzsa, akivel ellentétben Serdült Orsolya az autónál valamivel gyorsabb repülőgépet választotta. Igaz, a célegyenes előtt várt még rá egy apró megpróbáltatás, mivel a nagy havazás miatt le volt zárva Ferihegy. Míg Budai Zsuzsa az érkezés utáni első pillanatokat azzal töltötte, hogy szívélyesen üdvözölte a házi kedvenceit, navigátora hajnali kettőkor felkeltette édesanyját, hogy mindent elmeséljen neki.

Sérült navigátor

A két szépségversenyző ugyan „csak” a negyvenkilencedik helyen végzett, a futamot mindenképpen sikerként könyvelik el, hiszen az autót sértetlenül adták vissza, míg nagyon sokan felborultak, és akadt, aki nem is ért be a célba. Egyúttal különösen büszkék arra, hogy egyetlenegyszer sem kellett kereket cserélniük. Az autón ugyan egyetlen nagyobb karcolás sem keletkezett, de Serdült Orsolya ezt sajnos nem mondhatja el magáról, ugyanis amikor egy szikladarabot szeretett volna arrébb pakolni az útból, ráesett a kezére. Sérülését csak később tudták ellátni, és mint kiderült, egy darab letört az egyik csontjáról. „Amikor hazajöttünk, akkor mondták, hogy még öt hétig nem szabad terhelnem. Itthon már azért nem rakták gipszbe, mert az első másfél hét lett volna a fontos. Amikor ki akarok nyitni egy üveget, egy zacskót, akkor még azért érzem, hogy valami nincs rendben” – mesélte a Miss World Hungary 2009-es győztese.

Férfi a hátsó ülésen

Azonkívül, hogy nem volt jó érzés pár napig sérült kézzel utazni, az is aggodalomra adott okot, hogy mi lesz a csapattal, ha a sofőrrel, vagyis Budai Zsuzsával is történik valami, hiszen akkor nem lesz, aki vezesse a terepjárót. A két szépségversenyzőt ugyan egy operatőr is elkísérte, azonban szerintük ő kellő vezetési ismeretek hiányában nem tudott volna a volán mögé ülni. Persze azért megnyugtató volt, hogy a hosszú útra egy férfi is elkísérte őket. „Jó, hogy rajtunk kívül volt még valaki, ráadásul egy férfi, hiszen egy olyan országban jártunk, ahol nem ugyanolyan jogaik vannak a nőknek, mint itthon” – tette hozzá Serdült Orsolya.  A résztvevők által összegyűjtött, illetve Afrikába szállított ajándékoknak egyébként sok helyen nagyon örültek, de voltak gyerekek, akik nem is kértek ajándékot, csak a kérdéseikkel bombázták a messzi földről jött idegeneket, volt, ahol pedig zárni kellett az ajtót, mert majd kitépték a bent lévő értékek miatt.

A Barbie bánta

Serdült Orsolyán kívül csupán egy velük utazó Barbie-babának esett komolyabb baja. Budai Zsuzsa ugyanis a futam végén levágta a játék haját és a lábát. „Úgy gondoltuk, hogy ha már szegénnyel nem sikerült végezni az út alatt, akkor majd a végén megkapja a magáét. A cél felé már elfáradtunk egy kicsikét, és így vezettem le a feszültséget” – mesélte a Miss Universe Hungary 2009 cím birtokosa, aki egyébként szívesen ralizna a jövőben. Az Afrikát megjárt két szépségkirálynő szerint egyébként nagy hasznát vették az itthoni tréningnek, ugyanis tudásukkal másokon is sikerült segíteni. Persze volt, amikor Budai Zsuzsa a nyers erőt választotta a tanultak helyett, és lelkesen a kocsi alá vetette magát, hogy kiássa egy másik csapat autóját. A többiek pedig ahelyett, hogy segítettek volna neki, lefotózták és videóra vették a nem mindennapi látványt, amit egy homokban ásó szépségkirálynő jelent.

Azt hitték, hogy ennyi volt

Serdült Orsolya előzetes félelmeivel ellentétben ugyan nem találkozott olyan állatokkal, amiktől félt volna, azért voltak olyan pillanatok, amiket biztos nem a kellemes emlékek között raktároznak el. Az Atlasz-hegységben ugyanis sikerült eltévedniük. „Olyan érzésem volt, mintha a világ végén járnánk, és nem kerülünk ki innen soha. Ott azt hittük, hogy vége van, ennyi volt, de szerencsére minden megoldódott” – mesélte Serdült Orsolya, akivel Budai Zsuzsa is egyetértett. Hozzátette, számára az sem volt feltétlenül kellemes élmény, amikor felültek egy nizzai óriáskerékre: „Iszonyatosan mozgott a boksz, amiben ültünk. Ráadásul az operatőr elkezdett ficánkolni, és át akart ülni a mi oldalunkra, pedig így nem lett volna kiegyensúlyozva a szerkezet” – mesélte a szépségkirálynő, aki a biztonság kedvéért lemászott a kalitka aljára.