Az énekes a hírekkel ellentétben nem verte meg a feleségét, aki zaklatás miatt jelentette fel, immár negyedjére. Komár László, akit kedden járt elmeszakértőnél, az elsők között volt, akin tesztelték az új távoltartási törvényt. Az énekes, miután betelt nála a pohár, kiborította a bilit, és elmondta, felesége csak a pénzére utazik, és csak akkor tartja az asszony elmebetegnek, ha nincs rá szüksége.

Bár Komár László a Best magazinnak elég konkrétan megfogalmazta, nem ütötte meg nejét, a Blikk szombati számában mégis azt a kérdést feszegették, kezet emelt-e feleségére a zenész, és vajon ezért indított-e ellene nyomozást a rendőrség. „A feleségem a vallomásában kijelentette, nem ütöttem meg, és nem is ütöttem meg. Ha melléütök is, meghalt volna” – mondta el a Velvetnek Komár László.

A zenész elmondta, a távoltartási ügy még októberben kezdődött, amikor a volt felesége negyedszer jelentette fel. „Volt egy távoltartási végzés, még két hónappal ezelőtt. A törvény szerint, ha én mondok neked valamit, és te ezt elmondod a rendőrségen, akkor engem zaklatás miatt felelősségre vonnak. A feleségem azt állítja, hogy telefonon megfenyegettem, de ez nem igaz. A rendőrség ezt azonban tényként fogadja el” – mesélte Komár, akin szinte elsőként próbálták ki az új távoltartási törvényt.

A legutolsó rendőrségi ügy, mely a BRFK Kommunikációs Osztályának tájékoztatása szerint zaklatás alapos gyanúja miatt folyik az énekes ellen, 2009 júniusában kezdődött és jelenleg is tart. „Kedden fél tizenegykor voltam elmeszakértői vizsgálaton, amit az ügyészség rendelt el ellenem. A feleségem feljelentései miatt nagyon kellemetlennek tartom ezt a helyzetet. A feleségem feljelentései miatt meghurcoltak, megszégyenítettek, pellengérre állítottak” – nyilatkozta Komár.

„Miután a rendőrségen ilyen módon bántak el velem, egy kicsit kezdtem pipa lenni. Egyféleképpen tudtam védekezni: ha kiborítom a bilit” – magyarázta Komár, akinél igazából január elején telt be a pohár. „Másodika körül visszajöttek, lementünk Debrecenbe, jól bevásároltunk ruhákból, wellness hétvégén voltunk, de utána minden ugyanott folytatódott. Akkor azt mondtam, ebből elég volt, ami nem megy, azt nem kell erőltetni.”

Komár szerint nem az ő hibájából történtek a veszekedések, véleménye szerint a felesége szította a vitákat. „Itt nem a korkülönbségről, hanem a pénzről van szó. Provokálta a veszekedéseket, amire magasabb hangszínnel reagáltam, és ez a gyerek előtt zajlott. Később szóvá is tette, miért kiabáltam. Persze az anyja is kiabált, de én bariton vagyok, ha megszólalok, megremegnek a falak” – mondta határozottan a családapa. „A második feleségemnek sokkal több esze volt. Megbeszéltük tisztességesen, elmondtam, hogy részemről itt vége, de a gyerekről gondoskodok. Viszont ő ezután nem akarta elvágni az aranytojást tojó tyúk torkát” – fejtegette a zenész, aki csupán azt nem érti, akkor miért nem volt baj vele, amikor az ötéves kislányukra vigyázott.

„Voltak viták, trükkös dolgok. Négy napra eltűnt a gyerekkel az anyjához, nem tudtam, hol van. Közben jött a bátyja Amerikából, eljárt az éjszakába salsázni. Addig nem voltam elmebeteg, amíg a gyerekkel voltam. Ha nem ment el az éjszakába, akkor elmebeteg voltam” – elevenítette fel a nyolcéves kapcsolat mélypontjait. „Fölém akart kerekedni, de nálam ezt nem lehet. A nyilas jegyében születtem, és skorpió aszcendensem van. Nem adok, és nem kérek kegyelmet, engem nem lehet legyőzni. A feleségem öt évig foglalkozott asztrológiával, tudnia kellett volna. A skorpió a legerősebb jegy, egy darabig vár, aztán ugrik” – utalt a bili borításra.

Bár volt feleségével megromlott a viszonya, azért azt többször is hangsúlyozta, a gyermekéről mindig gondoskodni fog. „Természetesen a gyerekemről gondoskodni fogok, de ő még ötéves, és nem tudja felfogni, ennek milyen vonzatai vannak. Ha eljön az ideje, és van rá igénye, az ajtó nyitva áll számára. Ha valamire szüksége van, és módomban áll megadni, akkor megadom, de itt természetesen a tanulásra gondolok, nem a játékokra, és a csokoládéra” – tett ígéretet Komár László. „Nagyon jó ember és apa vagyok. Igen, kicsit vehemens és kemény vagyok, nálunk nincs liberalizmus. Itt nincs olyan, hogy a gyerekek az asztalnál ülnek, és a fejükre kenik a habos tortát.”

Zalatnay Sarolta a TV2 Mokka című műsorában az eset kapcsán elmesélte, szerinte Komár, amikor együtt jártak, eléggé hirtelenharagú és szangvinikus volt. Zalatnay elmondta, kapcsolatuk alatt egyetlen pofon csattant el. “Amikor azt mondta: elvennélek feleségül, de akkor nem énekelhetsz. Mondtam, hogy én énekesnő szeretnék lenni, erre azt mondta, nem, és kaptam egy nagy tockost. Tenyérrel adta, nagy pofont kaptam, de velem nem volt szerencséje, mert én visszaütöttem, abban a pillanatban fordultam, és visszakézből egy jó nagy pofont adtam” – mesélte Zalatnay, aki az eset után faképnél hagyta a zenészt. Arra a kérdésre, szerinte esélyes-e, hogy a mostani feleségét megverte-e, Zalatnay elmondta, szerinte azért arra kicsi az esély, hogy a gyereke előtt üsse meg a feleségét.