A Shane 54 néven DJ-ként tevékenykedő Császár Előd szerint a múltja miatt volt szüksége a névváltoztatásra, és a halált okozó balesete az okaa annak is, hogy itthon sehova sem hívják zenélni. Császár szerint ő nem rossz ember, és mivel az ilyen ügyekért másokat sem küldenek börtönbe, így neki sem kellett volna bevonulni, csak azért, mert híres ember.

Császár Előd az Őszintén Szily Nórával című műsorban beszélt a 12 évvel ezelőtti balesetéről. A Reflektor TV műsorában elmondta, azóta is bűnhődik az eset miatt, hiszen ő volt az ország gyűlöletének megtestesülése, és azóta mindenki gyűlöli. Ennek ellenére állítja, ő nem rossz ember, és mivel a hasonló balesetekért mást sem küldenek börtönbe, neki sem kellett volna bevonulnia, csak azért mert híres.

Az FLM egykori énekese évek óta Shane 54 néven dolgozik DJ-ként, állítása szerint azért vette fel ezt a nevet, hogy külföldön dolgozhasson. DJ-ként beválasztották a 100 legjobb közé, azonban itthon sehová sem hívják fellépni. Ennek oka persze egyértelműen az a 12 évvel ezelőtt általa okozott baleset, melyben egy ember életét vesztette.

Császár Előd elmondta, gyerekkora óta sztár akart lenni, középiskolában sem tanult sokat, mert már első lemezét készítette. Nagyon fiatalon elköltözött otthonról, és 22 évésen már a saját pénzéből vásárolt lakásban élt. Császár úgy érezte, a világ tetején áll, és szerinte akkoriban „szörnyű és elviselhetetlen voltam, egy önző dög”, és szerinte ezért kapta a sorstól a balesetet.

"Minden eltűnt, egyik pillanatról a másikra" - mondta arról a 12 évvel ezelőtti napról. Még aznap este, amikor kihallgatták a rendőrségen, érezte, másképp beszélnek vele az ismertsége miatt, de másnap reggelre ez már örökre a múlté lett. "Én voltam az egész ország gyűlöletének megtestesülése."

Szily Nóra szerint az lehetett a baj, hogy senki sem érezte, hogy elnyerte volna méltó büntetését. Császár Előd erre reagálva hangsúlyozta, ő nem szándékos emberölést követett el, és a hasonló közlekedési balesetek javarészéért nem szabnak ki letöltendő szabadságvesztést. Szerinte nem kellett volna börtönbe vonulnia csak azért, mert ő híres ember.

"Az nem igaz, hogy én nem bűnhődök ezért. Akármi is történik az életemben, a vége mindig az, hogy egy ember miattam halt meg. Ezt nem lehet elfelejteni. És nincs az az érv, amivel ezt menteni lehet. Azt hittem, hogy ez egyszer majd el fog múlni, de nem múlik" – mondta Császár Előd. "Én nem tudok a közönség nélkül élni. A legnagyobb büntetésem az, hogy nekem szükségem van a közönségre, de a közönség gyűlöl" – tette hozzá, majd kifejtette, szerinte ő alapvetően nem rossz ember, csak rosszul alakultak a dolgok.