Mary Zsuzsit ötször ütötték meg

2010.03.06. 10:37
Az énekesnőt mindegyik férje megütötte, ezért harcolna a családon belüli erőszak ellen. Tapasztalatai szerint akkor ütnek a férfiak, ha elszakad a cérna, és nem tudnak már máshogy érvelni. A pofon pont olyan megalázó, mint a megcsalás.

Mary Zsuzsi a Frizbi vendége volt a héten, így lehetőségünk volt arra, hogy forgatás után beszélgessünk az énekesnővel. A többször házasodott asszony miután túljutott a sokkon, amit munkásjelmezes chippendale-ek okoztak a meztelen testükkel, arról mesélt Hajdú Péternek, hogy már ütötte meg férfi, többek közt Klapka úr is, személyesen.

Mary Zsuzsi magánélete sosem volt tabu, megosztotta azt is a nyilvánossággal, amit nem kellett volna. Műfogsorról, fiatal szeretőjéről, sörről, Klapkáról, füvet szívó legkisebb fiáról is olyan őszinteséggel beszélt az újságoknak, mintha csak egy pszichodráma csoportot látogatott volna meg. Ennek, állítása szerint, az az oka, hogy vállalja, amit tesz, illetve tett. „Ha kérnék, kiállnék a tömegek elé, és megmondom nekik a magamét. Mint nő, mint sokszoros anya, férjezett asszony, és elvált is, harcolnék a nőkért.”

Kérésünkre az énekesnő visszaemlékezett, és újból felidézte milyen érzelmeket élt át, amikor először megütötte első férje. „Amikor ezt történt, nem tudtam mit kezdeni vele. Mint minden nő, visszahúzódtam, és próbáltam magamban keresni a hibát. Arra gondoltam, biztos én provokáltam ki. Ugyanakkor persze féltem attól, ha nagydobra verem, akkor a nagydob én leszek a végén. Mindig is féltem az erőszaktól, Mérleg lány vagyok, nem vagyok erőszakos. Bizony megdöbbentem, amikor kaptam egy pofont, majdnem kiesett a bal szemem.” Mary Zsuzsi következtetése szerint azért kezdenek erőszakoskodni a férfiak, mert uralkodni akarnak a nőkön. „Régen hiába mondta egy nő, hogy üti a férje, akkor úgy voltak vele, oldja meg. Ma már ki lehet hívni a rendőrséget, ha gond van, de amikor én férjnél voltam, még nem lehetett.”

Érzelmi megsemmisülés

Mint kiderült, az első pofont azért kapta, mert jól érezte magát Magyarországon, ahová az akkori férje viszont nem tehette be a lábát. „Mindennek van valami oka, az első pofont az váltotta ki, hogy istenien érzetem magam. Nem értettem, jobb lett volna, ha azt mondom, nem volt jó?” Mint mondta, azt azért tudta, nem következik pofoneső, csak egyszer szakadt el a cérna. „Nem tudtam hova szaladni, sírni, mert egyszerűen meg volt őrülve a partnerem, nem látott a féltékenységtől. Egyszerűen nem tudom elfogadni, hogy egy nőt rendszeresen üssenek. Ahol ilyen történik, onnan el kell menni. Életemben öt pofont kaptam, amiből csak egyért kértek elnézést.”

Az énekesnő, mint mondta, érzelmileg semmisült meg az első pofon után. „Teljesen összeestem. Ez a legmegalázóbb dolog a megcsalás mellett. Nekem abban is volt részem, az orrom előtt tették meg velem. Elkezdtem azon gondolkodni, mi történik, ha elmegyek, és otthagyok mindent, mi lesz velem akkor, és mi történik, ha maradok. Van, aki egyből hazarohan. Van, aki nem teheti, ahogy én sem tehettem. Ki kellett békülnöm magammal, és bele kellett abba nyugodnom, hogy ez megtörtént. Arra gondoltam, máskor óvatosabban fogok bizonyos témákat felhozni. Alkalmazkodnom kellett, mert a férfiak nem változnak, amilyennek megismeri az ember őket, olyan maradnak mindvégig.”