Az énekesnő azért öltözik nőiesen, mert újjászületett, legalábbis ezt állítja. Ő nem botrányhős, de ha olyanja van, otthagy csapot-papot. Elégette a múltját a kamerák előtt, de nem hisz az ilyen szertartásokban. Egyedül él, és nem is hiányzik neki senki sem.

Talán túl sokszor is hangsúlyozták a harmadik lemezed bemutatóján, hogy öntörvényű vagy. Miért volt erre szükség?

Van egy híres pszichológus, Popper Péter, aki azt mondta, minden művész lázad. A lázadás ideje alatt pedig minden egyes művész beledöglik abba, hogy megalkot egy művet. Azt követően újjá születik, mert ismét vannak ötletei. Az, aki a botrányt csinálja, az a Benkő Dani, vagy a Fekete Pákó, érted? Én nem csinálok botrányt, csak végzem a dolgom. Dolgozom, és lerakok dolgokat az asztalra.

Az nem allűr, hogy felállsz tárgyalás közben, és kimész, mert unatkozol? Ezt a példát hozták fel most a kollégáid.

Nagyon szókimondó vagyok. Ha valami nem tetszik, valóban felállok és otthagyom az egészet. Volt ilyen történetem a kiadómmal. De hála istennek rendeződtek a dolgok. Én ilyen vagyok, és nem tudok megváltozni. Aki meg akar változtatni, az nagyon-nagyon rosszul jár, mert akkor bezáródom. Ilyen vagyok, így kell elfogadni, mert nem tudok más lenni. Ettől nem vagyok rossz, nem vagyok balhés, nem vagyok gonosz ember. Hagyjanak dolgozni, és akkor nincsen semmi baj.

Többször említetted, a sajtó a nagy ellenséged, mert csak a szenzációt hajtja, csak az érdekli őket. Nem gondoltál arra, ha aktkép van a borítódon, és a sajtótájékoztatón nyilvánosan égetted el a múltad, te generálsz hírt a médiának?

Az aktfotó nem egy Playboy. Ha a Playboyosok felkérnének, és azt mondanák: Ibikém, adunk neked tíz millió forintot csak üljél pucéran egy széken, az más lenne. Ez egy akt, művészi fotó rólam. Nézd meg: semmi kínos nincs benne, nincs punci, nincs mell. Semmi nincs benne, csak sejtelmes. Ez egy nagyon klassz dolog.

A lemez címe, El merem mondani. A tájékoztatón elhangzottak alapján újrakezdésről lehet beszélni a te esetedben, hiszen leszámoltál a múltban történtekkel.

A múltat nem lehet elégetni, elfelejteni. Mindig benne marad az emberben. Nem szabad a múltra visszatekinteni, hanem mindig előre kell nézni. Ha múltban élek egy megkeseredett ember leszek, tudod? Nem lehet így élni. Akkor válsz erőssé, ha előre nézel, és tudod, mit akarsz. Mész egy úton, és azt mondod, akkor is végigmész rajta, ha akadályokba ütközöl. A múlt az a múlt, sosem lehet elégetni, az mindig ott marad benned, csak nem gondolsz rá.

Arra is megjegyzést tett a kiadód, hogy mostanában mindig ki vagy sminkelve, nőiesen öltözöl. Jól esik, hogy ezt észreveszik, megjegyzik?

Totálisan egyedül élek, kiegyensúlyozott vagyok, nem kell most az életembe senki. Engem a munka tesz újjá. Ennek köszönhető, hogy új a külsőm. Hazamegyek, zenélek és alkotok. Ezt tesz ilyenné. Mindig azt láttad, hogy trottyos vagyok, melegítőnadrágban járkálok, most nem.

Miről fog szólni a következő albumod, ha most mindenről elmondtad a véleményed?

Azt nem árulom el. Szeretnék még sok dolgot letenni az asztalra. Nem tudom, meddig maradok még itt. Sok szép dolgot akarok addig alkotni.

Hova készülsz?

Ki szeretnék menni Hollandiába, és ott szeretnék tanulni. Zeneelméletet, hangszerelést, zenei szerkesztést.

Miért pont oda?

Van ott egy rockakadémia, ott van lehetőségem tanulni. Tudom, hogy kiváltságos vagyok.

Miben?

Hisznek bennem, és nem tartanak tehetségtelen embernek. Ezen a lemezen is úgy kezdtem el dolgozni, hogy voltak konkrét ötleteim. Beszéltem a szövegíróval: erről kell, hogy szóljon a dal. Ennek így kell kinéznie, nem szólhat másról.

Ki a te közönséged?

Nem tudom, valószínűleg nagyon vegyes.