Papp Gergőt boldoggá teszi az Aktív

mm
dr
2010.06.22. 10:43
A műsorvezető most nem akar oknyomozni, és boldoggá teszi az Aktív című TV2-s magazin. Papp írja a felkonfokat, mást nem is enged a közelébe. Adrenalinfröccsöt kap attól, hogy minden este élő adásban van.

Hogy érzed magad az Aktívban?

Csodálatosan érzem magam.  Nagyon megkedveltem azt a csapatot, ami körülvesz. Öröm velük dolgozni. Egész egyszerűen úszkálok a boldogságban.

Mi inspirál benne?

Egyszerűen jól érzem magam, amikor elindul a műsor. Amit élvezek benne, az az, hogy minden riportnak én írom a felkonfját. Sose hagynám, hogy bárki egy a betűt beleírjon. Megmondom, miért: van egy ritmusa annak, ahogy beszélek, ahogy írok. Kizökkentene, ha valaki belepiszmogna. Jó fejek voltak a csatornánál, megértették. Ez a heppem. Tetszik a munkám, mert ami ötletként felmerül bennem – lehet, ez nem túl mély –, megvalósítom. Imádom szavakba önteni, hogy egy-egy ilyen riport mit vált ki belőlem. Az is érdekes, hogy ezt huszonöt másodpercben hogyan fogalmazom meg. Azért is érzem jól magam, mert komoly adrenalinfröccsöt ad az, hogy minden este élő adásban vagyok. Úgy érzem magam, mint egy színész, akinek nap mint nap lehetősége van eljátszani ugyanazt a szerepet. Most ne azt szűrjétek le ebből, hogy azt élvezem: esténként bohóckodhatok.

Nem hiányzik az oknyomozás, a szociális feltúró vonal? Nem zavar, hogy másnak a munkáját kell bemutatnod?

Egyáltalán nem. Nem érzek semmi presztízscsökkenést. Vannak a riporterek, akik feldobják a témát, ha tetszik a szerkesztőknek, akkor megcsinálják. A java ilyen, de van, amikor benne vagyok én is egy-két riportban. Nem szereplőként, csak követem a riportert az első perctől kezdve, elkísérem mindenhova. Általában egy nap egy olyan anyag van, amihez van közöm, amit vállalhatónak érzek. Ez nem az jelenti, hogy a többit nem tartom vállalhatónak. Őszintén: iszonyatosan élvezem, magam is meglepődtem rajta, de egyelőre így van. Hogy meddig lesz így, azt nem tudom.

Aktív Gergő!

Czippán Anett azt mondta, hogy annak idején azért te kaptad meg az Aktív műsorvezetését, mert hiteles figura vagy, és a csatornának ilyen emberre van/volt szüksége. Meddig lehet hiteles egy magazinműsort készítő, alapvetően oknyomozó riporter?

Nem foglalkoztat ez. Nincs bennem minden nap, hogy vajon, ha még egy hónapig ezt csinálom, akkor az a közönség, amelyik az eddigi munkáim miatt szeretet, és esetleg ezt várná el tőlem most is, mit fog hozzá szólni. 2010-ben erről szól az életem: egy régi TV2 után, egy VIASAT 3-at követően ismét itt vagyok. Semmi kedvem ahhoz, hogy a két évvel ezelőtt csinált dolgaimat, erőszakkal is, de folytassam. Ha adódik, úgyis viszem ezt a vonalat, tévé nélkül is. Amúgy rendszeresen forgatok a mai napig arról, ami bosszant.

Mi bosszantott fel utoljára?

Két nappal ezelőtt Sopronban voltunk, és átmentünk Ausztriába. Mikor jöttünk vissza, zenét hallgattunk, lehúztam az ablakot, cigarettáztam, élveztem az életet. A fertőrákosi átkelőnél, ahogy elmentünk a tábla mellett – nem túlzok, felvettük az egészet –, térdig érő gödrök voltak minden egyes méteren. Szégyelltem magam. Annyira sztereotip, annyira lerágott csontnak tűnik, de hihetetlen megélni az ilyet. Borzasztó szánalmas, ez feldühített.