Az egykori playmate ismét Las Vegasban, Hugh Hefner klubjában szórakoztatta a népet. Metzker Viki imádja az extrém vidámparkos élményeket, így Las Vegas számára számtalan borzongást kínált. A lemezlovas elmondta, külföldön még sosem kérdezték meg, legálisan szerezte-e az általa játszott dalokat. Ugyanakkor szerinte hasznos és szükséges a Mahasz tevékenysége.

Metzker Viki ismét Las Vegasban szórakoztatott. A playmate-ből DJ-nek álló Metzker Hugh Hefner klubjában szórakoztatta a hírességeket, fanatikus hullámvasút-rajongóként a legextrémebb építményeket is kipróbálta. A külföldön egyre ismertebbé váló Metzker szerint itthon szigorúak a Mahasz szabályozásai, és külföldön még sosem kérdezték meg tőle, legálisan szerezte-e be az általa játszott dalokat.

A 23 éves playmate Japánban tett látogatása és a japán nők szilikon imádata után a Las Vegas-i útjáról mesélt a Velvetnek. Metzker Viktóriát Hugh Hefner promóterei immár rendszeresen hívják fellépni, mivel állandó szerződésük van. Így eshet meg az is, hogy a barna hajú DJ három hónap múlva talán részt vehet Hefner legújabb klubjának megnyitóján.

Metzker a tavalyi látogatásához mérten szerencsésebbnek bizonyult. Míg előző évben elveszítette bőröndjeit, idén mindenét megőrizte. Ráadásul a szervezők neki és menedzserének szoba helyett egy apartman lakást béreltek a Palms Hotel azon tornyában, melyben a világsztárok is szívesen vendégeskednek. „Nem is tudtunk róla, nagyon meglepődtünk. A fürdőszobában hatalmas pezsgőfürdős sarokkád, nagyon jól esett, hogy kényeztetek minket” – mondta el a lemezlovas. A DJ külön megtiszteltetésnek érzi, hogy Paul Oakenfold-esten vehetett részt, és a Madonnával is koncertező hírességgel, és a táncoslányoknak flexszel nekieső biodíszletekkel együtt szórakoztathatta a szép számban megjelenő celebeket – többek közt Russel Brandet, Martin Laurence-t és Jamie Presslyt.

A hullámvasút sírás kategóriás

Külföldi tartózkodását ezúttal is a hullámvasutak tesztelésével tette színesebbé. „Elég jól bírom a hullámvasutakat. Bárhova elmegyünk turnézni, akkor mindig felülünk a hullámvasutakra, baromi nagy rajongók vagyunk a menedzseremmel” – mesélte Metzker Viki. „Felültünk a Stratosphere-re. Ez egy felhőkarcoló tetején van. Van négy dolog, egy bungee jumping, egy katapult, egy mini hullámvasút, és egy négykarú körhinta, amit kilógatnak Vegas felé. Ezekre is felültünk, sírás kategóriás volt. Azt hiszem, túlvállaltuk ezt a vidámpark dolgot.”

Kattintson a képekért!

Mivel Metzker, aki a Fedde Le Grand nevű DJ-vel együtt dolgozó énekessel, Mitch Crownnal készíti következő dalát, a világon már szinte mindenütt járt – kivétel Brazília –, megkérdeztük, külföldön mennyire és milyen gyakran ellenőrzik a lemezlovasokat és az általuk játszott dalok eredetiségét. Hiszen a Volt fesztiválon lecsaptak a rendőrök és a Mahasz munkatársai. A razzia végeredménye botrány lett, DJ Yoda szerint azzal fenyegették, elkobozzák a laptopjait, ha nem tudja bizonyítani az általa játszott dalok jogtisztaságát. Jeszenszky Zsolt, a Magyar Hanglemezkiadók Szövetségének (Mahasz) munkatársa, a Magyar Lemezlovas Egyesület elnöke szerint a hazai szabályozások korszerűek.

Sosem ellenőrizték, legálisak-e a dalai

„Sehol nem volt még ilyen ellenőrzés. Most már Beatportról veszem a dalokat, idáig klubtagságom volt a Mahasznál, de itthon már nem játszom egyáltalán” – indokolta, hogy ő miért külföldi oldalról szerzi be a dalokat. „Ezen az oldalon keresztül töltök le, és ezt annyira nem ellenőrzik. Itthon volt már rá példa, hogy az egyik DJ innen vásárolta a dalokat, nem volt nála számla, és semmilyen bizonyíték, hogy megvette őket, ezért megbüntették” – mesélte, majd hozzátette, itthon elég szigorúak szabályozások.

„Ebben nem látok semmi rosszat, kell valami, ami megfogja a DJ-ket. Azt gondolom, részben azért is van annyi vidéki dj és feltörekvő újonc, mert lopják a zenéket és így egyszerű dolgozni. A klubtulajdonos meg nyilván azt választja. Ha egy rezidens x összegért menne játszani, míg egy helyi újonc tízezrekért elmenne, akkor az utóbbit hívják oda, ahol nem számít a minőség” – fejtette ki véleményét a hazai helyzetről. Metzker szerint egyébként jelenleg az a legnagyobb baj a Mahasz szervezetével, hogy nem átlátható, és nem biztosak az emberek abban, hogy a pénz teljes egészében a művészekhez kerül vissza.