A VIVA TV egykori műsorvezetője már régóta szemezgetett a legújabb pucér sport kipróbálásának lehetőségével, és most egy cikkírás ürügyén be is fizetett egy órára. Steiner számára a meztelenség mindig is természetes volt, de mint mondja, nem merte volna lefogadni, hogy a nudista jóga tényleg nem torkollik majd durva gang-bang-be. Végül a szex ugyan elmaradt, az intimitás viszont nem, és mint kiderült, nem ritka az erekció sem, függetlenül attól, hogy meleg vagy hetero férfiakról van szó.

Steiner Kristóf összekötötte a kellemeset a hasznossal: a VIVA TV egykori műsorvezetőjének már régóta dédelgetett álma volt, hogy kipróbálja az egyik legújabb amerikai őrületet, a meztelen jógát. Most kapott az alkalmon, és a Wellness magazinnak szánt cikk ürügyén befizetett egy órára. A szokatlan testedzésre már az angolok is rákaptak, így Steiner már több alkalommal is szemezgetett a dologgal, amikor azt kutatta, mivel tölthetné Londonban a szabadidejét.

„New Yorkban nagyon felkapott ez most, és sok híresség - Halle Berry, Gwyneth Paltrow, Pixie Geldof és Joseph Fiennes – aktív nude yogázó. Mikor még az előző barátommal jártam, és nyaggattam, hogy menjünk el, kijelentette, hogy ez egy baromság. Volt is emiatt egy nagyobb veszekedésünk. Ő úgy állt ehhez az egészhez, ahogy sokan
mások is, hogy ez egy alibi arra, hogy meztelen pasik egymást bámulják, és ki tudja, hogy mi mindenbe menjenek bele. Aztán, amikor legutóbb kint voltam, eszembe jutott, hogy cikket írok erről.

Steiner tizenéves korától kezdve járt Balatonberénybe a nudista strandra, számára a meztelenség mindig is természetes volt. Mint a Velvetnek elmondta, szerinte ennek nem sok köze van a szexualitáshoz: „A szabadsághoz van köze, és ahhoz, hogy az ember bizonyos energiáit spirituális eszközökkel is le tudja vezetni. Viszont tény, hogy halvány fogalmam sem volt, hogyan végződik ez az egész. Lehetett volna az is, hogy azoknak van igaza, akik azt mondták, hogy ez valami brutál gang-bang partiba fog torkollni. De természetesen nem így történt.”

„Az egész úgy nézett ki, hogy bementünk a terembe, ahol én az utolsó pillanatig húztam az időt a vetkőzéssel” – mesélte Steiner. „Kicsit zavarban voltam eleinte. A tanár, Mark Mulligan, a londoni Naked Joga atyja tényleg egy elképesztően szimpatikus figura, nem egy pornófilmes kinézetű, nyálcsorgatást előidéző fazon, inkább olyan kisugárzása van, mint egy gurunak. Nagyjából az óra feléig hagyományos jóga óránk volt, csak épp meztelenül.”

Amikor a volt műsorvezető azt hitte, hogy túlvannak az egészen és ennyi volt, akkor a tanár kijelentette, akkor most mindenki találjon magának egy párt. „Egy kicsit megdobbant a szívem, hogy nah, ennek mi lesz a vége. És hát igen, ott azért előkerül az intimitás, függetlenül attól, hogy nyilván nincsen konkrét szexuális interakció. Az egész arra van kihegyezve, hogy két vadidegen ember hogyan bízik meg egymásban. Úgy támaszkodunk egymásnak, olyan egyensúly-gyakorlatok vannak, hogy ha valamelyikünk félénkebb, vagy visszakozik, akkor biztos, hogy mindketten elesünk.”

Steiner két tanárral találkozott a cikk megírásáig: Mulligannel  ezen a csoportos foglalkozáson, és egy nagyon felkapott privát sztároktatóval, Ryannel, akiről a volt műsorvezető úgy véli, vizuális okai is vannak, hogy ilyen sokan járnak hozzá - természetesen nők is. „Hiszen meglehetősen jó pasi” – magyarázta Steiner. „Ilyenkor nyilván mindenkiben felmerül a kérdés, hogy mi történik, ha valaki láthatóan izgalomba jön.Ez az órákon annyira természetes, hogy még heterókkal is előfordul, mert annyira intim a helyzet. A joga alapvetően egy szenvedélyes dolog, az ember kicsit a tantrával is összekapcsolja, és hát igen, előfordul a merevedés. Egy férfi test és egy női test egyformán gyönyörű, egy erekció pedig ugyanolyan szép, mint egy lány intim szférája hasonló helyzetben - így fogalmazta meg ezt Ryan, akinek egyébként boldog családapa. Semmi szégyellnivaló nincs benne. Szó nincs arról, hogy bárki ejakulálna vagy bármi ilyenbe torkollna a dolog, az erekció ilyen esetben jön és megy. Olyan még soha nem volt, hogy valakinek másfél órán keresztül állt volna a farka.”

Steiner idén szeptembertől kiköltözik Londonba - ahol a Goldsmith egyetem kurzusán tanul majd kreatív írást és angol irodalmat, és az őszi Fashion Weekről tudósít majd, ezért szinte biztos abban, hogy visszatér még egy ilyen órára. „Amúgy is imádok jógázni, nagyon jó sportnak tartom, mert bár spirituális élmény, fizikailag is megdolgoztatja az embert. És bár néha ellustultam a korábbi jóga tanfolyamaimon, a meztelen változat esetében biztosan nem mondja az ember, hogy "eh, ma valahogy nincs kedvem jógázni".