A tizenkétszeres válogatott labdarúgó ismét képernyőn lesz, igaz most nem a Hal tortán című műsorban fog főzni, hanem marad a kaptafánál. Ugyanis a TV2 ismét felkérte, hogy legyen a BL közvetítések szakkommentátora. Igent mondott, de nem hiszi, hogy a látványa miatt bárki is leülne meccset nézni.


Vincze Ottó idén is BL TV2-es szakkommentátora lesz. Tavaly már kipróbálhatta magát Gundel-Takács Gábor mellett, idén azonban Hajdú B. Istvánon és Vinczén kívül csak Méhes Gáborral egészül ki majd a csapat. „Soha nem volt különösebb gondom ezzel a munkával. Van egy adásmenet – tudom, mennyi időm van válaszolni a kérdésekre –, ez nem arról szól, hogy az ember kibontakozik” – mondta a tizenkétszeres válogatott labdarúgó a Velvetnek. Vincze Ottó tavaly élvezte a munkát, állítása szerint végig arra törekedett, hogy objektív maradjon, de eközben igyekezett szórakoztató is lenni.

Ennyi idősen az ember már tudja, mit ér

„Nem szabad elfelejteni, hogy nincs komoly tévés múltam, tavaly például a kamerát is meg kellett szoknom, amit valószínűleg egy kívülálló azonnal észrevett. Gundel szerint a végére már belejöttem, akkor már elég jó visszajelzéseket kaptam. Az idei BL-közvetítésre biciklizéssel és futással készülök” – tette hozzá, persze viccből. „Gyakorlatilag ennyi idősen az ember már tudja, mit ér, szóval nem stresszelem magam rajta.” Vincze Ottó bevallotta, hogy babonás ember, ezért sem szívesen válaszolt arra a kérdésre, hogy mit tervez hosszútávon. Köztudomású, hogy jelenleg a győri futsal klub vezetője. „Utolsó éves vagyok az egyetemen, de addig nem képzelem el a munkát, amíg nincs a kezemen a papír. Babonás vagyok. Sportmenedzser szeretnék lenni, ezért ilyen irányú képzésben veszek részt” – mondta szűkszavúan Vincze.

A sportoló ősztől a Családi Foci nagykövete lesz, így a pályázatok elbírálásban is kell majd segédkeznie. Az E.ON ugyanis az utánpótlás-neveléssel foglalkozó futballklubok, egyesületek és szakosztályok családi foci programjainak indítására írt ki pályázatot. „Próbálom nem túlszerepelni magam, legtöbbször azért kerülök az újságokba, mert a BL-t promózzák velem. Azért rám esett a TV2 választása, mert biztos valami új arcot kerestek. Remélem, nem a küllemem volt a motiváció. Én nem vagyok elájulva magamtól, és nem hiszem, hogy többen néznék miattam a közvetítéseket.” A sportoló a magánéleti kérdésekre és az esetleg újabb gyerekvállalás lehetőségére egy mondattal válaszolt: "minden rendben van velem, kicsattanok a boldogságtól. "