Hitelesen hozta megrogyott karakterét a Jóban Rosszban sajtótájékoztatóján Gazdag Tibor, aki szerepéhez hűen borostásan jelent meg a csatorna eseményén. A 45 éves színész elmondta, örül, hogy a sorozatbeli változtatásokkal izgalmasabb színt kapott dr. Pongrácz Péter karaktere, sőt, így már majdnem olyan, mintha filmet forgatna. Gazdag a sorozat mellett elvállal évi egy-két szerepet, mellette pedig egy zenekarban is játszik, így szerez plusz impulzusokat, hogy ne fásuljon bele a munkájába.

Magánéletéről nem szívesen és nem sokat, munkájáról viszont annál többet beszélt a TV2 Jóban Rosszbanjának dr. Pongrácz Péterét alakító Gazdag Tibor. A sorozat sajtótájékoztatóján többek között arról kérdeztük a 45 éves színészt, hogy csak a szerepe miatt viseli-e a borostát vagy egyébként is élvezi az átmenetes arcszőrzetet. "Csak a szerep miatt van. Régen, fiatal koromban volt, de az inkább lustasági kérdés volt, most már borotválni kell, mert megkívánja a munka."

Nem társasági lény

Gazdag Tibor a Velvetnek elmondta, jelenleg nem áll szerződésben egy társulattal sem, de azért, ha teheti, bevállal évi egy-két szerepet, hogy új impulzusok érjék. "Amikor az ember egy dolgot csinál, akkor az egy idő után gépiessé válik, egy gyár lesz, megy a futószalagon, kész, csinálja, és jól elfásul. Ezért én megragadok minden alkalmat. Ha színház van vagy ne adj' Isten valami barátom fölkér, hogy egy estet dobjunk össze, vagy akár van egy rockzenekarom, amiben játszom most. Ezek mind arra kellenek, hogy az ember töltődjön, mindig új impulzusokat kapjon."

A színész színházi munkáit természetesen a forgatókönyvírókkal is egyezteti, ők pedig igyekeznek úgy súlyozni a történéseket, hogy Gazdagnak ne kelljen megszakadnia a munkában. A színész ugyanakkor háromgyerekes családapa, így lányaira és feleségére is időt kell szakítania. "A maradék idő [jut rájuk], amit nem autóban töltök, meg nem munkával, de azt igyekszem intenzíven [velük ] tölteni. Én nem vagyok társasági lény, igazából nem járok sehova, nincsenek ilyen hobbijam, nem vadászok, nem horgászok, én otthon töltöm nagyjából az időmet."