Miután nem tudta megszerezni Benkő Dánielt az RTL Klubon, és a csatorna sem indította el férjkereső műsorát, Edit asszony a TV2-n keresett magának párt. A pénteki adásban meg is találta Balás Ede személyében, aki szellemi gyógyító is. A férfi addig képezte magát, amíg a hátizomzatból olvasni tudta a gondolatokat, ám ez zavarta, ezért már csak az információkat szűri ki. Balás Ede egyébként karosszérialakatos, de hamarosan nyit egy fodrászüzletet is, amelyben szívesen látná alkalmazottként Edit asszonyt, aki véleménye szerint nem tudna hosszú távon az EZO TV-nél maradni, ahová vágyik, ahhoz ugyanis nincsenek meg a kondíciói.

„Persze, néztem a Benkő show-t, Edit tetszett a legjobban, mert őszinte volt és törtető, aki mindenáron véghez viszi, amit akar, ám mégsem kapható mindenre” – felelte a Velvetnek Balás Ede, a TV2 Édesnégyes című műsorának eheti győztese. A műsor előzményeit tekintve a 45 éves elvált férfi családja vegyes érzelmekkel fogadta, hogy Edit asszonyt az Édesnégyesen keresztül kívánta meghódítani. „A volt feleségemet igazság szerint felperesnek hívom azután, ahogy viselkedett a válás után. Vele nem beszéltem sem a műsorról, sem másról, de alapvetően a munkámat is ellenzi” – mondta Ede úr, akinek a meglehetősen bonyolult élettörténetét sikerült felvázolnia egy telefonbeszélgetés alatt.

„A volt feleségem a lányomat bevitte a hitgyülibe, de én nem foglalkozom ezzel, a gyerek majd eldönti, mit akar” – bökött rá életének könyvének közepére Ede úr, aki amellett, hogy főállásban egyedülálló, autókat készít karosszérialakatosként, spirituális masszázzsal is foglalkozik. „1994-ben ismerkedtem meg Frabatóval, három évvel később ő elindult a spirituális úton, amire én 2001-ben indultam.”

Frabató, karosszéria, szabadegyetem, EZO Tv

Balás Ede úr a Mantra Alternatív Természettudományi Szabadegyetemen sajátította el a masszázstípusokat, mestereként említette Joshi Bharatot és Török Szilvesztert is. A szabadegyetemen Ede úr elsajátította a kínai orvoslást és a kártyajóslást és egy lélegondozó tábor pedig a a T-rex masszázst is. „Lélekgyógyászatot is tanultam. Ennél a technikánál a hátizomzatból lehet gondolatot olvasni, de nekem ez túl sok volt, ezért csak az információkat engedtem át. Érdekelt a kínai orvoslás is, de az én testalkatomhoz nem illett, ezért visszatértem a masszázshoz” – mondta Ede úr, aki konciliátor, vagyis szellemi gyógyító diplomát szerzett a tudás iskolájában.

A megszerzett tapasztalatot a műsorban is kamatoztatta, az egykor Benkő Dánielre áhítozó Edit asszonynál is masszázzsal indított, aminek, ugye, az lett a vége, hogy a heti párkereső őt választotta. Balás Ede a többi versenyzőt nem igazán érezte konkurenciának, és bár megszerezte Edit asszonyt, nem hiszi, hogy valaha elvenné feleségül. Főleg, hogy még van mit alakítani rajta. „Szeretem a magas, vékony nőket, Edit ilyen, csak nem hosszú a haja, de nem baj, majd megnövesztjük. Az sem tetszik, hogy dohányzik, undorító szokásnak tartom, de majd leszokik.” A férfi egyébként hamarosan megnyitja saját fodrász szalonját, és mint mondta, jó ötletnek tartaná, ha Edit asszony ott dolgozna. „Hogy mennyire lehet sikeres a kapcsolatunk, az attól függ, hogy Edit mit akar a jövőben. Azt tudom, hogy Edit az EZO TV-ben szeretne műsort vezetni, de ha Mónikát is kivágták az RTL Klub-tól, akkor neki hogyan lennének meg a megfelelő kondíciói ehhez? Szerintem sokkal jobb lenne, ha nem médiáskodná el ezt a dolgot, és inkább a szalonban dolgozna, jobban jönnének a vendégek is” – mondta Ede úr a Velvetnek, aki ugyan a nősülést nem, de az összeköltözésüket nagyon is el tudja képzelni.