Nem viselte meg a 17 éves Gusztos Bencét, hogy múlt héten őt, és nem Lakatos Yvette-et küldte el a zsűri a Megasztárból, mivel úgy érzi, hogy ez még csak a kezdet. Gusztos már el is kezdte tervezni zenekarát: úgy képzeli, hogy a dobosa Gerendás Péter fia, Gerendás Dániel lesz, basszusgitárosnak pedig Jámbor Bélát, a Fivérek zenekar tagját hívná meg.

„Számítottam rá, hogy ki fogok esni, de nem viselt meg, mert egy olyan számnál kellett távoznom, amit szeretek, ráadásul már elkezdtem tervezgetni, hogy mit fogok csinálni a jövőben. Nem úgy gondolok rá, hogy most ért véget, hanem, hogy itt kezdődik” – mondta a Velvetnek a Megasztár ötödik szériájának múlt heti kiesője, Gusztos Bence. A Till Attila által csak tinirockerként emlegetett versenyző utoljára John Bon Jovi Always című számát adta elő a TV2 tehetségkutatójában, és a zsűri úgy ítélte meg, hogy nem Lakatos Yvette-nek, hanem Gusztosnak kell távoznia a két héttel ezelőtti kieső Fivérek zenekar után.

Felnéz a zsűritagokra

Az ötosztályos gimnáziumba járó versenyző nem kapott intim tanácsokat az ítészektől az eredményhirdetés után, de mint mondta, úgy tudja, más indulókat sem láttak el hasznos útravalóval. „Nem tudom, hogy kedvelt-e a zsűri vagy sem, de aki nézte az adást, annak szerintem nem az jött le, hogy imádnak. Felnézek rájuk, és elfogadom a kritikájukat, nem kezdek el vitatkozni, talán csak annyiban, hogy kimerítettem a kereteimet. Tudom, hogy ha nekem lesznek fellépéseim, nem a  zsűri fog ott állni a közönségemben” – reagált Gusztos Friderikusz Sándor másfél héttel ezelőtt elhangzott bírálatára.

A Megasztár kiesett versenyzője azonban inkább a jövőbe néz, és zenekart alapít, miközben persze tanul is egy szegedi ötosztályos gimnáziumban. „Először is megcsinálom a bandát, aztán elkezdünk koncertezni, megpróbálok csinálni egy videóklipet, cédét” – latolgatta a lehetőségeit Gusztos, aki úgy tervezi, hogy Gerendás Péter fiával, Gerendás Dániellel – akivel a Megasztár előtt is próbált már –, illetve a Fivérek együttes basszusgitárosával, Jámbor Bélával alapít zenekart. Bár kiesett, Gusztos Bencét már fellépésekkel is megkeresték, és egy lemezszerződés lehetősége is felmerült, igaz, ez még nem öltött papírformát.

A középkorúak is gratuláltak neki

Arra a kérdésre, hogy fenn tudja-e tartani magát a zeneiparban, Gusztos igennel felelt, amit azzal indokolt, hogy míg az egykori megasztárosok nagy része a trendi R'n'B vonalt próbálta követni, addig őt a régi, rockos műfaj határozza meg. Mint mondta, közönsége elsősorban tinilányokból áll, de azért középkorúak és idősebbek is gratuláltak már a teljesítményéhez, amit egyébként hangképzés nélkül tud felmutatni.

17 éves lévén Gusztos Bence bővelkedik a tinilány-rajongókban, ám mivel másfél–két éve barátnője van, ők nem tudnak rá hatni. Persze, azért mindegyiküknek készségesen válaszol, ha megkeresik. „Mindig próbálok valami személyeset belevinni a levelekbe, nem Control-C – Control-V-vel válaszolok. Persze próbálkoznak a lányok, aranyosak, de megmondom nekik, hogy szeretem a barátnőmet. Néha vele együtt olvasom el a leveleket, amikre olykor együtt válaszolgatunk; ő tényleg egy olyan lány, akinek nincsenek előttem titkai, és nekem sem előtte.”

Azon kívül, hogy zenekart szeretne alapítani, Gusztos külföldi jövőt tervez, bár korábban úgy gondolta, jazz tanszakra felvételizik. Mint mondta, így, 17 évesen még nem is annyira az anyagiak, mint inkább a szerencsepróbálás vonzza, bár azt azért nem tagadta, nem mindegy, hogy mennyit keres. „A Megasztárba sem azért jelentkeztem, mert annyira érdekelt a nyeremény meg a pénz, hanem azért, mert szeretem a zenét.”