A Playboy immáron ex-főszerkesztője januártól munkát keres, semmit nem tart elképzelhetetlennek, így politizálna és szórakoztatna is. Amit megtart a playmate-ezésből, az pedig a zenélgetés.

Radnai Péter neve az elmúlt hat és fél évben már csak azért is egybeforrt a Playboyéval, mert főszerkesztőjeként egyben szóvivője is volt, ráadásul gyakran fotózták saját nyuszilányaival, na nem abban a Hugh Hefner-i értelemben. Most mégis befejezte a lap irányítását, januártól már formálisan sem dönti el, hogy kinek a mellei domborodjanak a címlapon. „A Playmate választást mindenképpen meg akartam várni, de már érlelődött bennem egy ideje, hogy ki kéne szállni” – mondja a Velvetnek, majd hangsúlyozza, hogy ez nem azt jelenti, hogy elege lett a szép nőkből, mert azokat persze sohasem lehet megunni.

„Ez most egy hosszabb időszak volt az életemben, hat és fél év pont egészséges egy print lapnál és elég is. Amit szerettem volna, kihoztam belőle. A műfaj igen behatárolt, ráadásul egyre nehezebb címlaplányokat találni, és nem árt a vérfrissítés se nekem, se a lapnak.”

Ipadet az öltözőszekrényre

Bár már világszerte suttognak a Playboy általános bukásáról, veszteségességéről, Radnai egyáltalán nem látja sötétnek a helyzetet. Úgy véli, bár kétségtelen, hogy változnak a példányszámok a piacon, de addig amíg a férfiak szeretik nézegetni a nőket, addig nézegetik a Playboy-t is. „A printválságban éppen hogy a Playboynak van egyedül jövője, hiszen ezt szeretik az emberek nézni. Nehéz lenne ipadet rakni az öltözőszekrényekre.”

Radnai közel tizennégy évig tévézett, most szívesen visszatérne a politikához a képernyőn vagy akár printben is, mert lát benne fantáziát. „Azt gondolom, ha lenne rá lehetőség szívesen elhelyezkednék a politika, illetve a szórakoztóműfaj területén valamelyik televíziónál, a háttérben, természetesen. De, ha úgy adódik, szívesen folytatnám a print munkát is, nagyon izgalmas kihívás volt. Magyarán, még nem tudom mi lesz a következő feladatom és tudom, hogy egy ilyen lépés mindig kockázatos, de bízom benne, hogy idővel lesz olyan lehetőség, amiért megérte meglépni.”

Radnai régen

1993-ban a moszkvai Nemzetközi Kapcsolatok Intézetének nemzetközi újságíró szakán szerzett diplomát, majd az MTV több hírműsorában, később a tévé moszkvai tudósítójaként dolgozott. Riportere volt a Frei Dossziénak, aztán elkanyarodott a bulvár irányába: az RTL Klub Reggeli és Találkozások című műsorainak főszerkesztője lett, illetve a TV2-nél a Big Brother és A Nagy Ő producereként tevékenykedett. Radnait 1995-ben a CNN International az „Év legjobb színes anyaga" (feature kategória) díjjal jutalmazta, mivel olyankor sikerült bejutnia a Kremlbe, amikor senki másnak. Riportalanya volt többek között Mihail Gorbacsov, Jimmy Carter, Henry Kissinger és Luciano Pavarotti. 2004 júliusától a Playboy főszerkesztője.

Távozása a Playboytól nem jelenti azt, hogy Radnai elfáradt volna, szerinte még egyáltalán nincs abban a korban, hogy pihennie kéne, így inkább arra koncentrál, hogy leadja decemberig a hátralévő munkáit és megírja a főszerkesztői elköszönőjét.

Valóságsó

„Szívesen dolgoznék nézett műsorban, mert komoly adrenalinlöket egy olyan produkció, ami sokakat ültet le a képernyő elé. Mégis nyolc évig politikával foglalkoztam, így talán az sem okozna problémát, hiszen azt a világot is ismerem már” – mondja és elmeséli, hogy a feleségével többször megbeszélték ezt a dolgot, de nem merült fel bennük, hogy Radnainak nem lesz mivel elütnie az időt, ha esetleg mégis, akkor ott van néhány évad 24 és Columbo, amiket még nem látott, de nem ezek megnézését tekinti életcéljának.

Az pedig, hogy elhagyja a szilikonmelleket még nem jelenti azt, hogy a playmate-ek által is preferált másodállását, a lemezlovaskodást feladná, így novemberben is találkozhatnak vele elvetemült rajongói a dj pult mögött. „Ki tudja, még az is lehet, hogy kiadok egy lemezt, de ez kizárólag a Columbo-k és 24 órák megnézése után jöhet szóba.”