Győzike még két éve, a Celeb vagyok, ments ki innen! című műsor forgatása alatt kért kölcsön a lantművésztől, amit azóta se jutott eszébe visszaadni. Benkő Dániel a Velvetnek elmondta, hogy a 10 dollár csupán jelkép, hogy ne mindig csak elvegyen az ember, hanem adjon is - jelen esetben Gáspár Győző.

Tíz dollár – mindössze ennyivel tartozik Gáspár Győző Benkő Dánielnek, ám többek között ez az oka a showman-ek között kialakult rossz viszonynak. A történetet az egyszervolt lantművész érintőlegesen említette meg a Való Világ 4-ben, amikor Tóth Gabi utasítására Gáspár Győző megpróbált kibékülni farokvillantó riválisával. „Micsoda ganéjság, hogy tiperegsz-toporogsz, a dzsungelban kifizetteted velem a 29 dollárt az útiköltséghez, a mai napig nem adtad oda az egyharmadát. Nem egy ganéjság? Elfeledkezel róla?” – hangzott el a műsor összeállításában.

„Ha kölcsönkérek valamit, akár 10 dollárt, akkor azt megadom” – magyarázta a Velvet megkeresésére Benkő. „Ha kölcsönkérek azért, mert nincs nálam annyi, hogy ki tudjam fizetni a taxit Brazíliából át a határon Argentínába (Celeb vagyok, ments ki innen! című műsor – a szerk), hogy elérjem a repülőgépet, akkor azt megadom. De az ominózus 10 dollár mindössze jelkép, a dolog lényege másban rejlik: ha mindig kivenni akarok mindenből, de vissza nem adom, ha mindig azt akarom, hogy én legyek a középpontban, és jön valaki más, és kicsit elállja a napot, akkor is kell tudnom viselkedni. És nem ész nélkül menni a falnak” – utalt Győzikére a showman, aki hozzátette, mindemellett nagyon méltányolja, hogy Gáspár meghajtotta a fejét. „Én nagyon szeretem őt egyébként. De az erőviszonyokat azért ismerni kell, az erősebből él az erősebb.”

Benkő elmondta, hogy ha azt kérték volna, maradjon még, maradt volna. „De mivel nem mondták, így eljöttem. Itt is jó, ott is jó. Sok időt el tudnék ilyen helyen és körülmények között tölteni, de őszinte részvétem, akik bemennek hat hónapra. De nem a villa az érdekes, hanem a személyek, akik megtöltik. Ez egy pszichodráma lesz.” A lantművész szerint annak a lakónak lesz esélye a nyerésre, aki derűs, aki megnevetteti a nézőket,  és aki tud sírni is: „Tehát a szélsőséges emberi időjárási viszonyokat túl tudja élni. Aki ragaszkodik valamilyen mivoltához, az el van veszve.”

Pénzügyekben nem nyilatkozott, így arra sem reagált, hogy a Blikk híre szerint közel egymillió forint gázsit kapott pár nap alatt az RTL Klubtól. „Nem tudom, én vagyok-e a legjobban fizetett celeb, de hogy én vagyok a legjobb, az biztos. Van vezérbika, én egy vezérceleb vagyok. Hát mit csináljak, ha ez így alakult?”