A 40 milliós játszma műsorvezetője cáfolja azokat a híreszteléseket, miszerint miatta rúgták ki Vágó Istvánt, aki eredetileg vezette volna a produkciót. Rákóczi A Velvetnek elmondta, nem olyan fiú ő, hogy más helyére üljön, és a kvízjáték amúgy is túl nagy falat ahhoz, hogy bratyiból bárkit is a képernyőre engedjenek.

November közepén látott napvilágot a hír, miszerint a Tv2 szerződést bontott Vágó Istvánnal annak ellenére, hogy eredetileg a kvízprofesszor szemelték ki a 40 milliós játszma című új vetélkedő műsorvezetőkének. Másnap az is kiderült, hogy a produkciót Rákóczi Ferenc vezeti majd, aki az Ezek megőrültek!-ben is bizonyított már.

„Nyilván nem egyenes megkeresés érkezett, hiszen butaság lenne bármilyen munkáltatótól úgy alkalmazni valakit, hogy nem tudja, hogy alkalmas-e” – nyilatkozta a Velvetnek Rákóczi, akinek természetesen szintén el kellett mennie a castingra, és a felkérés csak azok után érkezett hozzá, hogy kiderült, nem Vágó fogja vezetni a műsort.

A műsorvezető cáfolja a híreszteléseket, miszerint miatta rúgták volna ki a legendás játékmestert. „Ennek nulla százalék a valóságalapja. Nem vagyok olyan nagy ember, hogy bárkit ki tudjak rúgatni a helyéről, és aki ezt gondolja erről a sztoriról, az tévúton jár. Egyrészt nem vagyok egy ilyen fiú – soha nem ültem be senki helyére –, másrészt nem így működik a történet. Szerintem az, hogy ki vezet egy műsort, túl nagy falat ahhoz, hogy ezt így lehessen eldönteni, hogy 'Srácok, tegyetek már be, jó lesz ez, próbáljuk ki'. Ennél azért nagyobb a tét egy kereskedelmi csatornánál, hogy bratyiból képernyőre engedjenek valakit.”

Rákóczi hangsúlyozta, hogy nem Vágó helyett ül a székbe: „Én azért vagyok, mert én vagyok Rákóczi Ferenc. Nagyon tisztelem Istvánt és mindig azt szoktam mondani, hogy ha csak negyedannyi sikeres műsort készítek az életem folyamán, mint ő, akkor én boldog ember leszek. Nem mintha enélkül nem lennék boldog” – tette hozzá Rákóczi, aki szerint műsorvezetés szempontjából nem érdemes összekeverni az Ezek megőrültek! című produkciót a november 29-én induló 40 milliós játszma című kvízjátékkal.

„Ha szerencsém van, akkor meg tudom mutatni egy másik arcomat, mint amit az Ezek megőrültek-ben mutattam. Ez egy kvízműsor, nagyon komoly téttel, pontosan 40 millió forinttal. Nyilván amennyire a játékos engedi, belefér a bratyizás és a jópofizás ebbe a dologba is, de ez egy nagyon kötött meneten alapuló televíziós műsor, aminek megvannak a maga szabályai, és nem kicsi a tét. Tehát ez nem olyan, mint a tojáskvíz az Ezek megőrültek-ben, hogy kapsz-e pontot vagy nem, mert úgy láttam, hogy a másik játékos hamarabb csapta szét a tojást a fején. Az vicc. 40 millió forint nem az.”

A műsorvezető eddig viszonylag rengeteg idővel rendelkezett: a Class FM rádiótól legkésőbb fél 1-kor otthon tudott lenni, és akkor a családjával töltötte az egész délutánt és az estét. „Eddig minden este én fürdettem a gyerekeimet, egész délután a padlóbirkózás nevű népszerű sportágat űztük, és egy csomó dolgot közösen csináltunk. Biztos, hogy ebből kevesebb lesz, de a hétvége mindig az övék, plusz, amikor csak tudok, otthon vagyok velük. Én nem arra terveztem az életem, hogy akkor mostantól soha többé nem látom őket. Ez egy felkérés egy egyhónapos műsorra – egyelőre. Ezt megcsináljuk, és utána ott lesznek a szép ünnepek, és folytatódik a megszokott életünk.”