Giorgio műsorvezetésre készül a Megasztár után

2010.12.01. 11:00
A 25 éves informatikusnak saját együttese van, és úgy véli, ha be is indul a szólókarrierje, párhuzamosan tudja csinálni a kettőt. A kiesett megasztáros az énekesi pálya mellett más irányú tevékenységet is el tudna képzelni magának a showbizniszben: például szívesen vezetne műsort.

Nem nagyon tudta elképzelni sem, hogy eddig eljut a Megasztár 5-ben, de most elégedett önmagával Giorgio, alias Djordjevic István. A 25 éves informatikus úgy véli, talán attól egy kicsit jobban rezgett a léc, hogy már harmadjára állt a legkevesebb szavazatot kapottak között, de reménykedett abban, hogy lesz elég SMS ahhoz, hogy ne kelljen megint a zsűri elé állni. „Persze, gondolom, nemcsak emiatt választották Andrást helyettem” – mondta a Velvetnek Giorgio, akinek reményeivel és Kállay-Saunders Andrással szemben távoznia kellett pénteken a versenyből.

Az énekes saját együttessel rendelkezik, a Maghőmérő nevű formációval. Nagyrészt feldolgozásokat játszanak, amolyan bulisabb számokat, de mindemellett dolgoznak saját dalokon is. Giorgio a megasztáros pályafutásának beindulása dacára úgy véli, semmi nem áll annak útjába, hogy párhuzamosan tudja csinálni mindkettőt. „Szerintem a szólókarrier és az együttes minden gond nélkül megfér egymás mellett, ez az irány az, amit én mindenképpen szeretnék. A zenekart szeretem, szeretem csinálni, tehát folytatni fogom. De ha elindul egy szólókarrier is, az egy tök jó dolog” – magyarázta a kiesett versenyző, aki szemlátomást élvezi a csillogást, bár ő ezt kicsit másképp fogalmazta meg:

„Másokkal ellentétben én elfogadom azt, hogy ahhoz, hogy az ember közismert előadó legyen, minél több embernek kell megismernie, és minél több embernek kell szeretnie. Ami egyébként egy tök jó dolog. Ez nem arról szól, hogy én szeretek fürdőzni az ismertségben, hanem, azt gondolom, hogy ezek jó és szükséges velejárói annak az útnak, amit végig kell járni ahhoz, hogy profin csináljam, amit csinálok.”

Giorgio elmondta, hogy elsősorban énekelni szeretne, de mellette nagyon sok olyan dolgot el tud képzelni. „És állítólag más is el tudja rólam képzelni” – tette hozzá. „A műsorvezetés például érdekel – és ez tulajdonképpen nem is áll messze tőlem, hiszen a karaokét is műsorvezetőként csináltam. Azért nem látszik rajtam, hogy izgulnék, mert nagyon szeretem csinálni. Ha pedig az ember élvezi, akkor remélhetőleg az látszik rajta. Mindemellett persze, bennem is van drukk, hogy jól sikerüljön, de annál sokkal erősebb, hogy örülök, hogy ott vagyok és énekelhetek, vagy épp mondhatom a magamét.”

Kiderült, az énekes a verseny alatt és a kiesése után is mindig elolvassa a hozzászólásokat különböző internetes oldalakon, ahol nagyobb százalékban pozitív vélemények fogadják. „Előfordul az is, hogy negatív kritikákkal illetnek – a legtöbb esetben inkább érzelmi alapúakkal, mint észérvekkel (tehát, néha csúnyább dolgokat is a fejemhez vágnak). Nekem azért fontos, hogy olvassam az ilyeneket, mert akkor látom, hogy hogyan vélekednek rólam az emberek. Még a nagyon trágár kommenteknél is előfordul, hogy le lehet belőle szűrni dolgokat.”

Giorgio - aki a mellszőrzetét szerelemszőnyegnek nevezi - hozzátette, logikus, hogy olyat akar csinálni, amit saját maga is szeret, mindemellett természetesnek tartja, hogy nem árt olyat csinálni, amit az emberek is szeretnek, vagy legalább jól emésztenek. „Meg kell találni az arany középutat, de szerintem ez nem lehetetlen. Az a cél, hogy számára is élvezhető legyen és még a közönség is szeresse a végeredményt.”