Ha az ember elég tudatos és kreatív, mindig van hová fejlődnie és mindig tud újat mutatni - véli az X- Faktor énekese, aki a Velvetnek kijelentette, nem azért jelentkezett a tehetségkutató versenyre, hogy egy év után eltűnjön a süllyesztőben. Király L. Norbi ígéri, nem fogja magát visszatartani a színpadon, ha úgy adódik, a kontroll-láda is repül majd a közönség közé.

Már jóval az X-Faktor előtt is kacérkodott az énekes előadói pályával Király L. Norbi, de sokáig nem volt mersze kiállni a színpadra. Az egykori titkár aztán az RTL Klub tehetségkutató versenyének felhívására nem tudott ellenállni, úgy döntött, jelentkezik, aztán lesz, ami lesz. „Hirtelen megjött a bátorságom. Öregszem” – mondta a Velvetnek. „Onnantól kezdve az volt a napi teendőm, hogy délelőtt az irodában voltam, délután pedig gyakoroltam otthon, rikácsoltam a lakásban.”

Repülhet a kontroll-láda

Király legelső előadásával szinte sokkolta a nézőket és a közönséget: különlegesen groteszk mozgását és mimikáját („Mintha pézsmapockot forgatnál a szádban” – csodálkozott rá Geszti Péter) sokáig nem tudták hová tenni, egyes fórumokon több kommentelő meggyőződése volt, hogy értelmi fogyatékos. Aztán ők is bizonyosságot kaptak afelől, hogy szó sincs erről. „Amikor a színpadon vagyok, elkap a hév, elkap a gépszíj, és olyankor nem nagyon érdekel, mit csinálok” – magyarázta az énekes. „Nem igazán szoktam kontrollálni magam, mert szerintem az önkontrollnak nem a színpadon van a helye. Jó, ez nem azt jelenti, hogy bedobom a közönség közé a kontroll-ládát (vagyis egyelőre még nem tartok ott, hogy ezt megtegyem - egyelőre), de ahogyan a rockosabb irányt kezdtem nyomatni, a tombolásra ment rá az agyam.”

Geszti Péter kezdeti lelkesedését később egyébként a bizalmatlanság váltotta fel, a reklámszakember, dalszövegíró nem sokkal a műsor fináléja előtt úgy nyilatkozott, Király L. Norbi nehéz utat választott, és akár egy nap alatt elfordulhatnak tőle a rajongók, mert ráunnak. „Ő lesz az a srác, akit egy éven át széttépnek, mert jól szórakoznak rajta, rengeteg helyre elhívják, de egyszer csak eljön egy nap, hogy azt mondják: ezt már láttuk, most már nem tudunk ezen annyit röhögni" – fogalmazott Geszti.

Nem lesz Justin Bieber

Király azonban ragaszkodik ahhoz, hogy nem azért jelentkezett a versenyre, hogy utána egy év múlva eltűnjön. „Geszti így látja, én nem így látom. Én tudom, hogy ezt akarom csinálni és foggal-körömmel ragaszkodom hozzá. Ha az ember elég tudatos és kreatív, mindig van hová fejlődnie és mindig tud újat mutatni” – mondta az énekes, aki úgy véli, látványos változáson ment keresztül az X-Faktor alatt.

„Ez annyiban nyilvánul meg, hogy magabiztosabb vagyok, több önbizalmam van, mint a verseny előtt. Bátrabban merek belenyúlni új dolgokba. Ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy elszálltam volna magamtól. Úgy gondolom, az elszállás az emberi kommunikációban mérhető le, amikor az ember félvállról veszi a másik dolgait, esetleg lenéz másokat.” Az énekes mindemellett hozzátette, a szakmai életben is szeretné önmagát hozni, és ez vonatkozik a leendő albumának stílusára is. „Semmiképp nem Justin Bieber leszek, igyekszem majd valami egyedit kitalálni, mindenképp Király L. Norbert akarok maradni.”

Az énekes napjai a tehetségkutató óta is változatlanul zsúfoltak, interjúkra, fellépésekre jár, de mindezt ugyanolyan lendülettel csinálja, mint a kezdetekkor. „Aki ebben a világban akar érvényesülni, annak az kellene, hogy legyen az első dolga, hogy az agyában tudatosítsa, hogy ez mivel jár. Az egy dolog, hogy fizikailag elfárad az ember, de azt ki lehet tudni pihenni.”