Az X-Faktor énekesnője nem tagadja, hogy macerás dolog húsz évesen anyának, énekesnőnek és focistafeleségnek lenni egyszerre.

A húsz éves Shodeinde Dorka még kicsit megszeppenve áll a nagy lehetőség és a sok ismert ember hirtelen jött barátsága előtt, ezt tetézi, hogy fiatal anyaként az éjszakái sem túl nyugodtak, ráadásul mikor összefutunk vele, éppen élete első videóklip-forgatásán várja, hogy tizenkilenc ember összeverbuválódjon.

Showbiz

„A legfurcsább, hogy híres emberek vesznek körül, olyanok, akikre régóta felnézek, ez mind nagyon jó, de most elképesztően álmos vagyok” – kezdi a Velvetnek. „Nem a gyerek miatt, bár amióta vége az X-Faktornak egy kicsit felbolydult az ő élete is. Most éppen nem hajlandó a saját ágyában aludni, csak közöttünk akar, én meg nem merek aludni, nehogy ráfeküdjek, így nem tudom magam kipihenni.”

Az X-Faktor döntősének van munkája, de azért lenne ideje pihenni, ha a körülmények is adottak volnának. Shodeinde a fiatalon kapott anyaságot és a szakmai sikereket egyedül próbálja feldolgozni, és tisztában van vele, hogy ez gyakran nem megy túl könnyen. „Anyukám szokott segíteni, de most például ő is pihen, és persze ott van a párom, akinek a vállán mindig kisírhatom magam. Ezért jó, hogy most van időm, tehát tudok gondolkozni, hogyan tovább.”

Ösztönös anya, kiforratlan énekesnő

Geszti Péter megmaradt neki mentornak, elmondása szerint rengeteget segít neki, őt minden problémájával megkeresheti. „Ráadásul közben nekem meg tanulnom kell az egyetemen is, úgyhogy van kihívás.”

Korai lenne még esetében kialakult, kiforrott zenei stílusról beszélni, annál is inkább, mert még azt sem döntötte el, hogy Magyarországon akar-e egyáltalán élni. Gafar, gyermekének apja már sem állástalan focista már, így előfordul, hogy reggelente együtt indulnak dolgozni, bár az énekesnő ritkábban, hiszen a lehető legtöbb időt lányával akarja tölteni.

Shodeinde Dorka két éve ismerte meg férjét, és olyannyira biztos a kapcsolatukban, hogy még azt is simán el tudja képzelni, hogy különböző országokban éljenek rövid ideig, ha a sportolót esetleg külföldre hívnák játszani. „Ő minden helyzetben mellettem áll. Egy pillanatig sem kételkedek a kapcsolatunkban, mert ismerem őt annyira, hogy tudom, milyen fontosak vagyunk neki, ha nincs velem, akkor is mindig a fejemben van. Tudjuk azt, hogy honnan kezdtük, hogy hová tartunk, és hogy egy család vagyunk. Soha nem tudnánk egymást megbántani” – mondja, majd hozzáteszi, hogy biztos benne, hogy nem lesz akadály a távolság. Lizát amúgy nem tervezte a pár, de egyetlen pillanatig sem bánták meg, hogy a világra jött. „Csodálatos érzés egy gyerek. Voltak és lesznek is gondok, tudom, még sokat kell érnem lélekben is, de ösztönösen valahogy ráérzek arra, hogyan kell nevelni. Imádom Lizát és örülök, hogy fiatalon lettem anyuka, mert az én anyukám is fiatalon szült. Remélem, nagyon jó lesz a kapcsolatunk.”