Az új Várnagy Elődöt alakító Szikszak Rémuszt meghívásos castingon választotta ki a csatorna. A színész a Velvetnek elmondta, alig néz tévét, mert amikor a Jóban Rosszban sorozat képernyőre kerül, ő a színházban próbál vagy játszik.

Január közepétől Szikszai Rémusz vette át Damu Roland helyét, mostantól ő játssza Várnagy Elődöt a TV2 Jóban Rosszban című napi sorozatában. A színészről keveset tudni, az átlagembernek szinte ismeretlenként került a képernyőre.

Meghívásos casting után választották ki

“Nem próbálkoztam, hogy bekerüljek a sorozatba, felhívtak telefonon. Akik castingoltak, járnak színházba, ismerik a színészeket, tudták, milyen alkatot keresnek” – mondta Szikszai Rémusz arra a kérdésre, hogyan került a csatornához. “A castingon többed magammal kaptam egy jelenetet. Barbarával, Legerszki Krisztivel volt a Péter villában egy jelenet, egy veszekedés. Nem tudom, hogy ez később bekerült-e a sorozatba, hogy a castingra írták-e vagy egy már meglévő jelenetet kellett eljátszanom.”

Elsősorban színházi színésznek tartja magát

Szikszai Rémuszt tévés szerepben ritkábban láthatta a közönség, főleg színházi szerepekben játszik szerte az országban. Vegyesen alakított már negatív és jó figurát is, Várnagy Előd karaktere egy új fejezet a karrierjében. “Mindenfélét játszottam eddig is, negatív szerepeket is. Ha színházról van szó, akkor maga a darab a lényeg, nincs úgymond kedvencem, szerepálmom” – mondta a 41 éves, kétgyermekes színész. “Elsősorban színházi színésznek tartom magam, ez a fő profilom. Játszottam már filmben, de nem rendkívül sokban és nem nagyon nagy szerepekben. Szeretem a filmeket is, csak nem csináltam eleget.”

Nem találkozott még Damu Rolanddal

A Jóban Rosszban stábjából sokakat ismert már Szikszai Rémusz, így Damu Roland távozása és a kialakult hangulat nem nehezítette meg a dolgát. “Aki ismert, vagy rég nem láttuk egymást, azok örültek, aki nem ismert, annak bemutatkoztam, nem volt semmiféle feszkó. Nem ismerem Rolandot személyesen, azóta sem találkoztunk, előtte sem találkoztunk” – mondta a színész, és hozzátette, még olyan szövegeket kell tanulnia, amit Damu Rolandra írtak. “A sorozat szövege jóval előbb meg van írva, mint amit a nézők adásban látnak, vagy amit épp forgatunk. Én a mai napig olyan szövegeket játszom, amit még Rolandnak írtak” – nyilatkozta.

Sokszor előfordul, hogy az emberek a sorozatokban alakított karakterekkel azonosítják a színészt; a Jockey Ewingot alakító Larry Hagmant is sokan támadták a hétköznapokban. A Velvet arról kérdezte a színészt, tart-e attól, hogy azonosítják majd új szerepével. “Ahhoz túl sok dolgot csinálok, hogy Várnagy Előd szerepe skatulyázzon be ” – mondta. “Izgalmas karakter, mindig történik valami Várnagy Előddel” – tette hozzá a színész, akinek ritkán van ideje tévézni.

Szikszai Rémusz ritkán néz tévét

“Foglalkoztatott színész vagyok, nem panaszkodom. Ritkán szoktam televíziót nézni,  leghamarabb 11-re érek haza. Néha előfordul, hogy megnézek egy filmet a srácaimmal, de ezt leszámítva nagyon kevés alkalommal ülök a tv elé. Az esti órákban vagy színpadon állok, vagy próbálunk” – mondta és hozzátette, éppen ezért nincs is kedvenc sorozata. “Azért nincs kedvenc sorozatom, mert nem is nagyon ismerem a felhozatalt. Az elmúlt 5 évben úgy televízióztam, hogy kulturális műsort vezettem a Duna televízióban. Azokat se nagyon láttam, legfeljebb felvételről. Abban az órában, amikor adásba kerül, nem vagyok a televízió előtt.”