Az ideális pornószínésznő beszélni is tud, nemcsak dugni

2011.01.29. 14:02
A hírek szerint annyi a román pornóiparnak, a román lányok ugyanis keveslik a gázsit, és Magyarországra jönnek dolgozni. Kovács Kovi István szerint nem látványos a tolongás, ráadásul itthon is felére csökkent a pornófilmek gyártása. Lányok viszont mindig kellenek, mert szükség van új arcokra. A producernek vannak elvárásai: a pasiknak nagy farka legyen, a lányok pedig tudjanak beszélni is, ne csak a lábukat széttenni.

Példa nélküli hanyatlásnak indult a román pornófilm-gyártás a manna.ro magyar nyelvű online magazin híre szerint. A lap úgy informálódott, hogy míg korábban évi 10-15 felnőtt filmet forgattak a rendezők, ma már senki nem akar pornót készíteni Romániában, vagyis egyszerűen nem tudnak: a produkciókra szánt összeg egyre kevesebb, a szereplők kevesellik a jelenetekért kapott összeget, és inkább Magyarországra, Csehországba, Olaszországba, Németországba vagy Amerikába mennek, ezekben az országokban ugyanis kétszer annyit is kereshetnek, mint Romániában – nyilatkozta a lapnak Mihai Dumitrescu, az egyik leghíresebb román pornóproducer.

Kovács Kovi Istvánnak nincs tudomása arról, hogy a csőd szélén állna a román pornóipar, azt viszont elismerte, hogy valóban sok román lány jön Magyarországra pornózni. „De ez eddig is így volt” – magyarázta a producer. „A határon túlról egyébként nemcsak onnan jönnek, hanem sok a cseh pornós is. Teljesen változó, hogy kiket foglalkoztatunk, de ha lehet, inkább magyar szereplőkkel dolgozom.” Kovi elmondása szerint a válság itthon is érezhető még mindig, beszűkült a piac:

„Kevesebb a munka, mindenki kevesebbet dolgozik, ennél fogva kevesebbet is keresnek a szereplők. De ez csak egy ok a sok közül arra, hogy a magyar lányok is szép számmal próbálkoznak külföldön. Az árak ugyanis majdnem mindenhol egységesek, a pornósokat leginkább az utazás vonzza például Olaszországba. Egy idő után ráadásul mindenhová új arcok kellenek.”

IMG 4341

A producer arra a kérdésre, hogy nála mennyit lehet keresni egy-egy alkalommal, nem kívánt konkrét összeget mondani, mint mondta, nem akar a konkurenciának támpontot adni. „Megállapodás kérdése, pár tízezer forinttól a határ a csillagos ég is lehet. A gázsi egyébként a gazdasági világválság miatt lejjebb ment, de nem számottevően, a forgatások száma viszont a felére csökkent” – magyarázta Kovi, hogy manapság miért nem kincsesbánya már a pornószakma, mint évekkel ezelőtt.

A piac természetesen még mindig tárt karokkal fogadja az újoncokat. Kovi elvárása a férfiaknál „egy bizonyos nagyságú intimméret”, vagyis, hogy az aktus alatt mindenféle pózban jól lehessen látni a szerszámot. A jelölt mindemellett legyen kisportolt és jóképű. A csajoknál már kicsit nagyobb az elvárás: „Legyen szép alakja, szép arca, és az is fontos, hogy mindemellett legyen kisugárzása” – sorolta a producer.

„Olyan legyen, aki mellett nem lehet csak úgy elmenni az utcán”. Kovi mindemellett az ápoltságot is kiemelte, bár ezzel kapcsolatban szerencsére még nem voltak negatív tapasztalatai sem a castingon, sem a forgatáson. „Az viszont már előfordult, hogy az ügynökség által közvetített lány nem úgy nézett ki, ahogyan a képeken, mert mondjuk azóta meghízott. Olyan is volt, hogy azért kellett hazaküldeni, mert teljesen más karakter volt, mint amire számítottam.”

IMG 4357

A producer elmondta, az ő filmjeibe kétféle módon lehet bejutni: egyik a modellügynökség, ahol egy jelentkezési lapot kell kitölteni, vagyis olyan kérdésekre válaszolni, mint például, hány fiúval vállalná egyszerre a jelenetet a lány, hajlandó-e anális közösülésre, leszbizésre, stb. Ezek után készül pár fotó, bekerül egy adatbázisba, és már csak a telefon csörrenését kell várni. Kovit persze közvetlenül is fel lehet keresni, akinél az alap adatok mellett a jelentkező intelligenciája is sokat számít:

„Mindenképp elbeszélgetek vele, mert adott esetben nemcsak szex van a kamerák előtt, hanem szöveges rész is, amit meg kell tanulni, elő kell adni. Ha megfelel az elvárásoknak, és még kezdő, eleinte kisebb produkciókba tesszük be, hogy tudjon tanulni a kollégáktól. Segítünk neki, hogyan és mit kell csinálni, hogy figyeljen a fényre és a kamerákra, és hogy eleinte bízza rá magát a tapasztaltabb partnerére.” A producer hozzátette, még soha nem fordult elő az, hogy valaki a munka közben meggondolta volna magát. „Csak olyanokat engedünk forgatni, akik tisztában vannak a dolgokkal. Nincs zsákbamacska.”