Naná, hogy nem esett kétségbe, amikor lejárt szerződését nem hosszabbították meg a VIVA Tv-nél - hiszen akkor már az RTL Klub érdeklődött iránta. Istenes Bencét tehetsége és szakmai útja miatt is Sebestyén Balázshoz hasonlítják, ami nem esik neki rosszul, de reméli, a jövőben kiderül, hogy teljesen más karakterek. A NekedValó műsorvezetője szívesen csinál magából hülyét, bár szerinte a magyarok nem értik az öniróniát.

Mivel töltötted a felszabadult időt a VIVA Tv-s műsorvezetésed és a NekedValó között?

Ez az időszak egy hónap sem volt, mert az RTL Klub hamarabb megkeresett, minthogy lejárt volna a szerződésem a VIVA Tv-nél. Úgyhogy voltaképp a NekedValóra készültem. Folyamatosan bejártam a televízióhoz, tárgyaltunk, készültünk a műsorra. Nagyon szerettem dolgozni a zenecsatornánál, de két és fél év után úgy éreztem, hogy ideje változtatni, továbblépni, új kihívásokat kipróbálni, kipróbálni magamat. Pont jókor jött az RTL-es megkeresés.

Édesapád (Istenes László, újabban a Luxorból ismerhetik a nézők) szintén szakmabeli. Sokat segít neked?

Nagyon sokat. Teljes mértékben mellettem áll. Folyamatosan visszanézi a műsoraimat, mindig elmondja a véleményét, hogy min kellene javítani, mik azok az apró dolgok, amiket jobban, vagy másképp csináljak.

Sokan Sebestyén Balázshoz hasonlítanak.

Igen, magam is látom a hasonlóságot, sok mindenből adódóan: külsőnk, a fizimiskánk, a múltunk. Ő is VIVA Tv-zett, ő is talk show-zott. Hasonló a stílusunk, ő is csipkelődős, beszólogatós, pimasz fiú. Egyáltalán nem zavar, hogy hozzá hasonlítanak, de ez csak a felszín. Én még nem mutattam meg magam, de a jövőben biztosan előjönnek majd az alapvető különbségek is, mert valójában két teljesen más karakter vagyunk. Most még csak egy kis részemet láthatták a nézők, így nem tudják, hogy milyen az egyéniségem és stílusom.

Egész Európában egyedülálló, hogy egy talk showt élőben sugároznak. Hogy érzed magad ebben a műfajban?

Alapvetően nagyon szeretem az élő műsort, jobban, mint a felvettet. Sokkal nagyobb a felelősség, sokkal jobban oda kell figyelni, nagyobb az adrenalin. Bármi megtörténhet, amit azonnal le kell reagálni. Míg a hagyományos talk showban felveszik az eseményeket és összevágják a legjobb pillanatokat, itt van egy óra, ami jó kell, hogy legyen. Folyamatosan változnak a vendégek és más irányba terelődnek a beszélgetések. Nem is volt még olyan adás, ami úgy ment volna le, ahogy azt eredetileg elterveztük. De szerintem ettől lesz érdekes, ettől van meg a varázsa, emiatt szeretem ezt az élő műfajt.

Volt már olyan szituáció, amitől megijedtél?

Nem, ilyen még nem fordult elő. A stáb még soha nem hagyott magamra, illetve én is bízom annyira magamban, hogy le tudom reagálni a dolgokat. Bár, biztos lesz olyan, amikor jól besülök- az élő adás varázsa- de eddig nem volt olyan nagy gond, mindig mindent megoldottunk.

A műsorvezetés mellett szerkesztesz is?

Most még nem, de a jövőben fogok. Nagyon szeretem, a VIVA Tv-nél is csináltam, és azt RTL Klubnál is szeretném. Azt még nem tudom, milyen jellegű műsorban fogok ezen a területen közreműködni, az is lehet, hogy már a NekedValóban.

Milyen más jellegű műsorban éreznéd még jól magad?

Mindig is gyerek voltam és gyerek is szeretnék maradni. Szeretnék sokat nevetni, szeretném, ha a nézők is sokat nevetnének rajtam vagy a műsoron. Az a baj velünk, magyarokkal, hogy nem tudunk saját magunkon nevetni. Pedig ez egy nagyon fontos dolog. Én például nagyon szívesen csinálok magamból hülyét, hogy röhögjenek rajtam, és hogy egy kis öniróniával jól szórakozzunk. Még nem tudom pontosan, hogy milyen műsort szeretnék, de mindenképp olyat, hogy amikor az ember hazamegy a fárasztó hétköznap után és leül a tévé elé, mosolyogni tudjon.

Mit szeretnél elérni a szakmában?

A végcél még nagyon messze van, még nem is kristályozódott ki teljesen, úgyhogy erről még inkább nem beszélek.

Folyamatosan követed a Való Világ eseményeit?

Mondhatni muszáj, de egyébként is érdekelne.

Ki a kedvenced?

Két kedvencem van, Alekosz és Olivér. Mellettük még Szandikát bírom.

Szerinted kinek van esélye győzelemre?

Alekosznak és talán Bécinek. Legalábbis most ezt mondom, de ez akár napról napra is változik, ahogy változnak bent az emberek: hol erősödnek, hol gyengülnek.