Az indiai sorselemző úgy véli, jókat fog vitatkozni az élet racionális oldalát igenis jól látó Gombos Edinával. Amúgy meg lesznek szóló jeleneteik is új, közös műsorukban.

Joshi Bharát új műsorra készül, ezt már egy ideje sejteni, sőt arról is beszéltek, hogy ebben az új műsorban a FEM3-on majd jól kibeszélgetheti magát a sztárokkal azok problémáiról, ám arról eddig nem esett szó, hogy mindehhez kap március hetedikétől egy műsorvezetőtársat is Gombos Edina személyében. Az Edina és Joshi címre hallgató műsor próbaadását még csak a napokban forgatják, de maga Joshi már kezdi kapisgálni, miről is fog valójában szólni közös műsoruk.

Gombos Racionális a középső nevem Edina

„Van a racionális oldal, ezt képviseli majd Edina, és van az érzelmi, amit pedig én. Az a lényeg, hogy mindkettő térhez jusson. Edinát elég racionális és erős egyéniségnek tartom, közösen és külön is lesznek feladataink. A műsor formátumát látjuk már, de alapvetően az élet sok mindenre megtanít nemcsak minket, hanem egy műsort is.”

„Eddig is rengeteg mélyinterjút csináltam hírességekkel és megnyílnak, csak hallani kell, amit mondanak. Sokan ott követik el a hibát, hogy a következő felírt kérdésre készülnek, ahelyett, hogy figyelnének rájuk” – avat be a riporterkedés mestertrükkjeibe az indiai sorselemző, aki azt is megosztja velünk, hogy azért valamennyire nem árt készülni, csak nem kell ragaszkodni forgatókönyvhöz, sokkal inkább a spontaneitás, a nyitottság és az intuíció a fontos. „Meg kell érezni, hogy a másik ember hol tart, legalább is ez lenne a jó. Én eszerint dolgozom, mert mindig maga az ember érdekel.”

Joshi Bharat tudja, hogy a reggeli műsorokba ilyesfajta mélységekig nem juthat el az ember, hiszen azok sokkal informatívabbak, nincs idő a lélekkel foglalkozni. Új showjában a főképp nőknek pozicionált FEM3-on reméli, hogy hagynak időt kibontakozni a történeteknek. „Tőlem aztán lehet bármilyen hosszú, de a lényeg nem maradhat ki. Szeretek beszélgetni, de az igazi párbeszédeket szeretem, és az interjúalanyaim nagy része azt mondja, hogy jó volt velem beszélgetni.”

Józsi Úr drága!

Szabadulna az idő szorításából

A dolgokat majd most érzelmi oldalról megközelítő műsorvezető persze könnyen el tudná magát képzelni egy Late Night Show moderálása közben, hiszen tőle ez a szerepkör sem áll távol, sőt. Legfőbb vágya mindenesetre, hogy ne szorongassa az idő, amit mi a kereskedelmi televíziózást ismervén nem túl könnyen elképzelhető. „Persze mindig van egy határ. Nem könnyebb az írott sajtóban se, hiszen nem feltétlenül ugyanaz a dolog fontos a két embernek. Azt mondják Keleten, hogy Buddhát úgy fogod megérteni, ha magad is Buddha vagy. Tehát, ha ez nem jön létre, akkor a saját személyiségedet kell hozzátenned. Nehéz a dolgoknak annak lenniük, amik.”

A harmincegy éve hazánkban élő Joshi Bharat nem tudja, hogy banki kifutófiú, producer vagy színész lenne-e ma Indiában, de nem is érdekli. „Hálás vagyok, hogy így történt. Az első pár év nem volt könnyű, hiányoztak a húsz éves barátságok, a közös történelem. De most már fordítva van, hiszen 25 évet voltam Indiában, de 30 éve élek itt, kiegyensúlyozódott ez a dolog. A gyökereimet ettől még nem felejtettem el, és mindig azt mondom, az embernek vannak a lába alatt és a feje fölött is gyökerei.”