Az énekesnő már azt fontolgatta, hogy Angliában próbál szerencsét, amikor jött az X-Faktor. Janicsák Veca úgy érzi, a Csillag születikben még nem volt eléggé felkészült, sem szakmailag, sem emberileg, de mostanra már alázatos tud maradni. Édesapja, Janicsák István hátán soha nem akart felkapaszkodni, mint mondta, nem lett volna neki nagy dicsőség. Keresztes Ildikónak azóta megbocsátott, bár elég szűkszavúan nyilatkozott a mentorról, aki miatt kiesett a tehetségkutató versenyből.

Egyszerre indult a Megasztár és az X-Faktor is. Miért az utóbbi mellett döntöttél?

Egyrészt már ismerős volt a környezet, így könnyebb volt megnyílnom, de ami még fontosabb, fontolgattam, hogy Angliában jelentkezem az X-Faktorba. Mikor megláttam, hogy indul itthon is a műsor, szöget ütött a fejembe, és beadtam a jelentkezést.

A Csillag születikben is megvillantottad már a tehetséged, véleményed szerint akkor miért nem volt egyenes út a sikerhez?

Akkor még nem voltam felkészült, sem szakmailag, sem emberileg. A dalválasztásaim nem voltak jók. De az akkori kudarc nagyon sokat segített a továbbiakban, sőt erőt adott. Rájöttem, hogy nem hiába kaptam magam elé akadályt, nem ellenem tette a jó Isten, hanem értem. Érettebb vagyok már. Most meg tudom becsülni a sikert és alázatos tudok maradni. Tudom, nem tart örökké, ezért nem kiélvezem a sikert, hanem építkezem belőle

Szerinted melyik előadásod hozta meg az áttörést?

Nem egy volt, úgy érzem. De az első párbajdalom (I Have Nothing) után kezdtem el felfelé ívelni. A Most múlik pontosan volt talán a korona.

Ha most nem jött volna össze a siker, folytattad volna vagy feladtad volna ezt a pályát?

A hit a legfontosabb. Mindegy miben hiszel, csak higgy valamiben. Én ezt tettem, nem adtam volna fel, azt hiszem. Úgy éreztem mindig, hogy feladatom van. Továbbra is ez visz előre. Adni szeretnék, boldogságot, örömöt.

Édesapád (Janicsák István) szakmabeli, miért nem használtad a karriered építésében?

Minek? Az nem lenne nagy dicsőség.

Segített neked a felkészülésben?

Felkészülni csak egyedül lehet, segíts magadon és Isten is megsegít.

Mit adott neked ez a műsor?

Teljesen felfordította az életemet a műsor alatt a bentlakás (nem igazán szeretem a bezártságot), azóta pedig teljesen megváltozott az életem. Reggeltől délutánig tárgyalások, egyeztetések a stábbal, ruhapróba, felkészülés, délután utazás, estétől hajnalig fellépés, utazás, éjjel utazás, reggel egy kis alvás. De ezzel sincs baj, mindenhova szívesen megyek, ahova hívnak. A műsor után nagy élmény volt találkozni és látni a közönséget, azokat, akikről addig csak azt tudtuk, hogy nézik a műsort és szavaznak. Hálánk örökké él feléjük, ők tettek minket azokká, akik most vagyunk.

Miben és mennyit változtál a műsornak köszönhetően?

Most már azt csinálhatom, amit igazán szeretek, ami boldoggá tesz, énekesnő lehetek.

Csalódtál Keresztes Ildikóban, amikor a szavazók kezébe adta a sorsod?

Megvolt ehhez a joga. Megtette, nincs mit tenni.

Megindokolta neked a döntését?

Megpróbálta.

Azóta milyen a kapcsolatotok?

Tisztelem Ildikót.

Mint mondtad, folyamatos fellépések, megjelenések, interjúk és egyéb kötelezettségek töltik ki az életedet, pihenésre szinte nem is jut időd. Voltál már azon a ponton, hogy azt mondtad, feladod, mert nem bírod csinálni?

Nem és nem is lesz ilyen. Az útburkoló utat burkol, az énekesnő énekel.

Milyen stílusú lesz a lemezed? Magadénak érzed?

Veca stílusú lesz. Titokzatos, vagány és lélekhez szóló. De most még többet nem árulok el.