A Csillag születik felfedezettje nemzetközi karrierre vágyik, és az első lépéseken már túl is van: Varga Viktor Norvégiában lépett fel, a koncertet egyik régebbi ismerőse hozta össze, aki legközelebb Londonba viszi. Varga szerint a külföldi közönség nyitottabb extravagáns külsejére, bár itthon is csak az interneten támadják, az utcán inkább megmosolyogják. A Lehet zöld az ég című számának sikerén maga is meglepődött, és büszkén konstatálta, hogy az X-Faktorban senki nem tudta a dalt elénekelni.

Ugyan nem kerültél be a Csillag születik döntősei közé, a tehetségkutató versenyek igazi győztesei csak egy bizonyos idő után derülnek ki. A Lehet zöld az ég című számod a múlt év egyik legnagyobb slágere lett. Számítottál ekkora sikerre?

Persze, hogy nem. Akkorra már nekem sehol nem volt az önbizalmam a kiesésem miatt. Nem is hittem már se a dalban, se semmiben. Aztán a közönség annyira megszerette ezt a számot, hogy a mai napig nem bírják levenni a rádiók. A legnagyobb dolog tényleg az, amikor egy ilyen kitartó, hosszú ideig sikeres slágert sikerül összehozni.

A dalhoz készült klipnek köszönhetően Hollywoodot is megjártad, és Malek Miklóssal dolgozhattál. Milyen volt a közös munka?

Nagyon jó volt vele dolgozni, összehaverkodtunk. Ő egy precíz ember és én is maximalista vagyok, így abszolút megértettük egymást. A lemezen ő keverte a dalok többségét. A következő album még várat magára, most a nagylemezt kell terjeszteni és beszélni róla, illetve videóklipeket készítünk a dalokhoz. Két hét múlva jelenik meg a Jól van ez című számhoz a klip. Egy kicsit groteszk, vicces sztori lesz. Arról szól, hogy mindenáron sztárok szeretnénk lenni.

Te is mindenáron az akarsz lenni?

Ha nem is sztár, olyan énekes, akit világszerte ismernek.

Az X-Faktorban sztárvendég voltál, ráadásul Király L. Norbi a te slágeredet énekelte. Milyen érzés volt?

Meglepődtem nagyon, olyan még nem fordult elő, hogy valaki az én számomat énekelje, ráadásul főműsoridőben. Tök jó. És nemcsak ő énekelte, hanem nagyon sokan megpróbálták, de nem tudták. Király L. Norbert sem. Viszont jól megoldotta a dolgokat, és ez tisztelendő.

Nemrég Norvégiában, Oslóban koncerteztél. Hogyan jutottál ki?

Most indul egy új vonal, miszerint végre kitörhetek kis országunkból és máshol is megmutathatom, ki vagyok. Egy olyan ismerősöm segít nekem, aki eddig is segített már nagyon sok mindenben, csak időközben visszaköltözött Norvégiába, illetve Londonba. Viszont van egy rendezvényszervező cége, és szépen, ügyesen kivisz engem mindenhová. (A következő állomás London lesz, február 18-án.) Nagyszerű volt, nem gondoltam volna, hogy ekkora sikerem lesz. Ott még sose láttak, nem is hallottak rólam, egy kicsit meg is lepődtem, hogy ők ennyire tudnak akkor is bulizni, ha ismeretlen zenél. De fel sem tűnt nekik – az sem, hogy Magyarországról jöttem, az sem, hogy akcentusom lenne. Mindenkinek tetszett, buliztak, főleg a saját számom jött be nekik.

Extravagáns stílusodat hol fogadják jobban, itthon vagy külföldön?

Külföldön nyitottabbak az ilyen dolgokra, de itthon is szerintem inkább egy kedves őrültnek tartanak. Egyedül az interneten szoktak fikázni. Nem is olvasok többé kommenteket.

Ennyire nehezen dolgozod fel a negatív kritikát?

Nagyon lelkis ember vagyok, és nagyon sok pozitív visszajelzésre van szükségem ahhoz, hogy igazán tudjak örülni.

Követsz egyfajta divatot vagy te akarsz diktálni?

Semmit nem akarok diktálni és követni se. Egyszerűen azokat az érzéseket közvetítem, amiket belülről érzek. Ha van egy gondolatom, vagy valamilyen érzelmi állapotban vagyok, akkor rajzolok hozzá egy ruhát, és az meg is születik, amint megvarrják.

A Csillag születik után nem sokkal szakítottál az akkori barátnőddel. A magánéletedben azóta mi a helyzet?

Magánéletem is van, most már három hónapja van egy tökéletes kapcsolatom. Abszolút boldog vagyokl.