A Prizma tévén indul a műsorvezető péntek esti talkshow-ja, ahol celebekkel fog beszélgetni, hiszen az emberek végtelen mennyiségű hírt képesek befogadni sztárokból.

Lovász Lászlót a Prizma (volt Poén) tévén láthatjuk viszont, ugyanis lehetőséget kapott: saját beszélgetős műsora lesz. A Heti hetes egyik házigazdája már kipróbálta magát rádiós műsorvezetőként, szerkesztőként, stand up komikusként, de mindig is nagy rajongással viseltetett az amerikai talkshow-k iránt, így nem véletlen, hogy arra voltunk kíváncsiak, hajaz-e majd Conan O'Brien Late Night-jára a nyelvtörőnek is könnyedén elmenő Light Night. „Sokan akarnak Late Night Show-t csinálni, de senki nem tudja, hogy az valójában micsoda. Inkább az van, hogy a szakmán belül beszélünk erről, de – és ezzel magam ellen is beszélek - Conan O'Brien summa cum laude végzett a Harvardon, ahhoz mást is kell tudni, mint röhögni másokon” – kezdi a Velvetnek. „Egy ilyen műsorhoz jelentős érzelmi intelligenciára is szükség van, valamint rutin kell, és nem elég azt gondolni, hogy én annyira eredeti vagyok, hogy bármiről bármennyit tudok beszélni. De ha esetleg így is lenne, még ez is kevés, mert emellett előre megírt anyagra is szükség van.”

Kész csapat

„Nagyon boldog vagyok, mert a háttér most adott, a Light Night egy celebtalkshow lesz, amiben a beszélgetések mellett a bulvár-közéletre is reagálunk, és mellette néha, remélem, nevetünk is. Olyanokkal dolgozhatok, akikben bízok, és akiket régóta ismerek. Életemben először van, hogy én vagyok kvázi a főszereplő, egy ilyen műsor a házigazda személyére épül, attól lesz más, hogy én milyen leszek benne” – meséli, majd hozzáteszi, hogy nehéz erről előre beszélni, azt meg honnan is tudhatná, hogy tetszeni fog-e a nézőknek, ahogy ő egy stúdióban beszélget. Szerencséjére a nézettségben egyelőre semmilyen komoly elvárással nem rukkolt elő a csatorna, de azzal ő is tisztában van, hogy a nem is olyan távoli célok között a Prizma tévé felfuttatása szerepel, amiben szerinte segítségükre lesz, hogy az emberek végtelen mennyiségű hírt képesek befogadni sztárokból. „Ami az írott anyagokat illeti, kísérletezőek szeretnénk lenni, meg akarjuk nézni, hogy a dolgok, hogy működnek. A gegelésben régi barátaim, a Hírcsárdások segítenek. ”

Lovász jól érzi magát a Heti hetesben, több mint egy év után már túl van azon, hogy kell-e ő a csatornának, tisztában van vele, hogy benne van a B, azaz a második körben, akire gondolnak, ha valaki nem ér rá. „Az új kormánnyal végre nem kell elrugaszkodnunk a földtől, hanem házhoz jön a téma.”

A világ és a vége

A civilben kétgyermekes apuka úgy véli, sínen van az élete, végre a rádiózás mellett a televíziózásban is megtalálta a helyét. „Nagyon odafigyelek arra, hogy ne mondjak emberekről rosszat, ezért talán sokak mondják, hogy semmilyen vagyok, pedig csak vigyázok rá, hogy senkinek a munkáját ne alázzam. Az persze szerintem is furcsa, hogy igazán középszerű dolgokat is bekajál a közönség. Szakmai dolgokról viszont nem akarok képernyőn  vitatkozni, mert ha valakinek nézett és eladható a produkciója, akkor azzal kár vitatkozni, vagy összesúgni a háta mögött, hogy mi azért tudjuk, miről van szó.”

Lovász László még nem találkozott a celebség rettenetes kényelmességével, szerinte azért, mert nem mutat valami jól a tévében. „Mikor az utcán meglátnak, elámulnak, hogy mennyire jóképű vagyok” – mondja és elmeséli, hogy még szóba sem került, hogy újra képernyős lesz, amikor elkezdett fogyókúrázni, mert jól akarta magát érezni. „Nem csak azért, mert ha az ember megrázza a hasát, akkor a nyakáig felmegy a rengés, hanem, mert nem akarok lihegni, amikor felérek a lépcsőn. Ráadásul van két gyerekem, ne haljak már meg 45 évesen.”

Lovász, aki péntek esténként fog honi celebeket faggatni, tehát most elégedett, pedig nem is ez az idei az ő éve, hanem majd 2012-ben a tűz-sárkány éve lesz az. Már, ha nem jön a világvége. „Ha meg jön, akkor legalább jó lesz az utolsó évem.”