Bár már két lemezt összehozott Tabáni István, amióta megnyerte a második Csillag születik-et, klip egyik számához sem készült. Amikor előhozakodott a kérdéssel a menedzsmentjének vagy a kiadójának, csak kitérő válaszokat kapott, klipet viszont nem, pedig nemcsak ő, hanem a rajongói is igényelnék. Tabáni Istvánnal a tehetségkutató sajtótájékoztatóján beszélgettünk, ahol többek között azt is megtudtuk, még mindig nem vett lakást, mert egyelőre nem találta meg az igazit.

Közkedvelt, szerethető és sikeres – sorolta a Velvetnek adott interjújában azokat a jelzőket Tabáni István, amiket mind a rajongóinak köszönhet. A Csillag születik 2 győztese a harmadik széria sajtótájékoztatója után elmondta, igyekezett maximálisan kihasználni a műsor után kínálkozó lehetőségeket, mert tudta, az, hogy megnyerte a tehetségkutatót, még nem garantálja a pozícióját a zeneiparban.

Hosszú távra tervez

Aligha meglepő, hogy az énekest anyacsatornája támogatta, és támogatja a mai napig, tőlük kapta a menedzsmentet is, a kiadót meg, ugye, nem választhatta, mert a lemezszerződés az első hellyel járt. „Segédkeztek, bár bizonyos dolgok, amiket szeretnék, még mindig a levegőben vannak.” Tabáni ez alatt a klipet értette, ami egy év alatt sem született meg, holott bőven lenne miből válogatni, hiszen már két lemeze is megjelent, amióta megnyerte a tehetségkutatót. „Szerintem már a múlt évben el kellett volna készíteni, amikor az első albumom megjelent. Én türelmes ember vagyok, de hát azért már nagyon itt lenne az ideje” – mondta, majd hozzátette, amikor rákérdezett a klipre, csak kitérő válaszokat kapott.

Tabáni István képekben

Az apró bosszúság ellenére az énekes nem csügged, mert hosszú távra tervez, épp ezért arra is odafigyel, hogy ne hajtsa túl magát. „Tudatos vagyok és alapos, és nem egy-két évre tervezek, hanem évtizedekre. Pontosan emiatt nem vállalok el napi 7-9 fellépést, hülyeség lenne túlhajtani magam, hiszem tudom, hogy mennyit bírok.”

Nincs ideje festeni

„A fókusz azokra helyeződik, akik valami aktuálisban szerepeltek. De ez is csak addig tart, amíg jön egy másik műsor, például a Csillag születik, utána megint más kerül a középpontba. Úgy gondolom, hogy ez nem veszélyezteti az ember karrierjét, ha már valamennyire megalapozta, ha érzi, hogy megvannak azok a rajongók, akik elmennek a koncertjére vagy megveszik az albumát" - felelte Tabáni arra a kérdésre, hogy a tehetségkutatók hatására valóban csökkentek-e a felkérései.

Az énekes úgy érzi, az elmúlt egy év tapasztalatai, küzdelmei, akadályai erősebbé tették, és már jobban belelát a dolgokba. Lakást venni még nem tudott, mert egyelőre nem találta meg az igazit, és ahogyan az alkotással, ezzel sem kapkod, inkább tovább válogat. Miután a maximumra törekszik, festményekbe sem kezd bele addig, amíg nincs rá ideje, márpedig, mint mondta, most nem tud hónapokra elvonulni. „Akkor csak annak élnék, kizárnék mindent, és festenék, de most nem lehet” – mondta.