A Frizbi műsorvezetője nem izgul, amiért dalokat kell énekelni, hiszen világéletében fel volt mentve énekből. Tanul, készül, és bízik benne, hogy nem lesz ciki az előadása.

Hajdú Péter a Nagy duettben fogja magát Zoltán Erika segedelmével produkálni, pedig állítása szerint eddig csak a gyerekeinek próbált altatót énekelni, de ők is csak sírva fakadtak. „Az esélytelenek nyugalmával indulok, mivel mindenki tudja, hogy nem tudok énekelni. Néha izgulok, néha pedig nem, hiszen senki se várja majd tőlem, hogy kiénekeljem a magas cét” – meséli a Velvetnek. „Nincsen ritmusérzékem, nem tudok énekelni, mégis kiállok egy egész ország elé.”

Arra, hogy nem tart-e a sok negatív kritikától, ami amúgy is éri, csak azt feleli: most boldog, mivel két pozitív cikk is megjelent a Népszabadságban róla, sőt a visszajelzésekből az derült ki, hogy a kommentelők véleménye is inkább jó, persze nem a Velveten, ahol folyamatosan alázzák. „Ez talán nem is baj, nekik az a dolguk, ez rajtam kívül bizonyára mindenkinek szórakoztató, én meg nem nézem őket. Alapvetően ez úgysem értékmérő.”

Péter és a prekoncepciók

„Sokat hívnak mostanában médiaintézetekbe beszélgetni a talkshow-ról. Mindig megkérem a tanárokat, hogy a fiatalok értékeljenek mint előadót. Mielőtt bemegyek, százból negyvenen elutasítanak, a végén negyvenből csak öt marad. Ezek a prekoncepciók csak a személyes találkozással építhetők le, de emiatt nem fogom végighaknizni az egész országot.”

Hajdúnak fontos, hogy mit gondolnak róla, de csak a józan ész keretein belül, és a dolog addig nem is foglalkoztatja, amíg ténylegesen nem okoznak neki kárt. „Régen a feljelentő rovatból is azonnal kiderült, hogy ki volt az, akit tényleg láttak, és ki az, aki saját magáról írja, hogy milyen fantasztikusan nézett ki, és hogy megrohamozták a rajongók.”

A műsorvezető szerint jó döntés volt őt hívni énekelni, pedig először nemet mondott a Nagy duettre. „A szerkesztők tudják, hogy néznek az emberek, azt is tudják, hogy nem tudok énekelni, és ritmusérzékem sincs, nekik ennél nem is kell több. Most rá vagyok kényszerítve az énekelésre, nem szeretném ezt elkomolytalankodni, de nem azért, mert lemezt adnék ki. Járok énektanárhoz, és lehet, hogy nem fog látszódni, de önmagamhoz képest fejlődöm. A dalokat úgy fogom előadni, ahogy elvárom magamtól, nem leszek se Pavarotti, se Kökény, de bízom benne, hogy nem lesz ciki.”

Egyenlőtlen esélyek

Mindazonáltal Hajdú úgy véli, nem egyenlőek az esélyek, hiszen a Nagy duett celebjei között akad olyan - elvileg - amatőr is, aki már énekelt musicalt színpadon. „Vannak olyanok, akiknek van zenei alapképzése, én meg gyakorlatilag fel voltam mentve énekből, mert inkább megtanultam furulyázni 1b előjegyzésben. Később a focicsapat tagjaként se kellett énekelnem, a gimnáziumban meg családi barát volt az énektanár.”

„Tényleg nem izgulok, ki lehet röhögni, hiszen nem tudok énekelni, és lehet, nem lesz nagy durranás, de ciki sem. Mondta az énektanár, hogy van olyan, akinek lemeze van Magyarországon, és jobban énekelek nála, de azért inkább az a jellemző, hogy a kilenc és fél millió másik itt élő embernek jobb a hangja, mint az enyém” – véli Hajdú, aki egyedül a szóló részektől tart, mert abban két magas hangot is ki kell majd énekelnie.

Sarka Kata férje most amúgy is elégedett, köszönhetően a Frizbi sikereinek, de bevallja, az igazi sztárokat bizony neki kell személyesen felhívnia. „Szerintem az interjútechnikám miatt jönnek be hozzám, de akadt olyan fórumozó, aki azt írta, hogy csak szerencsém van. Soha nem kérdéseket írok fel, hanem anyagot kérek róluk, ismerem a sztorijukat, és tudom, amikor nem az igazat mondják, így rá tudok kérdezi” – hozzáteszi, hogy ügyvédeivel szokott konzultálni, és volt már, hogy magában kellett tartania fontos infót, a személyiségi jogok miatt például nem hozhatta nyilvánosságra Kiszel Tünde születési anyakönyvi kivonatát.

Tünde, ó, Tünde

„Egyszer lemondta az adás előtt néhány órával a szereplést, akkor felköszöntöttük az ötvenedik szülinapján. Amúgy nem vagyok bosszúálló, de nem szeretem az inkorrekt dolgokat. Legutóbb mikor bent volt, a naptárát jött promózni, én meg ebbe nem megyek bele, így kigyűjtöttem a régi anyagokat róla, nagyon örült, de másnap, mikor az egyik lap megírta, hogy porig aláztam, akkor gyorsan észbekapott, és beperelt. Erre mondta a Vitray, hogy mosolyogva bármilyen szemétséget meg lehet kérdezni. Én sosem vagyok bunkó, arrogáns, csak a szemébe nézek, és megkérdezem, hány éves.”

Azt is megtudhatjuk, hogy Hajdú soha nem az énektudásával szerzett nőket, inkább a szövegével hódított. „Ha az énektudásommal kellett volna csajozni, még szűz lennék, mindig dumával szedtem fel a lányokat.”