A Való Világból nemrég kiugrott Lázár László beszélt a Velvetnek az esélyekről, az utolsó napokról, hogy mit javasoltak neki az orvosok. Az egykori játékos, aki most már csak a pálya mellől figyelheti az eseményeket, elmondta, hogy Ciszjordániában teljesített szolgálatot a második iraki háború idején, lőttek rá, aztán mesélt a családjáról, és a pornós barátnőjéről.

Erőszakból Diplomázott László Doki kategóriában jutott be a Való Világba, ahol 133 napot töltött, majd április hetedikén, csütörtökön, nem sokkal azután, hogy visszaengedték a kórházból, feladta a játékot. Mint mondta szerdán reggel úgy kelt fel, mintha késsel szúrták volna a szívét, nagyon fázott, nagyon fájt a feje, és zsibbadni kezdett. "A helyi orvos megvizsgált, aztán perceken belül kint volt a rohammentő. Infarktus gyanúval azonnal bevittek. A mentőben rosszabb lett az állapotom, meg is kellett állnunk. Ott bekötötték az infúziót, vénásan kaptam egy csomó mindent, mint a Vészhelyzetben, rohantunk befelé" – emlékezett vissza.

A panaszok általában elmúltak, de egy-két vizsgálatot még elvégeznek rajta. Az orvos azt mondta, az a legfontosabb problémája, hogy nem pihente ki magát, ezért azt tanácsolta, hogy feküdjön és aludjon, illetve próbáljon meg egy kicsit élni. "Nem azt mondta, hogy orrba-szájba vigadjak, hanem hogy jöjjek-menjek, kiránduljak, járjak wellnessezni, egy kicsit kapcsolódjak ki." Ahogy említette, húsz évet melózott össze-vissza, elhanyagolta a barátait, a párkapcsolatit tönkretette a munka. "Megbántottam embereket, annyira nem figyeltem oda, mert csak az a szar munka ment éjjel-nappal."

Tudta, hogy nem nyerhet

A Való Világ főrendezőjének, Kovács Dánielnek megköszönte, amikor elhagyta a villát, hogy ilyen élményekben lehetett része, annak ellenére, hogy láthatóan nem volt felszabadult, vagy boldog odabent. "Tükröt kaptam, ami felnyitotta a szememet" – magyarázta a Velvetnek. Mint mondta, voltak olyan pillanatok, amiért megérte bent lenni, amit megismételhetetlennek gondol. A jótékonysági estet például élete egyik legjobb élményének nevezte. "Én elsősorban azért mentem be, hogy lássák a nézők, hogy lehet úgy harcolni valamiért, hogy ne tapossuk el a másikat. Én hiszek abban, hogy van az emberek között valamiféle összetartás."

"Elismerem, hogy nem én voltam a legnagyobb karakter, de ahhoz, hogy bárkiből bármi kijöjjön, mindannyiunkra szükség volt odabent. Tizenhat Alekosz például nem tudna hatni egymásra" – fejtegette. Ahogy látja, oltalmazó apafigura volt, mindenkivel leült beszélgetni, ha valakinek problémája volt, próbálta tartani a lelket mindenkiben, és próbálta konfliktusmentessé tenni a villalétet. "Nagyon sokszor elcsaptam egy konfliktust, hogy ne legyen belőle háborús helyzet" – mondta VV Laci, aki ennek ellenére néha kemény pszichológiai hadviselésre buzdította a társaságát. Annyira nem érezte magát soha erősnek, hogy ő nyerje meg a játékot.

Okoskodás a pálya mellől

Ahogy Lázár László magyarázta, szerinte az utolsó háromban Alekosz, Béci és Anikó lesz benne. Mindhárom játékos más-más dolog miatt tudná megnyerni a játékot. "Anikó azért győzhetne, mert nő még soha nem nyert, és lehet, hogy azt gondolják most az emberek, hogy ennek végre itt az ideje. A férfiak odavannak érte, és szavaznak is rá, a lányok pedig példaképet látnak benne, mert csomószor nyert játékokban, jó csaj, fiatal, szeretnének azonosulni vele." Úgy látja, hogy a műsor végére a két nagyvad, Alekosz és Béci kivégezheti egymást, így a villa Rosszkislánya lehet a befutó. "A két nagy annyira harcol már egymással, hogy lehet, hogy az embereknek elegük lesz belőlük."

Mióta kijött a villából csak néhány összefoglalót tudott visszanézni, mindenesetre Jerzy melegpornózása, és Gigi kisebb dolgai meglepték, de neki ők pozitív emberek, akik mellett változatlanul kitart. Az összefoglalók alapján Éva bukott ki a legjobban. "Olyan szinten kibeszélt mindenkit a háta mögött esténként az Aleknek, hogy az valami brutál. Ha én ezt odabent megtudom, nem tudom mit csinálok." Ahogy említette, azért fenyegette meg az utolsó adások egyikében Évát, hogy egy kicsit ráijesszen. "Mindenféleképpen elmondtam volna a nézőknek olyan dolgokat, amiket ők nem biztos, hogy láthattak." Ilyen például, hogy Éva néha napokig nem fürdött.

Család, Izrael, és Szaddám

A Való Világ egykori játékosa sokat beszélt a villában anyjáról, akivel kiváló a kapcsolata. "Nekem ő maradt egyedül a családban, gyerekkoromban harminchatan ültünk karácsonykor az asztalnál, most meg ketten ülünk" – mondta. "Apu tizenhárom éves koromban halt meg, gyerekként nagyon megrázott, főleg, hogy mellette voltam, amikor ez történt. Szilveszter estéjén rosszul lett. Kihívtuk a mentőt, akkoriban ugye nem volt lakástelefon meg semmi, az utcán kellett találnunk telefont, és még tantusszal mentek. Gyerekként én rohantam ki, hogy hívjam a mentőt, és mire kijött a mentő addigra apu meghalt. Gyomorelégtelenségek voltak, szívelégtelenségek voltak."

A villa Dokija nemzetközi testőriskolát végzett Izraelben, sőt maga is rendszeren kijár katonai közelharcot és taktikát tanítani. Évekig élt az országban, és fegyver konfliktusba is keveredett. "Amikor 1999-ben kint voltam, akkor a kötelező katonai szolgálatomat teljesítettem. Ciszjordániába kerültem, és a Golán-fennsíkra. Akkor volt a második iraki háború, az egész országban elsőfokú harckészültség volt, a vegyvédelmi felszereléseket is kiadták mindenkinek, mert vártuk, hogy Szaddám oda fogja dobni a vegyi bombát." Járőrözés közben lőttek is rá, de mint mondta, azt a légierő megoldotta. "Akadtak az életemben olyan pillanatok, hogy a segglyukamat összehúztam." Embert nem ölt.

Fránya bulvár

Ahogy a napokban kiderült, VV Laci évekkel ezelőtt egy pornós csajjal kavart. "Lehet, hogy nem tudtok mit összeszedni a múltamból, mert nálam nem találtok olyan, hogy melegpornóztam. A lány a Playboyban volt benne, és Amerikába járt ki Hefnerhez. Az agyamat eldobtam, amikor megláttam a hírt. Csak két hónapig jártunk, utólag tudtam meg, hogy szerepelt erotikus filmekben is kint" – magyarázta. A hétvégén egy fekete hajú lánnyal fotózták le a Budai várban, akiről elmondta, hogy csak barátok, több éve ismerik egymást, egyébként tizenhét éves modell, akinek ott volt a focista barátja is.

A villalakó édesanyja korábban aggódott, hogy komoly bajba juthat gyermeke vállalkozása, ugyanis egyre több megrendelő mondja vissza a munkákat. "Sokan bemocskolták már a fiam nevét, és valótlant állítottak róla. Emiatt veszélybe került az, amit eddig kínkeserves munkával létrehozott" – írtuk korábban. A vállalkozásáról VV Laci elmondta, hogy mióta kijött a magánnyomozási munkáik elmentek, viszont az adóságkezelés cserébe meglepően megerősödött. A személyvédelem viszont stagnál, most is harmincöt-negyven embere dolgozik folyamatosan testőrként.