Hat éve tűnt fel és jött össze a Megasztárban Szabó Eszter és Kontor Tamás, akik azóta is együtt vannak, közösen nevelik két gyermeküket, és a karrierjük is töretlen. Szerves egységet alkotva dolgoznak az új dalaikon, de lemezt nem igazán terveznek, legfeljebb csak maguknak, emlékbe, mert abból úgysem tudnak megélni. A fellépésekből viszont még mindig befolyik annyi, amiből fenn tudják tartani a családot.

Már nem dolgozik műsorvezetőként a gyulai tévénél Szabó Eszter, a Megasztár harmadik szériájának versenyzője, mint mondta, lejárt a mandátuma. Így gyermekei apjával, a szintén exmegasztáros Kontor Tamással kizárólag a fellépésekből élnek, amikből a gazdag tehetségkutató-termés ellenére egyre több van.

„Az a fő bevételi forrásunk, hogy klubokban és fesztiválokon játszunk, mostanában szerencsére egyre többet. Emellett itt, Gyulán többen megkeresték Tomit, hogy oktassa őket gitározni, énekelni, úgyhogy most van egy pár tanítványa, és ő imádja ezt csinálni, bár inkább szeretetből oktat, nem a pénzért” – magyarázta a Velvetnek Szabó Eszter, aki egyébként úgy gondolja, a tehetségkutatók hasznosak, mert a friss arcok jobb teljesítményre ösztönözhetik az előadókat.

Nem hakni-irigy

„Tudom, hogy a szakmában illik lehúzni az egysíkú dalokat, de én örülök ezeknek, minden kornak megvan a maga tiniláza, az én időmben a Kozmix meg a Baby Sisters aratott nagy sikereket, csápoltunk is rájuk, mégis emberek lettünk” – reagált Fluor Mizujára az énekesnő, majd hozzátette, bármennyire is közhelyesen hangzik, tényleg jónak tartja a tehetségkutatókat, és nem hakniirigy. „Nincs miért, szerintem nem tudják elvenni a rajongóinkat, más az ő és a mi közönségünk, ahogyan a haknikat sem tudják lenyúlni” – vélekedett.

Az énekesnő egyelőre nem készít új lemezt, kiadója pedig, ami erre kényszerítené, már rég nincs. Harmadik, Colorpop című lemezét is már magánkiadásban jelentette meg 2009-ben, amit azzal indokolt: nem akart megfelelni az elvárásoknak.  „Nem szeretek olyanokkal foglalkozni, mint a célközönség vagy a marketing, és azt sem szeretem, ha megszabják, milyen legyen a lemez. Így csak az a cél lebeg a szemünk előtt, hogy hiteles, új, jó dalokat csináljunk, amik igényesek és vállalhatók, érthető, nem közhelyes, normális szövegekkel és igényes hangszereléssel. Olyan valami, ami új és a miénk” – osztotta meg ars poeticáját a Velvettel Szabó Eszter, aki bár lemezben nem gondolkodik, új dalokban folyamatosan.

Lemezt csak maguknak, emlékbe

„Inkább csak dalokban, esetleg videóklipekben gondolkodunk, bár a mi közönségünk aligha néz videóklipeket. Persze, ezzel sincsen baj, mert így több dalt tudunk csinálni. Lemezt viszont egyelőre nem készítünk, legfeljebb csak magunknak emlékbe vagy a nagyon stabil bázisnak” – mondta. Megtudtuk, Szabó Eszter nem kívülről inspirálódik, a dalszövegekben azt írja meg, amit belehall a zenébe. „Egy idő után, ha nagyon sok zenét eléd raknának, még akkor is, ha nem vagy zenész, hallanád benne a szöveget és az énekdallamot. Ez egy kicsit kozsós, de mégis így van.”