A Csillag Születik harmonikása úgy véli, mindig benne van a pakliban, hogy hétköznapitól eltérő produkciója nem nyeri el az átlag közönség tetszését, de úgy tűnik, a műsor nézőinek ez bejön. Szabó Ádám a színpadi show-elemeket és a koreográfiát is maga találja ki, a rendezők mindössze a zene kiválasztásában segítenek neki.

Kicsit tartott a Csillag Születik zsűrijétől és nézőitől Szabó Ádám, hiszen olyan hangszeres produkcióval lépett fel, ami nem hétköznapi Magyarországon. A harmonika-virtuóz előadása ennek ellenére sokak tetszését elnyerte, sőt, az ítészek részéről egyedül őt nem érte még kritika.

Már nem izgul

„Mindig benne van a pakliban, hogy van, akinek nem nyerem el a tetszését, de mostanában olyan programokkal indulok, amit a közönség szerintem nagyon jól fogad. Próbálok a mai zenei irányzatok felé elmenni, és úgy látom, hogy ennek nagy a sikere” – mondta a Velvetnek Szabó, aki tíz éve harmonikázik, négy éve foglalkozik a hangszerrel komolyabban, tehát már rendelkezik némi rutinnal.

„Már nem nagyon izgulok, és tetszik, hogy ennyi ember előtt szerepelhetek a televízióban. A kameráktól sem jövök zavarba. Nagyon szeretem csinálni, és örülök neki, hogy a közönség úgy gondolja, hogy ez jó.” A zenész saját maga találja ki a koreográfiát és a színpadi show-elemeket is, ebben nem igazán segítettek neki. A Csillag Születikben mindössze tanáccsal látják el, hogy milyen zenét célszerű választani, de a show-t onnantól kezdve ő csinálja. „Úgy érzem, folyamatosan képes vagyok újat mutatni, van hova tovább, a következő produkcióm is megújulás lesz” - mondta.

Naponta öt órát gyakorol

„Nagyon szeretek fellépni és jó lenne turnézni” – válaszolt arra a kérdésre, hogy mi a célja a műsorral, és mit fog kezdeni az ismeretséggel. „Nagyon jó lenne külföldre is kijutni, de az még szerintem messze van. Örülnék, ha megnyerném a Csillag Születiket, de a fő cél, hogy bekerüljek a fináléba”.

Szabó Ádám már több felkérést is kapott a műsor kezdete óta, de ezeket egyelőre kénytelen volt visszautasítani, mert amíg a show tart, nem lenne ideje rájuk. A 18 éves fiú a jövőben sem foglalkozna mással, csak a zenével, mindemellett szeret focizni, bulizni - bár erre mostanában nincs ideje, mert naponta öt órát gyakorol hangszerén. „Nagy hajtás van, minden energiámat ebbe fektetem. A barátaimra sincs semmi időm, de ők is mindenben támogatnak” – mondta.