Cicciolina esküvőn lett meglepetés, fiának bírósági ügye lezárult, lélekben vett részt II. János Pál boldoggá avatásán, és szívesen átvenné Tony Curtis helyét, mint hazánkat külföldön képviselő celeb. Interjúnk Staller Ilonával.

Cicciolina volt az esküvői meglepetés

Valószínűleg a hétvége egyik legkülönlegesebb lakodalmát tartották szombaton a budapesti Hemingway étteremben. A mit sem sejtő ifjú pár gyanútlanul mulatott a násznéppel, amikor egyszer csak a lagzi díszvendégeként megjelent maga Cicciolina. A Rómában élő, magyar származású egykori pornósztárt egy kedves barátnője kérte meg erre a szívességre, mármint arra, hogy legyen ő a meglepetés ezen a budai lakodalmon. Még a bevetés előtt beszélgettünk Staller Ilonával.

Cicciolina az eseményre egyébként megint a védjegyének számító koszorúval a fején érkezett, és egy olyan ruhában, amit a következő szavakkal írt le nekünk: “rózsaszín, mint a lelkem”.

ciccolina2

Fantasztikus anya

Cicciolina egyébként az elmúlt héten Milánóban is járt, hogy szerepeljen egy délutáni beszélgetős tévéműsorban. Az adás (ide kattintva megtekinthető) különlegessége, hogy először volt látható benne a 18 éves Ludwig Koons, azaz Staller Ilona és Jeff Koons képzőművész fia. A volt férjről a műsorban nem sok szó esett, Staller nekünk is csak ennyit nyilatkozott róla: “Jeff Koons a lábam nyomát is megcsókolhatja, mert amit elért, azt Cicciolinának köszönheti. Amikor engem megismert, még nem volt neve a világban, én tettem híressé.”

Úgy tűnik, Cicciolina jobban szeretné, ha a rivaldafény volt férje helyett most inkább fiára irányulna, akinek tavaly nyáron indult kábítószeres bírósági ügye nemrégiben végre lezárult. “Ő ártatlan” – mondja továbbra is Staller, aki nem bánná, ha fia modellként próbálna meg most elhelyezkedni, igaz, ehhez valószínűleg Rómából Milánóba kellene költözniük. A tévéadásban Ludwig Koons mindenesetre azt mondta édesanyjáról, hogy “fantasztikus anya, olyan mintha egy barátnőm lenne”.

Országimázs

“Nagyon szeretek enni, szeretem a tésztákat, a spagettit, pizzát” – mondta Staller, amikor arról kérdeztük, 59 évesen minek köszönheti remek alakját. “De este hat után csak salátát eszem, mert egyébként meghíznék. És háromszor egy héten egy-másfél órát töltök konditeremben” – tette hozzá. De nem egyedül őt illeti dicséret, hanem vele együtt valamennyi magyar nőt: “A magyar nőkről mindenhol tudják, hogy a legszebb nők a világon. Utánunk jönnek az oroszok, csehek, szlovákok…”

És ha már Magyarország jó híréről van szó, Cicciolinának van még egy ötlete. “Pár éve beszéltem egy nagyon fontos emberrel arról, hogy szeretném Magyarországot népszerűsíteni külföldön, hogy a turizmust fellendítsem” – meséli Staller. “Készítettek ekkor egy reklámot, de Tony Curtist választották hozzá, aki pedig télvíz idején rövidnadrágban és papucsban érkezett a repülőtérre, mert nem tudta, hogy itt hideg van. Most szeretném Magyarországnak mondani, hogy én egy ilyet továbbra is nagyon szívesen elvállalnék, mert tudom, hogyan lehetne hirdetni Magyarországot a világban. Ha a magyarok pénzt szeretnének csinálni, én itt vagyok, ajánlom magam.”

ciccolina3

Keleti, Berlusconi, Strauss-Kahn, II. János Pál

Attól tartottunk, jó hírünkről már gondoskodott Keleti Györgyi, aki Olaszországban is ült börtönben idén márciusban. De amennyire odafigyeltünk mi az ügyre, olyan kevéssé érintette meg ez a sztori az olaszokat, illetve Cicciolinát. “Hallottam a sztoriját, de nem ismerem Keleti Györgyit, soha nem is találkoztunk. Olaszországban egyáltalán nem volt róla szó a sajtóban, pedig minden nap nézem az újságokat, híradókat.”

Hogy mi az, amiről viszont volt, illetve van szó mostanában a sajtóban? Ott vannak például Silvio Berlusconi botrányai. Az olasz miniszterelnököt Cicciolina még 1974-ben ismerte meg, amikor Berlusconi magánrepülővel vitte őt el egy görög szigetre. Az utóbbi évek botrányaira Staller azonban most csak annyit mondott: “no comment”. Határozottabban állást foglalt azonban Dominique Strauss-Kahn ügyében, akiről úgy véli, ártatlan, és összeesküvés áldozata lett. Római lakos lévén Cicciolinát II. János Pál boldoggá avatása is igen közelről érinthette. Staller megerősítette, hogy a május elsejei ünnepségen valóban döbbenetes mennyiségű turista özönlötte el az olasz fővárost. Természetesen megkérdeztük, hogy ő maga is részt vett-e a ceremónián, de erre tömegfóbiájára hivatkozva azt válaszolta, hogy “igen, de csak lélekben”.