A Cool Night egykori műsorvezetője fél év szünet után átigazolt a TV2-höz, és nagyon boldog, hogy úgy gondolták, van helye a képernyőn, a büszkesége ugyanis nem engedte volna, hogy kilincseljen. A Talpig nő háziasszonyaként ügyel arra, hogy ne róla szóljanak az adások, de fontos, hogy olyan legyen a műsor, amit kívülállóként is megnézne. Egyébként egy maximalista, kissé ellentmondásos embernek vallja magát, akiből a határozatlanság előhozza a gyilkosabb énjét. Ami a Nagy Duettet illeti, nem gondolja, hogy Ganxsta Zoleeval cikik lettek volna.

Orosz Barbara, a Cool Night korábbi műsorvezetője pár hónapja átigazolt a TV2-höz. Mint a Velvetnek elmondta, még nem igazán gondolkozott el azon, hogy pontosan hol is a helye a csatorna női arcainak univerzumában, de eddigi tapasztalatai szerint nincs rivalizálás, hiszen mindenkinek megvan a saját területe. „Liptai Claudia igazi Nő, akinek kisujjában a szakma, és igazán remek formában van, de Demcsák Zsuzsát is nagyon kedvelem” – nyilatkozta a Talpig nő háziasszonya.

Don't panic!

A TV2-s megkeresés előtt fél évig nem volt munkája, de mint mondta, azt sem semmittevéssel töltötte. „Sokat olvastam, fotóztam, moziba jártam, sportoltam, utaztam. Szóval ahelyett, hogy pánikba estem volna, megpróbáltam töltekezni, közben persze reméltem, hogy nem tart sokáig ez a bizonytalan helyzet, amire nem voltam felkészülve. Nemcsak maximalista vagyok, hanem makacs is. És nem tudok szívességet kérni. Úgy voltam vele, hogy ha senkinek nem tűnik fel, hogy nem vagyok képernyőn, akkor talán mégsem ezzel kellene foglalkoznom. Szerencsére volt türelmem, és önfegyelmem kivárni a nekem való feladatot. Amikor felhívtak a TV2-től, iszonyatosan boldog voltam” – nyilatkozta.

Szerinte a maximalizmus egyszerre jelent előnyt és hátrányt is, hiszen van, amikor nem előre visz, hanem inkább meggátolja az embert abban, hogy tisztán gondolkozzon. „Olyan szempontból előnyös, hogy aki elég határozott, az könnyebben tudja érvényesíteni az akaratát. Velem könnyű együtt dolgozni, de csak akkor, ha pontosan tudod, hogy mit akarsz, mert ekkor belőlem is áradnak az ötletek, ellenkező esetben viszont előbukkan a gyilkosabb énem” – tette hozzá.

A modern nő

Orosz Barbara nem szerepel a műsor minden pillanatában, mert nem az a célja, hogy róla szóljon a produkció. A háttérmunkából viszont alaposan kiveszi a részét, témákat ajánl, és gyakran a vágási folyamatnál is jelen van. „Ha ma csak a divatról és a szépségápolásról szól egy női műsor, akkor az már senkit nem érdekel. A modern nő gyereket nevel, dolgozik, főz, vállalatot vezet, párt keres, szóval rengeteg feladatot lát el. Folyamatosan döntéseket hoz, az autóját is maga választja ki. Az autó az egyik legintimebb használati tárgyunk, amihez nap mint nap közünk van, ezért szerettem volna, ha a műsorba néha belefér, hogy női igények figyelembevételével tesztelünk autót, ezzel segítünk eligazodni egy olyan piacon, ahol elsősorban a férfiakat tekintik célközönségnek. Alapvetően a hasznos tippek híve vagyok, és fontos számomra, hogy olyan műsor készítsünk, amit én is megnéznék."

Munka és magánélet

Új kötelezettségei miatt persze nagyon elfoglalt, amit pasija nehezen visel. "Tudja, hogy imádom a munkámat, és ha néha fáradtnak is tűnök, rengeteg energiát merítek belőle. Amikor dolgozom, ezer fokon égek, olyankor semmi más nem érdekel, csak a feladatra koncentrálok, mert semmit nem tudok fél gőzzel csinálni. Olyankor egy kis időre a magánéletem is háttérbe szorul, és ezt egy férfi nehezen tolerálja, főleg, ha szerelmes. Szerencsére a kedvesem tudja, hogy igazán boldog akkor vagyok, ha nem rója fel nekem mindezt, mert ha egy hosszú nap után együtt vagyunk, akkor csak az övé vagyok, és olyankor minden csak kettőnkről szól. A munka és a magánélet közti egyensúly megteremtése kemény feladat, ezt tanulom épp."

Nem vesztes típus

Pár hete még ennél is több munkahelyi elfoglaltsága volt, a TV2 ugyanis őt is bedugta a Nagy Duettbe. A zenés-celebes műsorban Ganxsta Zolee diákjaként szakította át a dobhártyákat hétről hétre, egészen április 22-ig - ekkor már a nézők jóindulata sem mentette meg őket a távozástól. ”Bár nem vagyok vesztes típus, kellő humorral fogtam fel a kiesésünket, ami szerintem elengedhetetlen ehhez a műsorhoz. A felkészülési időszak nagyon kemény munkával járt. Bár Zolival színpadi emberek lévén mindketten komolyan vettük a munkát, közben egyetlen percre sem felejtettük el, hogy ez nem egy tehetségkutató. Ezért fontos volt az is, hogy jól érezzük magunkat benne" - mondta, majd hozzátette: egyáltalán nem érezte cikinek a produkcióikat, ezért a távozás sem viselte meg különösebben.