Steiner Kristófék dajkaanyában gondolkoznak

2011.05.29. 08:58
A Best híre szerint hamarosan egy bangladesi származású nő fog Steiner Kristóféknak gyereket szülni. A MusicPlus főszerkesztője cáfolja, hogy a napirenden lenne a téma, de beismerte, valóban megfordult a fejükben az, hogy az örökbefogadással szemben egy természetesebb, spontánabb lehetőséget találjanak.

Egy Best eheti számában megjelent cikk szerint Steiner Kristóf és párja, Matan számára egy közeli barátjuk szül gyereket. A magazin azt írja, hogy a MusicPlus zenecsatorna főszerkesztőjét hamarosan egy bangladesi származású barátnője ajándékozza meg egy babával, mivel barátjával együtt a gyereknevelést egy feladatnak érzik az életük során.

„Ő is az anyukája maradna a picinek, de mi nevelnénk. Időnként meglátogatna minket, amikor kedve tartja, viszont ott lenne a két papa, aki gondját viseli a gyereknek. Még nem tudjuk, melyikünk lesz a biológiai apa, de számunkra ennek nincs jelentősége. Ha annak a gyermeknek az a karmája, hogy velünk kell felnőnie, az egy jelentéktelen részlet, hogy ki nemzi” – idézte az újság Steinert, aki a Velvetnek ezzel kapcsolatban úgy nyilatkozott, bár valóban felmerült a lehetőség, egyelőre nincs napirenden ez a téma.

DSCF0309

Természetesebb lehetőségre vágynak az örökbefogadásnál

„Egy gyermek érkezése egy családba nem egy projekt, egy x éves terv kell, hogy legyen, hanem egy áldás” – nyilatkozott a Viva Tv egykori műsorvezetője, aki szerint az áldás pedig nem úgy érkezik, mint a vonatok: nincs menetrendje, és nem reklamálhat az ember, ha késésben van, vagy korán érkezik. „Bizonyos vagyok benne, hogy a mi kapcsolatunk is eljut majd arra a pontra, amikor a közös karmánknak beérik ez a gyümölcse, de hogy hogyan történik majd mindez, nem tudom, és őszintén szólva technikai részletként gondolok rá. Volt idő, amikor gőzerővel dolgoztunk az örökbefogadáson, de lelketlennek és fájdalmasnak éreztem, hogy napi hírlevélben értesítenek minket az örökbefogadással foglalkozó ügynökségek a várólistás gyerekekről, a baráti körünkön belül pedig valóban beszélgetünk már egy ideje az ennél természetesebb, spontánabb lehetőségekről, de ez ebben a pillanatban nem prioritás az életünkben.”

photo

Steineréknél most a legfontosabb dolog, hogy Matan megkezdte az orvosi praxisát, a műsorvezetőből lett főszerkesztő pedig London, Budapest és Tel Aviv között osztja meg az életét: „Angliában most fejeztem be a Goldsmith Egyetem kultúraírói kurzusát, és hazai magazinoknak készítek interjúkat filmfesztiválokon, bemutatókon. Budapesten teljes erőbedobással dolgozunk a MusicPlus zenecsatorna beindításán, közben pedig írom a második könyvemet. Augusztusban úgy tűnik, egy dokumentumfilmet rendezek, amelyet itt Izraelben és Palesztinában forgatunk majd. Ezekről természetesen csillogó szemmel mesélek bármelyik újságírónak, de az esetek nagy részében a szalagcímben úgyis az köt ki, aminek számukra bulvárértéke van.” Steiner hozzátette, nincs ezzel semmi gond, a lényeg, hogy a kettőjük közt (Matan és közte) meglegyen az egyensúly.