A valóságshow pénz nélkül maradt finalistája úgy érzi, nem érdemelte meg, hogy Kristóf kiejtse, hiszen nála jobban senki sem küzdött a nyereményért. A beígért egymilliót még nem kapta meg a győztestől, de bízik abban, hogy Kristóf nem veri át újra, főleg, hogy azóta nem győz bocsánatot kérni tőle. Örkényi Aliz nem akar celeb lenni, Playboy-címlapra sem vágyik, csak szeretne egy kicsit erősebb lenni lélekben. A műsor mindenesetre megedzette, az idegei már kötélből vannak, viszont bizalmatlanabb, mint valaha.

Tizenkét és fél milliónál Éden Kristóf elejtette a hűséglabdát, mire műsorbeli párja szeme elkerekedett a meglepettségtől. Amikor felfogta, hogy semmit sem nyert, összeomlott. „Teljes káosz volt a lelkemben. Mindenki kettőnknek drukkolt, én pedig feltétel nélkül megbíztam Kristófban, és azért ejtettem ki Nikit, hogy erősebb pár legyünk. Én juttattam ahhoz, hogy ott legyen a döntőben, ellenkező esetben most az ő zsebében is nulla forint lenne” – sírta el magát a Velvetnek Örkényi Aliz, akit épp a munkahelyén, a Radio Face-nél értünk utol, ahol gyakornoki pozícióban szerkesztőségi titkárként dolgozik. A gyakorlati helyet nem a műsornak köszönheti, már októberben, a forgatás előtt egyeztetett róla, és bár kiváló píár-eszköz lehetne, nem reklámozzák vele a rádiót, ráadásul munkaidőben úgysem lenne ideje jópofizni.

Nem akart kockáztatni

Annak ellenére, hogy nagyon rosszul érintette a kiesés, Kristóffal máig tartja a kapcsolatot. „A műsor után átbeszéltünk mindent, szánja-bánja, hogy ilyen hülye volt. Egyrészt azért is dobta el a labdát, mert meg volt beszélve, hogy Daninak és Ádámnak is az 1-1 milliót, és nagyon félt, hogy nem tudja teljesíteni. Mi is kezet ráztunk egymillióra, sőt azt mondta, ha tud, akkor többet is ad, bár szerintem jó, ha az egymilliót megkapom.” Örkényi Aliz azt állítja, végig kitartott volna, és ebben nagy szerepe volt annak a hűségről és bizalomról szóló levélnek, amit a döntő napján kaptak. „Egyrészt mindenki bizalmát elvesztettem volna, ha elejtem, másrészt meg azt gondoltam, előfordulhat, hogy ha elejtem, épp az ellenkezője történik, és Kristóf kap mindent, hiszen ez egy hűséglabda volt.”

Küzdött, de minek

Éden Aliz hozzátette, úgy érzi, nem érdemelte meg, hogy Kristóf átverje, főleg, hogy szerinte ő küzdött a legtöbbet azért, hogy bent maradhasson. „Alapból nem voltam odavaló, mégis köztük kellett élnem két hónapig. Sokszor használták a feláldozható szót, és tudom, hogy rám is úgy tekintettek, épp ezért kellett sokkal jobban küzdenem. A párcserék nem érdekeltek, mert nem számított, hogy ki a párom, csak az érdekelt, hogy minél tovább húzzam bent. Az sem érdekelt, hogy nem vagyok benne a kemény magban, óriási kavarásokra ugyanis nem vágytam, iszonyatosan fárasztott a hülyeség. Egyedül kellett helyt állnom, de ez nem volt gond, hiszen a kinti életben sem hívom azonnal anyucit, apucit.”

Alapvetően bizalmatlan természet, így sok mindent nem osztott meg játékostársaival, mint mondta, attól tartott, hogy a kapott információkat könnyen ellene fordítanák, ha úgy alakulna. A záróbuli előtt arról beszélt, hogy a túlérzékenységét többen is megpróbálják kihasználni – mint kiderült, ez alatt Szandrát, Nikit és Dettit értette. „Most is megy a kavarás, én ezzel tisztában vagyok, de konkrétumokat nem szeretnék mondani. Az ilyen embereken túl kell tenni magunkat” – mondta szipogva Aliz, aki nem tartott mindig ekkora távolságot Nikitől, hiszen kétszer is csókolóztak a műsorban. Az első nyálváltást az alkohollal és a buli hevével magyarázta, a másodiknál pedig csak egy szájra puszira vágyott, mert szeretethiánya volt, de Niki visszacsókolt.

Szöszi nőként kezelte

Bár Éden Szöszit ő maga rakta ki a műsorból, az elején nagyon kedvelték egymást, sőt néhány napig csókolóztak is esténként, de a vonzalomnak hamar vége szakadt. „Nekem Szöszi az első héten tök szimpi volt. Udvarolgatott, nőként kezelt, nem úgy, mint a többi srác, csapatjátékosként. Nekem baromira hiányzott, és bár annyira nem az esetem, nem volt rossz, szükségem volt egy kis szeretetforrásra.”

Bizalmatlanságát egyébként csak fokozta a műsor, másfelől viszont kötélidegei lettek, és sok mindent tanult a Kolumbiában töltött hónapok alatt. „Azt éreztem bent, hogy jellemre erős vagyok, nekem nem kellett egy fix pont erősítésnek, mint Nikinek. Ráadásul igyekeztem pozitívan gondolkodni, ezt próbálom kint is megtartani. Először Kolumbiában éreztem az energiaáramlást a testemben, nem is gondoltam volna, hogy létezik ilyen, de kint nagyon sokszor átéltem. Anyukám reflexológus, természetgyógyász, ő tanított engem ilyesmire, de eddig még nem nagyon volt részem ilyenekben. A baj csak az, hogy nagyon könnyen elérzékenyülök, ezen jó lenne változtatni.”

Bújós típus

Örkényi Aliz egy szakítás után jelentkezett a műsorba, új kihívást, élményt, társaságot keresett, hogy könnyebben tudjon felejteni. „A volt párom egy igazi álom pasi volt. Másfél éven keresztül mindig, mindenben segített, együtt keltünk, együtt feküdtünk, és közben szépen, lassan elveszítettem önmagamat. Nem éreztem jól magamat a bőrömben, ezért lett vége” – magyarázta, majd gyorsan megjegyezte, azóta sincs senkije, pedig most már nem bánná. „Nagyon bújós típus vagyok, kell az, hogy betakarjanak, ágyba hozzák a reggelit, és ez most nincs meg, de erről én is tehetek. Amikor elindult a rádió, csak azzal foglalkoztam, állandóan dolgoztam, hogy minél jobban menjenek a dolgok. Sehova sem jártam, most is csak haknizni megyek el, de hát valószínűleg nem Győrből szeretnék találni magamnak valakit, hanem innen a környékről.”

Ingyen kondibérletet elfogadna

A haknikat egyébként nagyon szereti, mert sorra kapja a pozitív visszajelzéseket, ráadásul ilyenkor Kristóffal és Levivel is találkozhat, a fiúk közül őket kedvelte a leginkább. A lányok közül Éden Krisztával kötött nagy barátságot, és időközben már munkatársak is lettek a Radio Face-nél, így minden nap látják egymást. A munka mellett Éden Aliz iskolába is jár, a Budapesti Gazdasági Főiskola hallgatója, és egyelőre kollégiumban lakik, épp most keresi az ideális albérletet, amire nem lett volna szükség, ha megnyeri a 25 milliót, a pénzből ugyanis lakást vett volna. „A másik részét külföldi tanulmányokra fordítottam volna, valamint karitatív célokra, rendezvényekre is felajánlottam volna belőle” – mondta.

Így, nyeremény nélkül kicsit nehezebben boldogul, de nincs elkeseredve, mert van egy biztos pont az életében: a munkahelye, amit ezentúl is szeretne megtartani. Persze az ingyen kondibérlettől és más szponzorajándékoktól nem zárkózik el, de még boldogabb lenne, ha kampányokhoz, karitatív tevékenységek népszerűsítésére kérnék fel. „Nincsenek konkrét tervek a fejemben, de olyat biztosan nem szeretnék csinálni, amihez nem értek, és vetkőzni sem szeretnék. Nem akarok celebeskedni, ezért énekesnő sem leszek, hiszen nincs hangom” – szögezte le.