A Csillag Születik székely nyertesének anyja a Velvetnek elmondta, fia talán még mindig nem fogta fel a győzelmet: ugyanolyan visszafogott és visszahúzódó mint korábban. Az asszony László Attila trianonozásához hozzáfűzte, ők, akik a határon kívül, kisebbségben élnek, talán jobban észben tartják ezeket a dolgokat, mint a határon belüliek.

„Ezt nem hiszem el, nem hiszem el” – hajtogatta megállás nélkül az orra elé dugott mikrofonba László Attila pár perccel azután, hogy kimondták, ő nyerte meg a Csillag Születiket. A tehetségkutató műsor győztesének anyja, László Éva a Velvetnek elmondta, fia azóta is úgy viselkedik, mint egy héttel ezelőtt, vagyis mintha még mindig nem fogta volna fel, hogy ő nyerte meg a versenyt és az azzal járó főnyereményt.

Véletlen, hogy pont június 4-én győzött

„Annyira gyerek még. Persze örül neki, de ugyanolyan visszafogott és visszahúzódó most is, mint általában” – mesélte az anya. „Amikor bejutott a döntőbe, tisztában volt azzal, hogy ugyanannyi esélye van a győzelemre, mint a többi versenyzőnek. Meg is fordult a fejünkben, hogy megnyeri, de hogy ennek mi lesz a következménye, abba nem igazán gondoltunk bele.”

Mivel a 14 éves gyerek trianonozását sokan nem hagyták szó nélkül, László Éva hozzáfűzte: kisebbségben élnek Romániában a magyarok, ezért ők ezeket a dolgokat talán sokkal jobban észben tartják, mint a határon belüliek. „Nekünk nagyon fontos volt mindig a magyar történelem, hogy ne felejtsük el azt, hogy az őseink honnan származnak. Megemlékezések is voltak Kézdivásárhely területén, így Attila tisztában volt azzal, hogy június 4-én a nemzeti összetartozás napját ünnepeljük. Hogy ő pont ezen a napon lépett fel a magyar színpadon, az teljesen véletlen” – magyarázta.

Felköltöztek Budapestre

A megnyert 12 milliót lerakják a fiuknak – mondta az asszony. „Eddig is mi tartottuk el, és ez ezután is így lesz. Az autót a család közösen használja majd, mivel Attilának nincs jogosítványa. Azzal fogjuk fellépésekre vinni, úgyhogy az is az ő hasznára lesz fordítva. A verseny ideje alatt kettészakadt a család, a férjem Erdélyben maradt, én pedig Budapesten voltam a fiammal, de már mindannyian a fővárosban vagyunk, és nyáron is együtt leszünk. Attilának sok fellépése lesz, nem tudjuk megoldani a hazajárást.” László Éva hozzátette, szeptemberig még változhat a helyzet, de a gyereket egyelőre a Sepsiszentgyörgyi Művészeti Iskolába íratták be, az pedig, hogy hol folytatja a tanulmányait, attól függ, hogy mit hoz a nyár és a siker.