Biztonsági cégét most kezdi talpra állítani, közben éttermet tervez nyitni, és egy alapítványi programot csinál, aminek segítségével szeretné létrehozni parádsasvári egészségügyi központját. VV Lacinak ugyan van bevétele a biztonsági cégből, de a haszon annyira csekély, hogy inkább hozzá sem nyúl, így a haknikból él, amikből akad bőven. Szlovákiába 100-135 ezer forintért, multik családi napjaira feleannyiért megy el, jótékonykodást ingyen vállal. Nője még mindig nincs, pedig állítása szerint szétszedik a csajok.

Bár még mindössze két hónap telt el azóta, hogy összeomlott, és önként elhagyta a Villát, Lázár Lászlót csak hetek választják el attól, hogy ne csak biztonsági cége, hanem étterme és alapítványa is legyen. „A biztonsági cégemet csak most kezdem helyrerázni. Az újságok azt írták, hogy csődbe ment – ez nem igaz, az viszont igen, hogy a felére esett vissza az igény, nekem pedig új autókat kellett lízingelnem, mert nem mehetek Ford Mondeóval a védett személyért, igenis kell a 7-es BMW, aminek darabja 25 millió. Csak a kocsipark havi törlesztője több millió, és bár van egy kis haszon a cégen, ki sem vesszük, mert sosem lehet tudni, mikor lesz szükség tartalékra” – magyarázta a Velvetnek a VIVA Comet díjátadón Lázár VV László, akinek az életében a sokadik helyet foglalja el a biztonsági cég. Az első helyeken egy alapítvány, egy egészségügyi központ és egy étteremet létrehozása áll, na meg a haknik – egyelőre kizárólag ezekből tud megélni.

Szlovákiába 400-500 euróért megy

„Saját magamnak intézem a haknikat, nem akartam, hogy menedzseljenek, mert felnőtt ember vagyok, el tudom dönteni, mit akarok elvállalni, és mit nem. Szlovákiába is járok fellépni, ott, attól függően, hogy melyik helyszínre megyek, 400-500 euró (kb. 108-135 ezer fotint) között fizetnek, plusz útiköltség. Nem határozott ideig maradok, hanem amíg jól érzem magam, és nem szaladgálok át egyik helyszínről a másikra, mint a többiek” – számolt be a diszkós megjelenésekről a meglehetősen olcsó Lázár, aki itthon főleg gyerek- és családi napokat vállal; az előbbieket ingyen. „A családi nap megint más, ott multicégek vannak. Kifizetik a területet, a bohócot, mindenki pénzért van ott, én is. Általában 50-70000 forint körüli összeget fizetnek, ami, szerintem, nem horror.”

A családi napokon általában óvóbácsit játszik vagy a családokkal beszélget, amit nagyon szeret, így nem bánja, hogy őt ritkábban hívják diszkóba, hiszen sem énekelni, sem táncolni nem tud. A diszkós haknik egyébként is megviselik. „Ha tizenegykor mész be egy szórakozóhelyre, akkor jó vagy. Egykor már kezdődik, ha háromkor mész be, vége. Taperolnak, alád nyúlnak, neked mennek, ajánlatokat tesznek, csókolgatnak. Felajánlják, hogy megcsinálnak a vécében, de tényleg.” Lázár László nanáhogy mindig tartja magát, még csak nem is iszik, mint mondta, nem akar visszalátni magáról egy olyan YouTube-videót, amin ocsmányul viselkedik, hiszen éppen most hoz létre egy alapítványt.

Egészségügyi központot nyit

Amikor nem haknizik, akkor az alapítvánnyal foglalkozik, amihez, állítása szerint, már most rengeteg felajánlás érkezett, pedig még be sincs jegyezve. „Már most van 8-10 millió forintunk, és elkezdtük átépíteni a parádsasvári ingatlanomat, amit én beletoltam ebbe a programba. Remélem, hogy szeptember elején meg tudjuk nyitni az egészségügyi központot, ami totál nonprofit lesz.” Lázár már régóta gondolkodott a természetgyógyászati központon, de nem volt hozzá elég ereje, most viszont, amióta összeomlott és talpra állt, felszívta magát, és belefogott. „Az átalakításhoz nincs elég pénzem, ezért van szükség az alapítványra. Nekem ebben az a legnagyobb biznisz, hogy az asztmás anyámat odavihetem gyógyulni, eljárhatnak a sportoló barátaim, és az én gerincemet is rendbe tehetik.”

A parádsasvári központ mellé egy gyógyfürdőt is építene, ebből fedezné a centrum kiadásait, és persze azt sem bánná, ha származna belőle anyagi haszna. Állítása szerint éttermet sem kizárólag a nyereség miatt, hanem a jó hangulat miatt nyit. „Keresnem kell pénzt, persze, nekem is tankolnom kell, számláim vannak, hitel van a házamon, az autómon, amit ki kell fizetnem. Van villanyszámlám, és a svájci frank alakulása miatt én sem vagyok a topon. De nem az a lényeg, hogy milliárdokat összeszedjek, csak legyen annyi pénz, hogy normálisan tudjak élni. Jó, mindenki szereti a pénzt, hülyeség, hogy nem szeretnék jobban élni. Persze, én is szeretném, ha lenne egy Hummerem vagy Porschem bent a garázsban, meg egy jachtom az Adrián. De ezek álmok.”

Szétszedik a nők

Bár összeomlása után Lázár László úgy nyilatkozott, nagyon szeretné végre megtalálni a boldogságot egy nő mellett, egyelőre nincs senkije. Ahogy ő fogalmazott: nagyon-nagyon nehéz most neki, mert szétszedik a csajok. „Nem tartom jó pasinak magamat, de már hatvanhárom bugyinál tartok, jönnek a felajánlások, szétszednek. Az a vicc, hogy ha atomfizikus lennék vagy Pavarotti, nem érdekelnék ennyi nőt, meg sem ismernének az utcán. Kicsit felfoghatatlan ez a dolog számomra. Szerintem egy értelmes, harmincéves nő nem tudná tolerálni azt, ami a haknikon zajlik, ahogyan a médiaérdeklődést sem, biztos, hogy szétszednék.”

Az exvillalakók közül Gigivel, Anikóval, Zsófival, Bécivel, Leonidasszal és Gináékkal tartja a kapcsolatot, velük rendszeresen találkozik is. „Emellett segítjük is egymást. Ha valamelyikünk szerez szponzort, akkor a másiknak is segít. Például most Béci intézett mindannyiunknak konditerem bérletet, közben én is intéztem nekik egy másik edzőterembe. Segítünk egymásnak mindenben, amiben csak lehet. És ez így tök jó” – mondta Lázár László, aki most nagyon keményen edz, gerincbántalmai miatt ugyanis augusztusra tolódott a harcművészeti vizsgája.