A Megasztár 6 zsűritagjaként kíméletlenül őszinte lesz Bereczki Zoltán, legalábbis erre törekszik, máshogy ugyanis nem tudná csinálni. Tudja, hogy szélmalomharcra vállalkozik, és a pofonosztással rombolni fogja az imidzsét, de a hosszú távú gondolkodás híveként neki már az is elég, ha öt év múlva beigazolódik, nem csaltak a megérzései.

Bereczki Zoltán lesz a szeptemberben induló Megasztár 6 egyik új zsűritagja, aki a lehetőséget természetesen igazi szakmai elismerésnek tartja, és úgy érzi, már elég ideje pályán van ahhoz, hogy meg tudja állapítani valamiről, hogy az jó vagy rossz. „Tudom, közhely, de nekem ez óriási kihívás lesz, bízom benne, hogy a tudásom úgy át tudom adni, hogy talán lehet belőle tanulni. Szeretném visszabillenteni az indulókban kialakult hamis képet, mert ez a munka nem a csillogásról, meg hírnévről, hanem a szenvedésről, küzdelemről szól.”

Tévé elől tévébe

„Elsősorban azokat a mondatokat fogom elmondani, amiket eddig, ha néztem a műsort mondtam, például, hogy szóljatok már neki, hogy tök hamis” – mondta lapunknak a szerdai sajtótájékoztató után. „Nyilván előfordulhat, hogy megszeretem őket, de megpróbálom elzárni magamban ezt a csapot. A lehetőségekhez képest persze, hiszen ez magába szívja az embert, nehéz elfogulatlannak maradni. Úgy tervezem, hogy miután hazamegyek a felvétel után, otthon újra megnézem az adást, akkor látni fogom, hol rontottam el, és a második-harmadik adás után aztán csak belerázódom.”

Szinetár Dóra férje fontosnak tartja, hogy a frankót mondja, hiszen a főiskolán ő is megkapta a szakma elsajátításához szükséges pofonokat. „A főiskolán a négy év alatt meg kell önmagunkat ismerni, hogy az ember legyen tisztában a maga képességeivel és korlátaival. Itt erre három hónap van, az nem túl sok.”

Majd ő megmondja

Bereczki szerint a Megasztárba jelentkezők fordított lehetőséget kapnak, nem tapasztalják meg, milyen az, amikor nemet mondanak nekik. „Én meg fogom nekik mondani. Hibátlan zsűritag nincs, de ezt muszáj meglépnem, még azon az áron is, ha utálni fognak, amire nem hiszem, hogy fel vagyok készülve lelkileg, de nem tudok máshogy működni” – mondta, majd hozzátette, hogy nemrégiben zsűrizett feleségével egy nemzetközi musical énekversenyen, ahol asszonya még rá is szólt, hogy finomabban tálalja véleményét. „Lehet, hogy majd puhíthatok aztán, ahogy múlik az idő, nem tudom. Különben is a közönség a szemét, mert azon kiakad, ha kritizálok valakit, de aztán csak ő lesz az, aki nem szavazza be.”

A Nagy duett leripacsozott ezüstérmese tévesnek tartja a közhiedelmet, miszerint elfogytak a tehetségek, mondván az elmúlt pár évben sokan talán még nem mertek indulni vagy túl fiatalnak érezhették magukat, most viszont itt a lehetőség, hogy bizonyítsanak. „Ha csak három ilyen van az országban, már elég, egy belőle lehet az új Caramel.”

Imidzs szevasz

Bereczki Zoltán tisztában van azzal, hogy szélmalomharcot fog vívni, tudja, hogy sok ember nem is érti majd, miről beszél. Mégis el akarja mondani, számára csak ez a lényeg. „Magamnak, meg az énekeseknek akarok jót. Imidzsromboló lesz, de a hosszú távú gondolkodás embere vagyok, ha öt év múlva azok, akik kifújolnak, már látják, hogy bejöttek a megérzéseim valakivel kapcsolatban, az nekem elég.”

Azt is tudja, hogy a kereskedelmi tévék elvárásainak is meg kell felelnie, de ezt a kompromisszumot hajlandó megkötni, legfeljebb újabb videóval bővül a YouTube gagyivideó-kínálata. „Mindig lesznek bikicsunájok, olyanról pedig nem hallottam, hogy valakit ezért vagy azért tovább kell juttatni.”

Bár annak idején műsorvezetőként nagyot bukott a Szombat esti láz című műsorban, most ettől sem tart, mivel ott írott szöveget kellett mondania, itt meg csak magát kell hoznia. „Arról jobb nem beszélni, de azért az érezhető volt, hogy a backstage-ben már többször voltam önmagam, mivel ott igazi beszélgetéseket lehetett készíteni, nem csak kódokat kellett beolvasni. Persze az első négy adás görcse később már sosem szabadult fel, de ez most nem műsorvezetés, más helyzet, a félelmeim is mások, nem tudom, hogy fogom bírni a nyomást.”

Musical régen és ma

Már csak azért sincs felkészülve a negatív visszhangokra és a műsorral járó nyomásra, mert musicalszínészként nagy közimádatnak örvend, még akkor is, ha szerinte a műfaj már nem örvend akkora népszerűségnek, mint a fénykorában, 2004 tájékán. Bereczkitől azt is megtudtuk, attól egyáltalán nem tart, hogy a poppiacon saját konkurenciáját teremti meg a Megasztárokkal, mivel azt szeretné, ha minél több tehetség kapna teret. „Szerintem legyen minél több jó, ott azért nem tartunk, hogy ontanánk magunkból a világsztárokat. Könyörgöm, hagyjon már le valaki, ezt most nem nagyképűségből mondom, ha én mondjuk a negyvenötödik vagyok, akkor legyek miatta a negyvenhatodik, csak jöjjön. Jó lenne kinevelni egy világsztárt.”