Mivel már hat éve házas, a sajtó mellett a társasága is élénken érdeklődik afelől, mikor szül gyereket Gönczi Gábor szintén tévésnek. De ő akkor sem köti az orrukra, pedig most még jobban előtérbe került, hiszen a Mokkában helyettesíti a kimerült Liptai Claudiát.

Tatár Csilla a TV2 - jelen esetben - kék cipős Dorothyjaként mindenhol megfordul, ahol egynél több TV2-közeli arc felbukkan, így különösebben nem meglepő, hogy összefutottunk vele és aktívos stábjával a Megasztár 6 indulásának bejelentésén, ahol két interjú között még ránk is szánt időt. „Mindenki azt képzeli, hogy most majd nagyon meg fog változni az életem, merthogy Claudia szabadságra megy” – kezdte lapunknak Tatár Csilla, aki bár Liptai távozása előtt is vezette olykor a Mokkát, a kieső kolléga miatt ezentúl sokkal több munka hárul rá. „Igaz, határozatlan időre távozott, de ez akkor is csak azt jelenti, hogy egy kis szünidőt kért, és tárt karokkal várjuk vissza.”

A munkában egymás ellen, otthon egymásért

Tatár szeret élő műsort vezetni, és egyáltalán nem bánja, hogy elsősorban riporterként emlegetik, mert mindig is riporter akart lenni. Amikor hajnalban kel, és a Mokkában szerepel, kevesebb anyagot készít, ilyenkor havi tíz helyett csak öt-hat riportot vesz fel, vág meg, hogy a celebekre éhes közönség naprakész lehessen Schoberték brékinges ultrahangjából, vagy Szabó Zsófi aktuális vetkőzéséből. „Sokat segít, amikor történetesen egy másik műsort is vezetek. A Megamánia felvételeikor sok anyag került elém, amit még az Aktívhoz forgattam, ilyenkor nem kell plusz infókat gyűjteni. Sose hagynám abba a riporterkedést, de gyerekkori álmom volt, hogy műsort is vezessek.”

Felmerül a kérdés, hogyan tudja a Tatár-Gönczi házaspár összeegyeztetni a munkát a pihenéssel, hiszen a konkurens kereskedelmi tévéknél nyáron sem áll meg az élet. Mint kiderült, nekik nincs ilyen gondjuk, mindig jól előre kitűznek egy időpontot, amikor elhagyják celebjeiket és az anyacsatornát. „Most augusztus végén megyünk, de ez szerencsére rugalmas, annak ellenére, hogy nemcsak a forgatásainkhoz, hanem Gábor zenekarához is alkalmazkodni kell, hiszen ilyenkor nyáron ők is többet koncerteznek” – mondta, majd hozzátette, ennél sokkal nagyobb problémát okozott, hogy a munkában egymás konkurensei. „Biztos jó lehet azoknak, akik egy célért küzdenek, amikor egyfelé tart a család, hiszen a mi esetünkben, amikor én örülök egy jó nézettségnek, az adott esetben neki annyira nem kedvez. Bele kellett tanulni ebbe a helyzetbe, de hat év alatt volt idő megszokni.”

Csak nagy ritkán tudnak együtt bulizni

Amikor pedig nagy ritkán arra kerül sor, hogy semleges partiba mennek, olyankor természetesen a celebbulik elhagyhatatlan zenekara, a Smile játszik, azaz a TV2 műsorvezetőnője kénytelen megint férje nélkül szórakozni, de már ezt is megszokták. „Most legutóbb a Nagy duettes parti pont egybe esett a szülinapommal, arra ugye nem hozhattam el, nem vette volna jól ki magát, így szegény kint, az autóban várt meg, míg beugrottam. Ez természetes, nekem is mi keresni valóm lenne egy Való Világ-záróbulin.”

Így hát nagy bizalomra van szükség, de náluk ez is működik, arra pedig különösen odafigyel, hogy ne csússzon el ezeken a bulikon, hiszen a kamerák mindenhol ott vannak. „A bizalomnak már csak azért is működnie kell, mert ő már huszonéve zenél éjszakánként, nagy bajban lennék nélküle. Ebbe szoktam bele” – közölte Tatár Csilla, akinek a zene helyett a sport a szenvedélye, legjobban futni szeret, de a barátnőivel - akikkel összeszokott négyest alkotnak - sok időt tölt, és néha eljár velük edzeni.

A gyerekvállalásról nem beszél

A gyerekkérdést azért sem először hallja, mert már hat éve férjezett, ezért a sajtótól a rokonságon át a baráti körig úgyis mindenki mindig ezzel jön. „Az, hogy mikor lesz gyerekünk, nagyon belső téma, csak ránk tartozik. Számonkérés jelleggel jönnek az erre irányuló kérdések, pedig senki nem tudhatja, hogy miért nincs gyerekünk. Huszonnégy évesen mentem férjhez, a barátnőim egyike sem házas, ha most csak járnánk  Gáborral, akkor arról lenne szó, mikor lesz már az esküvő. Arról különben szívesebben beszélnék, mert szerintem a gyerekvállalás egy pár legbelső ügye. Ez csak rám és a férjemre tartozik.”

Azért arra kíváncsiak lennénk, hogy ebben az áldásos esetben vajon a TV2 vagy az RTL Klub számolna-e be előbb a nagy hírről, de adjuk meg az esélyt, hogy az anyuka elsőbbséget élvez. „Az esküvőnkön ott volt az RTL Klub, de én akkor még aktívos riporterként helyszíni riportokat készítettem a Mokkának, nem voltam klasszikus értelemben vett képernyős. Nem tudom még, hogyan oldjuk meg, de nyilván mindenki sejti majd, hogy van ám a gyereknek apja is, csak most valamiért nem tud itt lenni a forgatáson.”

Barbie-ból kisfiú

Azért a szaftos pletykák még őt sem kerülik el, hiszen egy Hajdú Péter-féle Frizbi-forgatáson felvetődött a neve egy listán, amit Berki Krisztián numeráiról állítottak össze, ezt pedig igen nehezményezte. „Nálatok olvastam, és majd' kiesett az egér a kezemből, annyira meglepődtem, hogy a nevem valaha is felmerül egy ilyen listán. Nem viseltem jól, mert alapvetően riporter vagyok, és nem szoktam ilyen helyzetbe kerülni, figyeltem rá, hogy ne is kerülhessek soha. Hat éve vagyok férjnél, stabil házasságban élek, ez meg kábé az a feltételezés, hogy a férjem vele csaltam, holott, azt hiszem, életemben csak egyszer találkoztam Berki Krisztiánnal.”

Tatár Csillánál haja rövidre nyírásakor kerültek végleg helyére a dolgok, még akkor is, ha a kritikák szerint ez a rövidség már nem nőies. „Azóta ismernek meg az emberek, mert hosszú hajjal csak a Barbie-kategória voltam” – feltételezi az Aktív műsorvezetője, aki rövid hajjal sem akar vetkőzni, mert egyedül az Ördög Nórás fotósorozat tetszett neki, de az meg már foglalt. „Mostanában mint ha mást gondolnának rólam, de lehet, hogy ez a Megamánia miatt is van. A lényeg, hogy egyre jobban érzem magam, ha belenézek a tükörbe, még akkor is, ha olykor megkapom, hogy úgy nézek ki, mint egy kisfiú.”