Ha már olyan sok embernek tetszik, kifaggattuk VV Zsófikát, milyennek találja a klipjét. Szerinte kicsit provokatívra sikeredett, de elégedett a végeredménnyel. A forgatás alatt megevett öt narancsot, öt banánt, és kábé ezer rágót, tudja, miről beszél.

VV Zsófi első klipje, amelyet Puskás Péter rendezett, fél napnál rövidebb idő alatt felforgatta a világot, ezért meg kellett kérdeznünk, ő maga mit gondol róla. Például azt, hogy nem átlagos.

Mi a véleményed az első klipedről?

A klip talán még jobban is tetszik, mint maga a szám. De a zenével komolyabban is szeretnék foglalkozni, úgyhogy a későbbiekben ez változni fog. Ez a kettő így egyben működik, külön a szám annyira nem ütős, a klip meg úgy sokkal provokatívabb lenne.

Azért így sem vagy szűzies. Ezt akartad?

A koncepció tulajdonképpen a forgatáson alakult ki, ott is születtek ötletek. A nyalókás, lollitatív (sic!) – lehet, hogy nincs is ilyen szó, csak én találtam ki – rész az én ötletem volt. Az asztalon táncolást ennél pikánsabbra akarták venni, de szerintem elég volt ez így is...

A klip jó részét az tölti ki, hogy dolgokat majszolsz.

Ezt például a helyszínen tudtam meg, hogy így lesz. Megettem vagy öt banánt, öt narancsot, és úgy ezer rágót, ezzel kezdtük a felvételt: kisminkeltek, aztán elkezdtem tömni magamba a dolgokat, miközben folyt szét a sminkem.

Lola meg is jegyezte a Twitteren, hogy rakhattak volna rád tartós rúzst.

Nagyon sokszor rúzsoztak ki, az elején ezzel a vörössel kezdtük, ezt a legeslegnehezebb megcsinálni. Hiába kentünk alá mindent, rohadt nehéz volt megoldani, ezért aztán átváltottunk egy erős pinkre.

Szerinted te, Zsófika, milyen benyomást teszel azokra, akik megnézik a klipedet?

Az is a koncepció része volt, hogy az a nagyon naiv jelző, amit kaptam, az megmaradjon, mert benne van a képben, de egy másik oldalamat is meg tudjam mutatni, hogy egy kicsit nyitottabb vagyok a világra – nem szürke, hanem színes, pörgős, nyitott.

Kihez tudnád hasonlítani magad a mostani zenészek közül?

Amit Kesha csinál, az nagyon tetszik, az első száma megfogott, magával ragadott. Szerettem volna egy nem átlagos képet kialakítani, ő is kitört az átlagklipekből, tipikusnak egyáltalán nem nevezhető. [A Rágógumi egyébként is a megtévesztésig hasonlít az énekesnő Tik Tok című dalára.] És még Lady Gaga, szeretnék hozzá hasonló dolgokat csinálni, és a későbbiekben kicsit komolyodni, ha stílusilag nem is. De maradnék ilyen lollitatív: kislányos, de pikáns és provokatív.

Mi az a lollitatív?

Ez valóban egy olyan kifejezés, amelyet VV Zsófinak köszönhetünk. A valószínű, hogy Vladimir Nabokov orosz származású amerikai író
(1899. április 22.  - 1977. július 2.) Lolita című regényére céloz, amelyben a főszereplő férfi, Humbert Humbert egy Lolitának becézett, Dolores nevű kislányba lesz szerelmes, aki, amint ráébred, hogy valamennyi hatalma van a férfi felett, kacérságával, testével irányítja. (Olvasson róla itt.)

Zsófika emellett szabadon asszociálhatott a "lollipop", vagyis nyalóka kifejezésre is - ezt látszik erősíteni, hogy a klipben nyalókával is bolondozik.

Végül pedig azt sem zárhatjuk ki, hogy valamiképpen a "LOL" kifejezést is beleszőtte a gondolatfolyamba, amely ugye hangos felnevetést jelent, Zsófikának pedig kenyere a pajkosság. Alább szavazhat arról, melyiket látja a legvalószínűbbnek.

A zenészi terveidet hogyan szeretnéd megvalósítani?

Tizenhat évesen kaptam egy klasszikus gitárt, most kezdtem egy tanárral dolgozni. Körülbelül húsz akkordot tudok játszani, a kedvencem a Beatles. A Hey Jude-ot nagyon sokszor játszom, van, hogy még a barátnőimnek is így köszönök. És ha már jól megy, zongorázni is szeretnék.

Mire utal a lollitatív?

Ön szerint mire utalhat VV Zsófi a lollitatívval? Lolitára? A nyalókára? A nevetésre? Vagy önnek sincs fogalma róla? Ne késlekedjen, szavazzon, ennyi kétség között nem lehet élni.