Zalatnay Sarolta reklámautóval jár és nem csalt adót

2011.08.11. 10:04
Hiába példálóznak azzal hitelezői, hogy Mercedesszel jár, a 62 éves énekesnő csak reklámcélú használatra kapta az autót. Adócsalással is fölöslegesen vádolják, minden bevételét leszámlázza, úgyhogy nem zavarja, ha az adóhatóság vizsgálódik nála, úgysem találnak semmit. A perekbe és a nyilvános harcokba kezd belefáradni, ezért bízik abban, hogy a szerencsétlen időszak tényleg csak hét évig tart.

„Rólam az elmúlt években egyetlen egyszer sem írták le, hogy Tárnokon minden évben három-négy ingyenbulit csinálok vagy a gyerekeknek, vagy az állatvédelemnek, vagy fejlődő, kezdő vállalkozóknak, akiknek nincs pénze” – így kezdte a beszélgetést Zalatnay Sarolta, mi meg leírtuk, amit mondott, mert jó kivételnek lenni. A 62 éves énekesnőt most egy újabb elmaradt kölcsön-visszafizetés miatt támadják; ezúttal a Csillagszem Állatvédelmi Alapítvány elnöke, Abonyi Mónika állítja, hogy tartozik neki, ezért fel is jelentette Zalatnayt a szolnoki rendőrkapitányságon.

Az énekesnő ragaszkodik az ártatlanságához, azt mondja, ő csak segíteni akart, és hogy egy forintot sem kért Abonyi Mónikától, az alapítvány elnöke külső ráhatás nélkül döntött úgy, hogy kifizeti kéthavi autólízing-díját, összesen kb. 480 ezer forintot. Abonyi ugyanakkor azt állítja, az énekesnő az összeg sokszorosával, mintegy 1 millió 940 ezer forinttal tartozik neki.

Semmit sem tudna letagadni

„Természetesen a lízingdíjat állom, hiszen nem vett be az alapítványba, nem vagyok a tagja, mint ahogyan arról szó volt, amikor befizette a pénzt. Ő nekem soha nem adott pénzt” – állítja az énekesnő, aki úgy hiszi, börtönviselt múltja tette könnyű célponttá. „Én mindenkinek elmondtam, hogy mibe kerültem, mi történt velem. Nagyon remélem, hogy azért még ebben az életben tisztázódni fog, hogy nem voltam én akkora bűnös.” Hitelezői állítólag az adóhatóságot is ráküldték Zalatnayra, mert sunyiságot sejtenek.

„Minden olyan tevékenység, amit csinálok, a közönség előtt megy, nem lehet letagadni. Számlát adok mindenről, nem tudok elmenni úgy fellépni, hogy az ne derüljön ki, annak nyoma van” – magyarázta az énekesnő. Hozzátette, nyugodtan példálózhat azzal mindenki, hogy neki Mercedese van, csakhogy az autó nem az ő tulajdona, reklámcélú használatra kapta. „Győzitől kezdve mindenki reklámautóval jár, aki teheti, mert nem jár semmiféle költséggel” – itt merült fel az a kérdés, hogy akkor mi is a helyzet a lízingdíjjal. „Ez nem az az autó, ez egy lízingelt autó volt, amit először reklámba adtak, és most azt mondta a váci üzlet tulajdonosa, hogy fizessünk egy pár hónapot közösen, mert tönkremenőben vannak. De le is adtam utána az autót, mert nem is tudom, nem is akarom ezt úgy bevállalni. Akkor még volt, de már február óta nincsen.”

Pedig értékelhetnék, hogy nem ment külföldre

Zalatnay Saroltának havonta átlag 4-5 fellépése van, így nem nagyon válogat, de ha több lenne, akkor sem tenné, mindig mindent elvállalt, szívesen megy esküvőkre is. „És még így is lemondanak néha bulikat az olyan téves hírek miatt, mint hogy rabosítottak. Most is két fellépésem maradt el emiatt” – mondta, majd aztán az is kiderült, hogy lánya is dolgozik, így tartják el egymást. „Biztos, hogy még lesznek bulik, amiket emiatt mondanak le. Arról nem beszélve, hogy ez egy baromi nagy lelki trauma is egyben. Nem, hogy értékelnék inkább, hogy nem tűnök el az országból, és a világ leggazdagabb helyéről is hazajöttem takonyként.”

Mégsem omlik össze, a legnehezebb helyzetekben is próbálja tartani magát, ebben lánya segíti. „Niki kicsit hamar lett felnőtt, de olyan stabilan áll mellettem, mint a beton. Majdnem erősebb, mint én. Egy ilyen reinkarnációs dolognak érzem, mert amíg édesanyám élt, addig ő volt az erős. Aztán meghalt az anyu, és azóta tényleg olyan, mint ha Niki vette volna át az ő helyét. Amikor látja rajtam, hogy gáz van, és kiborulok, akkor mindig leül velem szemben, és megkérdezi, hogy szükség van-e erre. Akkor volna gáz, ha ő nem volna.” Férfi nélkül is jól érzi magát, mint mondta, annyi csodás partnere volt, hogy ha már nem is talál társra, akkor is töltekezni tud az emlékeiből.

A pereskedésen kívül a mellplasztikájáról is gyakran írnak, merthogy kisebbíttetni szeretné a keblét, úgy érzi, ennyi idősen már nem illenek hozzá az óriásköbcentik. „Ezen is állandóan rágódnak, hogy mennyibe kerül a mellműtét. Hát, nem kerül semmibe, a Krasznai doktor ingyen végzi a műtétet, mert olyan klientúrát kapott rajtam keresztül, hogy máig sincs ideje semmire.” Az operáción azért nem esett még át, mert az orvos szerint kisebbíteni sokkal körülményesebb, de Zalatnay így is bevállalja. „Reménykedem, hogy a hét év szerencsétlenség időszaka véget ér most már; 2004-ben ítéltek el, most már 2011 van. Nekem is jobban oda kell figyelnem, le kell szűrnöm az embereket, nem szabad új barátokat szereznem anélkül, hogy utánuk néznék.”

Dr. Medveczky Mihály, Zalatnay ügyvédje szerint

„Zalatnay Saroltával kapcsolatban le kell szögezni, hogy ő nem egy hirtelen jött meteorit-becsapódásból, nem ez az ún. tiszavirág életű, hirtelen felfedezett híresség, hanem ő egy olyan született és születése után rendszeresen, módszeresen tanulással felnevelkedett tehetség, amelyet a magyar népnek, a magyar nemzetnek talán jobban meg kellene becsülni, mint egyébként amekkora megbecsülést kap most. Azon kevés igazi született és tehetséges művészek közé tartozik, akit még ráadásul külföldön is elismernek. Cini igazi olyan művészlélek, akit egy dolog érdekel. Az érdekli, hogy énekeljen. Semmi más, valamint, hogy az embereknek művészi produktumot nyújtson, hogy őket szórakoztassa. Ennek érdekében nála egyfajta szemellenző, egy csőlátás alakult ki, de nem azért, mert buta, hanem mert általában az igazi, született művészeknél mindig kialakul. Éppen emiatt csak az érdekli őket, hogy holnap is tudjanak énekelni, jövő héten is megmaradjon a hangjuk, és megkapják azt a szerény kis elismerést, amelyet el is mondott: hogy a plebs, a nép, amikor őt meghallja a színpadon, akkor gratulál és jó egészséget kíván neki."

"A hírességek közül Zalatnay Sarolta elsőként gyalogolt a Dr. Medveczky Világexpedícióval, hogy vezekeljen vélt vagy valós tetteiért. Ő egy istenhívő, istenimádó ember, aki a program céljaival teljes mértékben egyetért. Ezt alapul véve feltétel nélkül, egyenlőként tekint minden embertársára, nem szól bele az életükbe, nem akarja őket megváltoztatni. Szorgalmazza a problémák békés, tárgyalás úton történő megoldását, és a szebb, élhetőbb, harc, irigység és csatározásmentes világ kialakítását. Fontosnak tartom kiemelni: attól még, hogy Zalatnay Sarolta a jószívűsége miatt börtönbe került, még nem biztos, hogy bűnöző lett, hiszen attól, hogy valaki egyszer lisztes lett, még nem biztos, hogy molnár.”