A Csillag Születik második szériája után egy ideig még az énekes is élvezte a címlapokat, ám mára már tudatosan kerüli a sajtót, vagy legalábbis megválogatja, hogy kik mellett tűnik fel a neve. Vásáry André az opera mellett nyáron belekóstolt a popzenébe is, és ugyan soha nem mondja, hogy soha, egyelőre nem kíván ebben a műfajban érvényesülni. A célját viszont elérte: mindenki meghökkent.

Eltelt egy kis idő a Csillag Születik második szériája óta, amiben feltűntél. Hogyan értékeled az elmúlt időszakot? Elérted a műsorral a célod?

A Csillag születik második szériájából nekem jelent meg először albumom, ami azóta aranylemez lett, illetve azt a lemezt jelölték a Fonogram-díjra is. A műsor után beindult a gépezet, és szerencsére azt tapasztalom, hogy az a közönség és azok a megrendelők találtak meg, akik tudják ezt a műfajt értékelni. Tavaly karácsonykor megjelent a harmadik lemezem, ami a megjelenés napján aranylemez lett, egy hét után pedig platina. Mindezek után elmondhatom, hogy olyan rendezvényekre hívnak azóta is, amikre a Csillag születik eddigi szériájából nem sok kollégának adatott meg. Nálam inkább a színvonal a jellemző, nem szoktam haknizni. Lehet, furcsán hangzik, de én tényleg megpróbálok minőséget adni. Minden fellépésre felkészülök, átgondolom, nem a kocsiban találom ki a programot, és javarészt önálló estéket adok. Elégedett vagyok, hiszen ezt a stílust én ismertettem meg a közönséggel itthon.

Egy ideig sokat foglalkozott veled a bulvársajtó, aztán szép lassan eltűntél a címlapokról. Tudatosan vonultál vissza a közszerepléstől vagy hiányzik az a fajta nyüzsgés, ami korábban körülvett?

Tudatosan vonultam vissza. Amikor a Csillag születik ment, természetes volt a szereplés, hiszen akkor nem is futott hasonló műsor egyik csatornán sem. Mindenki velünk foglalkozott és az akkor jól is esett. A műsor után azonban láttam, kikkel kellene egy oldalon szerepelnem, ezek után pedig nagyon megválogattam azt, hogy milyen hírrel és hol szerepeljek. Soha nem kerestem fel az újságokat, hogy írjanak rólam, és azok után, hogy arról a bulvár nem számolt be, hogy platina lett a lemezem, aminek a bevételét jótékonysági célra fordítottam, köszöntem szépen, nem akartam mással szerepelni. Vannak olyan volt Csillag születik szereplők, akik mindent megtesznek azért, hogy a címlapokon legyenek, amit nem is ítélek el, de én ezt nem tartom fontosnak. Nem mondom azt, hogy velem nem lehet újságokban találkozni, hiszen egy-egy rendezvényre én is elmegyek, ahol lefotóznak és interjút adok, de ennyi.

Júliusban egy popszámmal rukkoltál elő a Csillag Születik második szériája vendégeként, később pedig több csatornán is előadtad ezt a dalt, és ha jól tudom, fellépések előtt is elénekled. Hogy jött ez a sokak számára meglepő fordulat? Szerettél volna más műfajba is belekóstolni?

Privát emberként nem komolyzenét hallgatok. Azt is, természetesen, de abszolút tisztában vagyok a mai stílussal, együttesekkel, slágerekkel is. Már a második albumomon is szerepelt Kasza Tibi két olyan szerzeménye, ami kicsit könnyedebb dal, és amikor a Csillag születik harmadik szériájában felkértek, hogy szerepeljek, azt mondtam, oké, de akkor valami nagyon újat szeretnék csinálni. Az emberek tőlem általában operát, crossovert szoktak kérni, így kitaláltam, hogy próbáljuk ki az úgynevezett férfihangomat is, popzenét szeretnék. Nagyon szerencsés vagyok, hogy mint operaénekes ezt megtehettem, viszont visszafelé (vagyis, hogy popénekesként valaki operát énekeljen) ez már jóval nehezebb. Egy könnyűzenei énekes nem tud operát énekelni. Nagyon jó érzés volt így kiállni a közönség elé, akik kicsit meghökkentek. Ezt a számot ugyan az országos rádiók nem szokták játszani, de nagy örömmel hallom, hogy a vidéki rádiók top10-es listáikon szerepel.

Lesz folytatás?

Nem mondom, hogy utolsó alkalom, de nem tervezek poplemezt.

Részedről hamarabb volt külföldi sikered, mint hazai. Kecsegtet még a határon túli karrier?

A külföldi karrier nagyon összetett történet. Majdnem minden énekes szeretne kint is érvényesülni, de azt gondolom, hogy ehhez nagyon sok minden szükségeltetik. Legelőször is kell egy olyan menedzsment, aki külföldön, az adott országban nagyon ismeri a helyzetet. Mindemellett az énekesben is kell, hogy legyen valami extra, valami különleges, hiszen minden országnak ott a több tucatnyi saját előadója, nagyon ritka az, hogy azt halljuk, valaki külföldön befutott. Nem dolgozom rajta úgy, hogy vérverejtékkel és állandóan, de nem tagadom, hogy vannak ez irányban kisebb-nagyobb mozgolódások, és ha minden jól megy, akkor lehet, hogy lesz valami.

Mi változott meg benned a hajbeültetés óta? Nőtt az önbizalmad?

Igazából ezen nem gondolkodtam el. Amikor a hajbeültetést elkezdtem, pont akkor jutottam el oda, hogy elfogadtam az adott szituációt. Azok után persze minden megjegyzés, ami pozitív volt ezzel kapcsolatban, az jól esett, de nem vettem észre magamon, hogy nagyobb önbizalommal mennék ki a színpadra.