Delhusa Gjon semmiféle különleges misztifikációt nem érez magáénak, csak eljár buddhista templomba. És hisz a szeretetben. Emellett kiigazodik a Föld bonyolult energiáin, egyszerre Gjon Rambo és lírai zenész.

Delhusa Gjon realityje már egy ideje csak sugárzásra vár, elvileg bérelt helye van az RTL Klub őszi programjában. A műsor azonban, mint azt magától a főszereplőtől megtudtuk, nem feleséget ád majd az énekesnek, csak „szerelemkeresés” zajlik benne. Kérdésünkre, hogy milyen az ideális nő, Delhusa megjegyezte, a puding próbája a megevés, bármit lehet ígérni, a csillagos eget is – ő viszont már nem karonülő.

Korábban úgy nyilatkozott, hogy olyan partnerre vágyik, aki nyitott az ezoterikára. Pontosan milyen szerepet tölt ez be az életében?

Gyakorlatilag számomra az a kettősség, ami az itt és mostban és a spirituális létünkben van, és ezt mindenki úgy hangolja össze, ahogy számára kellemes, annyira teszi fogyaszthatóvá, amennyire gondolja. Olyan ez, mint a kikapcsolódás és a valóság, vagy az orvostudomány és a természetgyógyászat – mindig attól függ, ki mennyit bír el, mennyi emészthető a számára kettőből. A közös pontot próbálom megtalálni.

Mindennapi ezotéria

Ez miként nyilvánul meg a mindennapjaiban?

Akik nem értik, azok semmiféle különleges misztifikációt ne gondoljanak bele. Múlt hétvégén is volt egy buddhista ünnepség, amelyre rendszeresen eljárok, csakúgy, mint buddhista templomba. Ilyenkor békés emberekkel találkozok, olyan ez, mint a jó emberek szigete, öröm ott lenni, mindenki mosolyog. Emellett minden nap meditálok.

Hogyan?

Van egy szentélyem itthon a házamban, néhány nagy alak hatalmas képével van tele, nagy tanítókéval. A meditáció azt jelenti, hogy az ember leül, és egy számára nagyon pozitív arcot néz, elárad benne az a pozitív érzés, amit ő tanít. Nyugalmi állapotba kerülök, füstölőt, gyertyát, zenét használok – nagyjából ugyanolyan, mintha templomba mennék, relaxációs állapotba hoz.

Miért érzi mindezt fontosnak az életében?

Ez nekem jó, jó hatással van rám. Sei Baba, a tanítóm, metafizikai síkon is magyarázatot adott a dolgokra. Muszáj valamivel szinten tartani az embert, hogy ne vaduljon el ebben a vad világban. Van, aki horgászik, biciklizik, vagy főz, én meditálok. Aki túl van pörögve az lassít, aki lelassul, az felpörög.

Többször járt Indiában is, feltöltődni.

Igen, legközelebb januárban tervezem. Sei Baba, a szellemi tanítóm 86 éves korában elhagyta a testét, elment. Jövő év elején ezért többen el fogunk menni a szent városba, kíváncsiak vagyunk, hogy mi történik most ott.

Jövő, energia, szeretet

Nevelt lánya leállt a modellkedéssel, hogy a tanulmányaira koncentrálhasson. Nem bánta meg?

Ő maga jött rá, hogy ez így nem működik. A legutóbbi szerződést nem fog el, Távol-Keletre hívták, nagyon fárasztó volt neki. A távtanulás nem működött neki, munka után kilenckor vitték haza hullafáradtan. Rosszak lettek az eredményei, nagy nehezen javított, végül belátta, hogy fontosabb a jövőre koncentrálni, egyébként angol és média szakot választott a gimnáziumban. Kapott különböző lehetőségeket, amiket ki akart próbálni, de rájött, hogy nagyon nagy áldozatokkal jár.

És az ön jövője hogyan alakul?

Érdekes, a világ energiái olyan bonyolultak mostanság... Nem akármilyen energiák mozognak a Földön. 2012-ben lesz egy átrendeződés, még a NASA is kiadott egy esszét arról, hogy milyen csillagászati változások zajlanak majd. Különböző mágneses energiák és rezgések hatnak majd ránk, én pedig mindig azon ügyködöm, hogy a spiritualitást és a földi létet összekapcsoljam.

Ezt hogyan képzeljük el?

Egyik oldalam a Gjon Rambo, a másik oldalam a spirituális létem, mint a lírai énekes. Sokan kérdeznek erről tőlem, valószínűleg azért, mert el tudom magyarázni a kettősséget, fogyasztható módon. De vigyázni kell, mert ha messze megy az ember, sült bolondnak nézi a környezete, abszolút materialistának lenni meg nem éri meg. A kettő között kell megtalálni az egyensúlyt, de erre van egy végtelenül egyszerű kifejezés: szeretet. Aki ezt ölti magára, így él, az nem tévedhet, nem hibázhat. A környezettől megszólást és megmosolygást kap, de a lényegen nem változtat. Valahová tartozni kell.