Diétázott, edzett és sminkelni tanult a világverseny előtt Lipcsei Betta, a 2011-es Miss Universe Hungary. Augusztus 22-e óta Sao Paulóban készül a döntőre, amelyet tánc – és járáspróbák előznek meg, valamint számos kötelező program, egyebek mellett fotózások. Lipcsei Románia és Belgium legszebbjeivel érti meg magát a leginkább, a legesélyesebbnek azonban nem őket, hanem Miss Koszovót és Miss Venezuelát tartja. Ő maga nem az első helyre pályázik, csak a legjobb tizenötbe szeretne bekerülni, ami szerinte nem nagy feladat, habár ez nem sikerült sem a tavalyi, sem a tavaly előtti magyar indulónak.

Augusztus 22-én Sao Paulóba utazott a 2011-es Miss Universe Hungary, hogy további 88 ország indulójával együtt készüljön a vonatkozó világverseny szeptember 12-i döntőjére. „Az a célom, hogy az első 15 lány közé bekerüljek, ami nem feladat” – válaszolta kérdésünkre magabiztosan Lipcsei Betta, akit július tizennegyedikén, a Szépségkirálynő című műsorban választottak meg az ország egyik legszebb nőjének. A Sport2 műsorvezetője – akit a Fej vagy írás című filmben vagy a TV6-on is láthatott már a közönség – a kiutazás előtt is igyekezett a lehető legjobb formába hozni magát; rengeteget edzett, diétázott, és még sminkelni is megtanult. Jelenleg is járás- és táncpróbákon vesz részt a többi indulóval együtt.

Koszovó és Venezuela a két legszebb

Szabadidőből nincsenek eleresztve, de ha valami véletlen folytán adódik, akkor azt is edzéssel töltik, egyébként pedig fotózásokon, jótékonysági programokon és szponzoreseményeken vesznek részt. „Még az elején vagyunk, úgyhogy inkább az összetartás a jellemző, de abban nem vagyok biztos, hogy ez a verseny vége felé közeledve is megmarad” – felelte arra a kérdésre, hogy milyen a kapcsolata a többi szépségversenyzővel. Lipcsei Bettának Románia szépe a szobatársa, vele jól kijön, akárcsak Miss Belgiummal, akivel a repülőn ismerkedett össze. Hiába a jó viszony, attól még vannak náluk szebbek is – Lipcsei szerint Miss Koszovó és Miss Venezuela indul a legnagyobb eséllyel a Miss Universe címért. Egyetlen furcsaságot említett csak a versenyzőkkel kapcsolatban: „Azt, hogy állandóan fotózzák magukat, nem tudom megszokni.”

Lipcsei, akárcsak korábban, most sem görcsöl az eredményen. Higgadtságát azzal közhellyel magyarázta meg, hogy "mindenki, aki itt van, már nyert, és ekkora élmény csak egyszer adatik meg az életben". A legszebb tizenöt lányt – akik közé sem tavaly, sem tavaly előtt nem került be a magyar induló – szeptember nyolcadikán választja ki a zsűri az estélyis és a bikinis felvonulás után, a döntőben már csak az ő génjeik versenyeznek. A  23 éves szarvasi szépségversenyző első alkalommal jár Brazíliában, ezért úgy tervezi, a verseny vége után még kint marad pasijával egy hétig pihenni.