Már csak keveset kell aludni és bekötik a homoszexuális műsorvezető/főszerkesztő/író fejét. Vagy a pasijáét, Matanét. Lényeg, hogy három év, egy csomó "dráma, mélyrepülés, magaslat és euforikus boldogsághullámok" után Steiner Kristóf és pasija végre összeházasodik, mert végre "megtanulták egymást". A Viva Tv egykori műsorvezetője mindemellett hangsúlyozta, senkinek nem kell megbolondulnia azért, mert megházasodik.

Szeptember 21-én lesz Steiner Kristóf és párja, Matan esküvője. A MusicPlus zenecsatorna főszerkesztője elmondta, náluk ez a dolog nagyjából három éve napirenden van, de a romantikus eljegyzést melós évek követték: Matan orvostanhallgatóból doki lett, Steiner pedig – saját szavaival élve - megélhetési homoszexuális celebből író.

Megtanulták egymást

A sütis doboz átadása óta rengeteg minden történt velünk: Londonba költöztünk, ahol én a Goldsmith-en jártam egy kurzusra, majd ismét Tel Aviv- ban kötöttünk ki. A dolog mostanra érett meg: mindkettőnknek stabil melója van: Matan Tel Aviv egyik legnagyobb kórházában dolgozik, én meg a MusicPlus tévénél vagyok főszerkesztő, és sokat utazom fesztiválokra, filmbemutatókra, ahol hazai magazinoknak készítek interjúkat, összeállításokat” – magyarázta Steiner, hozzátéve, hogy a kabbala szerint a házasság nem más, mint egy újfajta elkötelezettség.

„Mindketten nagyon izgalmasnak és gyönyörűnek találjuk, hogy készen állunk erre a döntésre. Régóta tudjuk, hogy egymás lelki társai vagyunk, de az csak az utóbbi egy évben derült ki, hogy a "jóban-rosszban" a végletekig működik közöttünk. Elképesztő drámákon, mélyrepüléseket, magaslatokon és euforikus boldogsághullámokon vagyunk túl, és mostanra megtanultuk egymást. Az elvárásokat felváltotta az önzetlen szeretet. És persze az is megnyugtató, hogy egy olyan férfival házasodom össze, akivel - bár telnek-múlnak az esztendők - egyre szenvedélyesebben szeretjük egymást, ha arra kerül a sor. Négy és fél év után is.

Laza esküvő lesz

Steiner elmondta, az esküvő tematikája az, hogy senkinek nem kell megbolondulnia csak azért, mert házasodik. Laza tengerparti esküvő lesz, kevés baráttal és rokonokkal, vega piknikkel (az ételeket saját maguk főzik-sütik) és sétahajókázással. „Nem görcsölünk rá semmire. Őszintén szólva még azt sem tudjuk, mit veszünk majd fel. Furcsa arra gondolni, hogy öt éve még nem mentem bele a tengerbe, nehogy összeugorjon a kivasalt hajam, most pedig az sem érdekel, ha egy szál shortban megyek férjhez.”

A Viva Tv egykori műsorvezetője Matanban azt szereti a legjobban, hogy bár az értékrendjük és a céljaik azonosak, teljesen mások. „Én a My Fair Lady-n nőttem fel, ő a Blues Brothers-ön, én Madonnát és az Erasure-t bálványozom, ő David Bowie-t és Nina Simonét” - magyarázta. „Rengeteget tanulunk egymástól úgy spirituálisan, mint tárgyi tudás szempontjából, és folyamatosan inspiráljuk egymást. Nem könnyű viszont egy orvos párjának lenni, különösen nem Izraelben. A dokik folyamatosan tüntetnek, mert egy pultoslány többet keres náluk, emellett pedig néha kétszer-háromszor huszonnégy óráznak egy héten. Nagyon nehéz elfogadni, hogy amikor végre hazajön, iszonyú kimerült, és hogy ez nem is fog megváltozni addig, amíg nem történik valami komoly változás az Izraeli egészségügyben.”

Hawaii, DJ, napfény

A pár jelen pillanatban Tel Avivban él azokkal a barátokkal, akikkel Londonban is együtt éltek, egyfajta modern hippi közösségként. „Egy lebontásra váró ház egyik erkélyes lakása az otthonunk, amit imádunk, óriási főzéseket, moziesteket rendezünk, illetve a csapat fele Kabbala tanuló, így együtt járunk a Kabbala Központ tanfolyamaira is, ahol én egyfajta mentorként segítem a barátaimat. Most jó itt: közel van a tenger, süt a nap, van munka, és nagy a szeretet."