Barna Gergőt már hidegen hagyja a szekálás

2011.09.09. 16:37
Az X-Faktor versenyzője sokat kapott/kap amiatt, mert nem sportol és mert művészlélek, de míg korábban nehezen tudta feldolgozni a bántásokat, ma már elengedi a füle mellett. Így szerinte nem lesz probléma majd azokkal a rosszakarókkal sem, akik az ismeretséggel járnak. Barna Gergő tudatosan készül az énekesi pályára, és bár színész is szeretett volna lenni, nem vették fel az egyetemre.

Tudatosan készült, készül az énekesi pályára Barna Gergő, aki legelőször izgulásával és félénkségével hívta fel magára a figyelmet az X-Faktorban. Aztán előadta Gary Jules “Mad World” című dalát, és lenyűgözte a mentorokat. A tehetségkutató felfedezettjének hangját a párkányi Liszt Ferenc Művészeti Alapiskola ének tagozatán már hetedik éve csiszolják, de a művészeti alapiskolában melléktantárgyként felvette a zongorát és a harmonikát is, amelyeken, mint a Velvetnek mondta, „klimpírozás és pötyögtetés szintjén” játszik.

Felkészült a negatív kritikára

A 18 éves fiút korábban sokan csúfolták amiatt, mert művészlélek.„Minden embernek vannak visszahúzói, irigyei” - magyarázta. „Engem ők az iskolámban találtak meg, ahol hamarosan a céltáblájukra kerültem a különcségemnek köszönhetően. Bevallom, eleinte nagyon nehezen tudtam feldolgozni az engem ért bántásokat, ám idővel egyre könnyebben dolgoztam fel a piszkálódásokat, a sértéseket. Ez mára már teljesre tökéletesedett, egyszerűen figyelmen kívül tudom hagyni, el tudom engedni a fülem mellett a bántásokat. Azt szokták mondani: 'Ami nem öl meg, megerősít.' Ez tényleg így van, ezektől a bántásoktól lehet a legeffektívebben erősödni és végül megmutatni, hogy ki is vagy te valójában. Felkészültem arra is, hogy esetleg negatív kritikákat kapok, szerencsére ezekből kevés van” – mondta Barna, aki úgy érzi, a szombat esti adás óta 180 fokos fordulatot vett az élete.

„Tudtam, hogy ha sikerem lesz az X-Faktorban, az gyökeresen megváltoztatja majd az életemet. Rengeteg levelet kapok, leveleket, amelyekben mindenki biztat, támogat, amelyekben különlegesnek ítélik a hangom és csodaszépnek a produkcióm, leveleket, amelyekben szeretettel itatott sorok lelhetők fel. Minden egyes levél nagyon különleges és nagyon sokat jelent számomra. Nagyon sok erőt tudtam belőlük meríteni, rengeteg üzeneten meghatódtam.”

Színésznek nem felel meg

Nagy álma vált volna valóra, ha idén felvették volna a Színház- és Filmművészeti Egyetem színművész szakára, de ez nem jött össze. „Rengeteg színitanodába jelentkeztem még ezen kívül, ám mindegyik helyen ugyanaz volt a helyzet: a hangomat agyondicsérték, különleges tartották, de ennyi. Rádöbbentem, hogy az éneklés az, amit valójában nekem szánt a sors, és mivel nem láttam más lehetőséget arra, hogy a homályból feltörjek és elismert énekes legyek, jelentkeztem Magyarország legszínvonalasabb tehetségkutatójába, az X-Faktorba" - píározta a műsort. "Mindemellett felvettek az ELTE nemzetközi tanulmányok elnevezésű szakára, ahol szeptember 12-én kezdek. Még nem tudom és nem is nagyon gondolkoztam azon, hogyan fogom folytatni a tanulmányaimat ősszel. Már benne vagyok a legjobb 150-ben, előbb innen kellene továbbjutnom, ez most az elsődleges cél” – nyilatkozta Barna, akinek mind a négy mentor másért szimpatikus .

Fotók: RTL Klub/Sajtóklub/Bársony Bence
Fotók: RTL Klub/Sajtóklub/Bársony Bence

„Nagyon nehezen tudnék kiemelni közülük bárkit is. Mindannyiuktól rengeteget tudnék tanulni és nekem ez a fontos” – mondta. Hozzátette, szeretne mindent elkövetni azért, hogy eljusson a döntőbe, ám ha ez nem sikerül, akkor könnyen előfordulhat, hogy jövőre is megpróbálja.