A kajakozó nem celebnek, inkább ismert sportolónak tartja magát, ezért csak elvétve jár celeb-eseményekre. Október elsejéig pihen, az elmúlt hetekben például Biobonéban és Szlovéniában kapcsolódott ki családjával és barátnőjével, Sári Évivel. Azt is megtudtuk, hogy a magabiztosságát nekik köszönheti, nem a legsármosabb sportoló címnek. Utóbbit inkább már unja, hsizen minden évben megkapja.

Kucsera Gáborral a KZM szerda esti partiján futottunk össze, órát reklámozott. A celebesemények távol állnak tőle, nem érzi magát odavalónak, magyarázta, ezért nem is nagyon jár el ilyenekre, ezzel viszont kivételt tett. Persze, biztosan nem jótékonyságból, valószínűleg ajándékórát kapott, amiért kifutóra lépett.

„Rám is szokták mondani, hogy celeb vagyok, de ezzel nem értek egyet, szerintem inkább egy ismert sportoló vagyok, mint celeb. Nem tetszik, hogy egy kalap alá veszik azokat, akik letettek valamit az asztalra azokkal, akik csak bekerültek egy valóságshow-ba, ezért nem is igazán járok ilyen eseményekre. Már az újságoknak sem szeretek nyilatkozni, mert vájkálnak az életemben, hazugságokat írnak le” – magyarázta a Velvetnek a világ- és Európa-bajnok sportoló, akinek október elsejéig tart az egyhavi szabadsága, aztán beleveti magát az edzésbe, hogy megfelelő kondícióba kerüljön a londoni olimpiára.

Kellemeset a hasznossal

Sportolóként a szabadsága alatt sem engedte el magát teljesen, egy-két bulinál meghúzta a határt. „Október elsejéig nyaralás van. Most jöttem haza Olaszországból, kint voltam a párommal, illetve édesanyámmal és édesapámmal Biobionéban, meg voltunk raftingolni Szlovéniában, úgyhogy most igazán aktív pihenés van” – mondta Kucsera. A sportolónak nincsenek kellemetlen élményei a családi nyaralásokról, barátnőjével, Sári Évivel ugyanis így is be tudnak iktatni egy-egy elvonulós programot. „Azért szeretek családdal elmenni nyaralni, mert nagyon keveset találkozom mind a szüleimmel, mind a párommal, Évivel, így a kellemeset a hasznossal össze tudom kötni” – indokolta.

Azt még nem tudja, októbertől hogyan alakul az élete, mert a közelmúltban edzőt és egyesületet váltott. „Az edzőm most jön haza Törökországból, majd a héten fogunk vele leülni és megbeszéljük, hogy októbertől hol kezdünk. Ha jól tudom, az egyesületváltás miatt most kevesebb edzőtáborom lesz, mint eddig. Annyi biztos, hogy októberben lesz egy kéthetes központi edzőtábor Sevillában, aztán februárban is lesz egy sevillai edzőtábor, valamint megyünk majd Flordiába is. A többi, gondolom, itthon lesz.”

Nagy egóval rendelkezik

Mindössze két és fél hete tart a pihenőideje, a mozgást azonban már hiányolja, és bár még nem vette rá magát, már tervezi, hogy rövidesen elmegy a Margitszigetre mozogni. Mivel az edzőtáborok miatt meglehetősen keveset találkozik barátnőjével, a szabadidejének nagy részét igyekszik vele tölteni, és ha belefér az idejébe, a színházban is megnézi. „A Vámpírok bálját, azt hiszem, már háromszor vagy négyszer láttam, és a Sakkot is már kétszer láttam, amiben szintén játszik.”

Kucserát előszeretettel választják különféle szavazásokon az ország legsármosabb/legszexibb férfijának és/vagy sportolójának, de mint kiderült, számára sokkal fontosabb a családja és a barátnője szeretete, ezekből merít erőt, önbizalmat. Utóbbinak nincs híján, sőt. „Szerintem magabiztos vagyok, nagy egóval re ndelkezem, de azt gondolom, hogy egy sportolónak magabiztosnak kell lennie, és bíznia kell magában.” Arra meg, hogy rendszeresen megválasztják a legsármosabb sportolónak, csak annyit mondott. „Igen, de ezzel már úgy vagyok, hogy már kezdem unni. Minden évben, unalmas. Már nekem unalmas, gondolom, másoknak mennyire unalmas lehet.”